BDP'de Hakan Fidan Ayrılığı - Son Dakika
Güncel

BDP'de Hakan Fidan Ayrılığı

BDP Grup Başkanvekili Buldan'dan, BDP Muş Milletvekili Sakık'ın "Fidan ve ekibini kutluyorum" sözüne ilişkin "Katılmıyorum" çıkışı geldi.

16.04.2014 20:29  Güncelleme: 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum" sözüne ilişkin, "Katılmıyorum. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir" dedi.

15 MADDELİK 11 MADDESİ KABUL EDİLDİ

 BMM Genel Kurulu'nda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nda değişiklik yapan 15 maddelik teklifin 11 maddesi kabul edildi.

"OSLO'DAN BAŞLAYAN, İMRALI'DA DEVAM EDEN SÜRECE KARŞI ÇIKILDI"

Teklifin görüşmeleri sırasında önergesi üzerinde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ulusalcı ve milliyetçi cephenin bu teklife neden karşı durduğunu bildiklerini söyledi. Sakık,  Oslo'dan başlayan, bugün İmralı'da devam eden sürece karşı çıkıldığını ifade etti.

Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"EĞER MİT BU KONUDA  GÖREV ÜSTLENMİŞSE..."

"Sürekli şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. 'Kim görüştüyse şerefsizdir' diyor. Biz görüşüyoruz, biz şerefli insanlarız. Eğer MİT bu konuda görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyor ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben, Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. Bakın, bir yıldır bir çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan büyük bir mutluluk da duyarız  Eğer Öcalan, MİT bu görüşmelerde, bir yıldır bu topraklarda kanın akmasını engellemişse, ölümü durdurmuşsa, eğer bu noktada barışımıza katkı sunulmuşsa, bu parlamentonun üstlenemediği görevi bunlar üstlenmişse bizim, bunlara teşekkür etmemiz lazım."

Başka bir madde üzerinde ise BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan söz aldı.

BULDAN: MİT'İN ŞAİBELİ BİR KURUM OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZERİM

Buldan, Meclis Genel Kurulu'nda MİT Teklifinin 10. maddesi üzerinde verilen önergede yaptığı konuşmada, Sakık'ın sözlerine işaret ederek, "MİT'in şaibeli bir kurum olduğunun altını çizmek isterim. Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık'ın ifade ettiği MİT'e, özellikle Hakan Fidan'a teşekkür ediyorum ifadesine ben katılmıyorum. Roboski olayı ortada iken, Lice olayı ortada iken bizim MİT'e teşekkür etme gibi bir hakkımız yoktur. Ben inanıyorum ki Sırrı Sakık arkadaşımız da bir yanlış anlamadan kaynaklı MİT'e teşekkürlerini sunmuştur. Teşekkür edilmesi gereken yerler farklı yerlerdir" dedi.

BDP\'de Hakan Fidan Ayrılığı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP'de Hakan Fidan Ayrılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • BULDAN HAKLI: PERVİN HANIMA KATILIYORUM ORTADA BU KADAR GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE FAİLİ MEŞHUL CİNAYETLER ORTADA İKEN MİT GİBİ ŞAİBELİ BİR KURUMA TEŞLEKKÜR ETMEK YALAKALIKTIR AMA SAYIN SIRRI SAKIK ÖCALAN GÖRÜŞMELERİ İÇİN BU CÜMLEYİ KURMUŞ OLUP TÜMDEN BİR KURUMA ATIFTA BULUNMADIĞINA İNANIYORUM... 33 33 Yanıtla
  • BATMANLI: yeter kardeşim kan dursun da nasıl duruyorsa kim durduruyorsa allah razı olsun ondan aksini düşünen vatan sever değil hayın ın ta kendisidir allah onun da belasını versin kan dökülmesin bizler aile olmuşuz yav kız almışız kız vermişiz ortak iş yapıyoruz ama bunların dili ile çözülmez çünkü kimse yapıcı değil uyanın bunlar menfaat peşinde koşanlar bunlar danda kurtulmadığımız sürece huzur yok bize 41 11 Yanıtla
  • CEMAL: Mit Pkk ve Bdp ile görüşüyor zaten.. 26 3 Yanıtla
  • yavuz selim sayın: bence sakik vicdan kırıntısı değil vicdanın gerçek adı gibi konuştu.. desteklemek gerekir . medeni toplumda uslubu beyan ayni ile insandır . üslup bizi bu kardeşlik sürecinde çıkar yola veya çıkmaza götürecektir . yeter artık egemen güçlerin yönlendirmesinden kurtulalım gerçek kardeşliği inşa edelim burada tarafların her şeye rağmen barış anlayışı yerine birlikteliktelikle barış esasında bir barış gerçek barışı getirecektir . ayrıca unutmayalım barış için gerekli entellektüel birikimi ortaya çıkarmak yürek ve cesaret işi değil bu birikime zaten sahip olan aydınların işidir bu birikim bizde var kürt türk entelijansiyası vardır ve var olacaktır .Allah bizimledir niyet hayır akibet hayır olur inşallah. sırati müstakim sulhtadır .. 12 1 Yanıtla
  • akın lale: bir insan dunya görüşüne göre bakar hızmete şüna büna bakmaz yeterkı kan dursun 8 1 Yanıtla

Advertisement