BBŞT 'Kral Lear' İle Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

BBŞT 'Kral Lear' İle Kapılarını Açtı

Sahnelediği oyunlar ve yetiştirdiği oyuncular ile tüm Türkiye'de adından söz ettiren, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), yeni sezon için kapılarını açtı.

05.10.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova'da tiyatro zamanı

William Shakespeare'in 'Kral Lear' oyunu ile Prömiyer yapan BBŞT, ilk gününden yoğun ilgi gördü. BBŞT'nin bu yıl 3 farklı sahnede sergileyeceği 5 ana kadro oyunlarında yeni teknikler de kullanarak, tiyatro severlere farklı deneyimler yaşatacak. Bu yıl BBŞT oyunları; Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Çamdibi Pazaryeri Sosyal Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi ve Altındağ Kültür Merkezi Sahnesi'nde izlenebilecek. BBŞT, Altındağ Sahnesi için Türkiye'de tiyatro alanında yeni uygulanmaya başlanan bir teknik olan mapping animasyon tekniğini kullanacak.

İzmir'in köklü tiyatrolarından olan ve yetiştirdiği oyuncularla da adından söz ettiren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 24. Sanat yılını 'Kral Lear' ile açtı. Bu yıl 5 ana kadro oyunuyla seyircilerle buluşacağının müjdesini veren BBŞT, ilk günden büyük ilgi gödü. Çevirmenliğini Prof. Dr. Özdemir Nutku, yönetmenliğini Ant Aksan, dramaturjisini ise Arzu Leylak'ın yaptığı William Shakespeare'in ünlü trajedisi 'Kral Lear ' oyunu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluştu. Geniş bir oyuncu kadrosuyla sergilenen oyun her hatfa cuma ve cumartesi günleri seyirciyle buluşacak.

Kral Lear'ın konusu

İki perdeden oluşan oyunda birbirine paralel hikayeler aktarılıyor. Lear'ın ülkenin topraklarını üç kızına paylaştırma kararı ardından kızlarının bu idareyi kısıtlamasıyla Kral zor zamanlar geçirir. İki kızı tarafından kapı dışarı edilen Lear yavaş yavaş aklını kaçırır. Türkiye'de pek çok kez sahnelenmiş oyunda başarılı oyunculukların yanı sıra prodüksiyon da öne çıkıyor. Kral ve yoldaşlarının yolculuğu esnasında maruz kaldıkları yağmur ve fırtınanın etkisi oyuna görsel zenginlik yaratıyor.

3 farklı sahnede oynanacak

Bu yıl BBŞT oyunları; Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Çamdibi Pazaryeri Sosyal Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi ve Altındağ Kültür Merkezi Sahnesi'nde izlenebilecek.

Mapping Animasyon Tekniği Altındağ'da

BBŞT, Altındağ Sahnesi için Türkiye'de tiyatro alanında yeni uygulanmaya başlanan bir teknik olan mapping animasyon tekniğini kullanacak. "Küçük Denizkızı" ismiyle sahnelenecek olan çocuk oyununda özel tasarlanmış projeksiyon sistemiyle oyuncular ve animasyonu birleştirilerek görsel bir şölen sunulacak. Denizler altının büyülü dünyasının masalsı bir dille seyirciye anlatıldığı ve bütün ana kadro ekibinin de dahil olacağı oyunun metnini ise BBŞT dramaturgu Arzu Söğüt yazdı. Oyunun yönetmenliğini ise Onur Erdoğan yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BBŞT 'Kral Lear' İle Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement