BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye'deki Türkmen Kardeşlerimize Sahip Çıkalım" - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye'deki Türkmen Kardeşlerimize Sahip Çıkalım"

BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye\'deki Türkmen Kardeşlerimize Sahip Çıkalım"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, savaş ve terör nedeniyle Türkiye’ye gelen Türkmenlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

26.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, savaş ve terör nedeniyle Türkiye'ye gelen Türkmenlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Disiplin Kurulu Başkanı Ali Keser, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Bülent İspir, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ali Kolbaşı, Alperen Ocakları Genel Sekreteri Murat Aslan, Genel Başkan Yardımcıları Fazlı Centilmen, Kürşat Day ve Alanya Alperen Ocakları İlçe Başkanı Vedat Uygur ile birlikte Türkmen ailelerini ziyaret etti. Ziyarette Türkmenlerin sorunlarını dinleyen Destici, çocuklar ile yakından ilgilenerek hediyeler verdi. 10 günlük bir bebeği kucağını alarak seven Destici, Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin zor günlerden geçtiğini ve yokluk mücadelesi verdiklerini söyledi. Destici, "Türkmen kardeşlerimizin pek çoğu terörden, savaştan canlarını kurtararak, vatanlarını ve evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınmış durumdalar. Bunların bir kısmı Gaziantep ve İslahiye'de AFAD'ın kurmuş olduğu kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Tabi kamplar yeterli değil. Kamplarda şuanda 2 bin 500 kişi var. Bu sayının çok üstünde Iraklı Türkmen kardeşlerimiz Telefar'den, Musul'dan, Kerkük'ten ülkemize gelenler Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış vaziyetteler" diye konuştu.

"BİZ NEYSEK TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ ODUR"

Türkmenlerin imkansızlıklar nedeniyle bir evde üç, dört aile olmak üzere yaklaşık 30 ila 40 kişi kalmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Destici şunları dedi:

"Temel problemleri var. İlk başta gıda, yiyecek, sağlık, eğitim ve kalacakları ev ilk başta gelen problemlerdir. Bunların biran önce halledilmesi gerekir. Türkmen kardeşlerimiz hepimizin kardeşidir. Bizler neysek Türkmen kardeşlerimiz de aynıdır. Bu aileler bizim ailelerimiz, bizim gardaşlarımızdır. Kardeşlerimize sahip çıkmak gibi sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. Başta devlet ve hükümet olmak üzere biran önce Türkmen kardeşlerimizin tespit edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için daha iyi şartlarda yaşayacakları müstakil evlere yerleştirilmelidir. Kardeşlerimizin temel ihtiyaç maddeleri karşılanmalı. Okul dönemi oldukları için çocuklarımız okullarına gidemiyor. Çocuklarımızın okullarına gitmeleri için imkan sağlanmalıdır. Bütün bunlardan önce devletin yapması gereken ilgili kurumlarımızın başta Dış Türkler Başkanlığı'nın yapması gereken Türkiye'ye gelmiş Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tespit edip, ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir."

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Destici, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Büyük Birlik Partisi olarak Alperen Ocakları ile birlikte bugünden itibaren bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanyanın başlangıcı olarak Alanya Alperen Ocaklarımızın ilçesinden toplamış oldukları bir TIR dolusu yardımlar Ankara'ya geldi. Bunları Türkmen kardeşlerimize dağıtıyoruz. Bütün Türkiye'yi kapsayacak, hatta Avrupa'daki kardeşlerimize de duyuracağımız geniş bir kampanya ile Türkiye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimizin problemlerinin giderilmesinde öncülük edeceğiz. Türkmen kardeşlerimiz sahipsiz değildir. Allah'ın yardımıyla, Türk milletinin desteğiyle Türkmen kardeşlerimize sahip çıkacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici: 'Türkiye'deki Türkmen Kardeşlerimize Sahip Çıkalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Alperen Türkmen: Ne alakası var, Arap ve Kürt kardeşlerimize resmi sıfat veriliyor, Türkmenler bundan yararlanamıyor, mesele burada 1 0 Yanıtla
  • erkan: Turkmeni arabi mi olut sahip cikmanin. Irkcilik kotu bir sey. Yardim ederken turkmen arap diye bakilmaz. 0 0 Yanıtla
  • Alperen Türkmen: Kel alaka 0 0 Yanıtla
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    13:12 Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bin 835 güvenlik görevlisi görev yapacak. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen bin 65 sandıkta, 299 bin 466 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca il genelinde 736 jandarma, bin 92 polis ve 7 sahil güvenlik personelinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    13:10 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, ilçeyi adım adım gezip projelerini anlatarak destek istiyor.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı
    13:01 Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesi Akmescit Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, hizmetin önemine değindi. Ayrıca, Büyükkılıç, Bünyanlılara teşekkür ederek, yeni dönemde de hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.


Advertisement