Bayramiç'te "Güvenli Traktör Kullanma" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bayramiç'te "Güvenli Traktör Kullanma" Etkinliği

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde "güvenli traktör kullanma" etkinliği düzenlendi.

07.05.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde "güvenli traktör kullanma" etkinliği düzenlendi.

İçişleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün işbirliği, bazı sponsorların desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte traktör sürücüleri eğitilip, araç kullanımı konusunda bilinçlendirildi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda traktör kullanıcısı katıldı.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan trafik kazalarındaki ölüm oranının dünyada yaşanan savaşlardaki ölüm oranlarından daha fazla olduğunu söyledi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Binbaşı Ali Kösem ise traktör sürücülerinin trafikte nelerden kaçınması ve neler yapması konusunda sürücüleri ve katılımcıları istatistiklerle bilgilendirdi.

Çanakkale Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yardımcısı Kubilay Yıldırım da, ölümlü traktör kazalarında en yüksek oranın yüzde 39'la yoldan çıkarak devrilmelerden kaynaklandığını diğer kazaların ise ışık ve ışıklandırma, hız ve ışıklandırma donanımı eksikliği sonucunda oluştuğunu ifade etti.

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, yapılan etkinliğin önemine değinerek, "Türkiye'de 910 ilçenin, 81 vilayet olmasına rağmen bu etkinliklerden biride Bayramiç'te yapılıyor. Çünkü Bayramiç Türkiye'nin ve Çanakkale'nin yoğun olarak tarım yapılan bölgelerinden birisi. Bizi sevdikleri, bizlerin hayatına önem verdikleri için buradalar. Bu nedenle sizlerden şunu istiyorum. Mayıs ayının sonuna kadar tüm traktörlerimizin bakımlarını yaptıralım. Reflektörleri olmayan, tepe lambaları olmayan traktör kalmasın. Bunu şunun için söylüyorum.  Tarım sezonu başlıyor. Traktörler trafikte daha çok yer alacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramiç'te 'Güvenli Traktör Kullanma' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement