Bayramda 400 Bin Kişi Sahilde, 100 Bin Kişi Yurt Dışında - Son Dakika
Güncel

Bayramda 400 Bin Kişi Sahilde, 100 Bin Kişi Yurt Dışında

Bayramda 400 Bin Kişi Sahilde, 100 Bin Kişi Yurt Dışında

Bayram nedeniyle okulların açılış tarihinin Davutoğlu imzasıyla ertelenmesiyle uzun yaz tatili fırsatı yakalayan yerli turist, sahil kentleri ve yurt dışına akın edecek.

02.09.2015 11:13  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Eylül'de açılacak okullar, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Başbakanlık kararıyla 28 Eylül'de eğitim öğretime başlayacak. Bu ertelemeyle birlikte uzun yaz tatili fırsatını değerlendirmek isteyen tatilci oranı, geçen yılki Kurban Bayramı tatilci sayısına 20 gün önceden ulaştı.

Turizm sektörü temsilcileri bu bayramda sahil kentleri ve Avrupa başkentlerinde bayram tatili yapacakların rezervasyonunda yüzde 50 oranında artış yaşandığını söyledi. Kurban Bayramı'nda Antalya, Bodrum, Marmaris ve Kuşadası gibi tatil yörelerine 400 bin, ağırlıklı Avrupa turları olmak üzere yurtdışına da 100 bin kişinin gitmesi bekleniyor.

"YÜZDE 100 DOLULUK"

Kurban Bayramı'nda yoğunluk beklediklerini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, eylül ayının genelinde bir hareketlilik olduğunu söyledi. Antalya'da da bu yoğunluğun yaşandığını kaydeden Osman Ayık, okulların bayram sonrası açılması yönündeki taleplerinin yerinde olduğunun görüldüğünü dile getirdi. Eylülün genelinin iyi olacağını belirten Ayık, "İç pazar yönünden de ciddi talep oluyor. Kıyaslandığında, geçen yılın çok üstünde iç pazar trafiği devam ediyor. Bunun yansıması olarak da bayramda doluluklara çok ciddi katkı yapacak ve oteller yüzde 100 doluluğa ulaşacak." dedi.

9 GÜN TATİL ŞANSI

Hem Kurban Bayramı hem de yaz tatilinin bayram tatiliyle birleştirilmesinden kaynaklı hareketlilik yaşandığını söyleyen Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil oluştuğunu dile getirdi.

Başkan Hacısüleyman, "Özellikle sınav, okul kayıt stresinden dolayı tatile çıkamamış olanlar, akraba ziyaretlerini yapamamışlar için önemli bir fırsat oldu. Doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde olur. Tatil planının son dakikaya bırakılmaması lazım. Tatil düşüncesi olanların şimdiden planlarını netleştirmesi, hem ulaşım hem otel fiyatları açısından faydalı olur. Aksi takdirde arzu ettikleri bütçe ve yerde tatil imkanı bulamayabilirler." dedi.

"ANTALYA AVANTAJLI"

Kurban Bayramı'na daha umutlu baktıklarını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sıcaklığın kaçırılmayacağı son tatil fırsatı olduğundan, Akdeniz bölgesine ciddi akım olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Önümüzdeki 10 gün içinde taleplerin daha da artacağını belirten Kızıldağ, "Tahmin ediyorum yüzde 80'leri aşar, son dakika satışlarıyla da yüzde 90'ı aşar. Tercih noktasında Antalya daha şanslı. Özellikle iklim açısından Ege'de biraz daha risk var, deniz suyunun serinlemesi sözkonusu. Çocuklu ailelerin daha çok Antalya'yı tercih edeceğini düşünüyorum. Belek, Kemer, Lara, Kundu, Side, Alanya bölgeleri tercih edilen bölgeler." diye konuştu.

"SATIŞLAR GEÇEN YILIN YÜZDE 50 ÜZERİNDE"

Bayramda başta Antalya ve Bodrum olmak üzere sahil kentlerine yoğun talep olduğunu kaydeden ETS Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, yaklaşık 20 gün olmasına rağmen satışların geçen yılı yakaladığını ve yüzde 50 oranında artış beklediklerini söyledi. Deniz, güneş, kum tatili için son fırsat olarak değerlendirildiğini anlatan Suat Özbek, organize tur operatörleriyle tatil planı yapanların 200 bin, kendi planlamasını yapanların da 200 bin olmak üzere yaklaşık 350-400 bin kişinin sahil yörelerinde bayramı geçireceğini dile getirdi.

ÖZEL OKULLAR TATİLİ UZATMADI

Okullar ertelendi gibi görünse de bu ertelemeye özel okulların uymadığına dikkat çeken Özbek, birçok ilk ve orta dereceli özel okulun 7-14 Eylül'de ders başı yapacaklarının görüldüğünü dile getirdi. Bu nedenle herkesi kapsayan bir eğitim-öğretim yılı başlangıcı olmadığının gözlemlendiğini söyleyen Özbek, "Fiyatları kontrol ettiğimizde mevsimin tam eylülde makul seviyede olması, beraberinde uygun ödeme koşulları nedeniyle her kesime hitap edebilecek seyahat planlaması imkanı var. 100 liraya da 850 liraya kişi başı oteller bulmak mümkün. Çok geniş ürün gamı ve fiyat yelpazesi mümkün." dedi.

"YURT DIŞINDA TERCİH AVRUPA"

Yurtdışı için talebin yoğun olduğunu söyleyen Özbek; İtalya, İspanya, Prag, Budapeşte, Viyana, Amsterdam, Paris, Venedik gibi Avrupa başkentlerine yönelik turların yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Döviz artışı nedeniyle yurtiçi tatilin daha avantajlı geldiğini de belirten Özbek, bu yıl organize tur operatörleriyle 50 bin, bir bu kadar da kendi başına plan yapanlar olmak üzere 100 bine yakın kişinin bayramı yurtdışında geçirmesini beklediklerini dile getirdi. Yurtiçiyle birlikte toplamda 500-600 bin kişinin tatil planlaması yaptığını kaydeden Özbek, "80 milyonluk bir ülke için bu rakamların çok büyük olduğunu söyleyemeyiz." dedi.

ÜNLÜLER 5 YILDIZLI OTELLERDE

Kurban Bayramı'nda özellikle Antalya ve Kıbrıs'taki 5 yıldızlı otellerde ünlüler geçidi yaşanacak. Rixos Sungate Otel'de Ferhat Göçer, Ebru Gündeş ve Volkan Konak sahne alacak. Rixos Tekirova'da Suzan Kardeş ve Gökhan Türkmen, Rixos Premium'da Enbe Orkestarası, Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin, Mardan Palace Hotel'de Candan Erçetin, Nuh Gemisi Otel'de Yıldız Tilbe ve Sibel Can, Acapulco Hotel'de Gülben Ergen, Merit Crystal Cove Hotel'de Muazzez Ersoy, Salamis Bay Hotel'de Linet sahneye çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramda 400 Bin Kişi Sahilde, 100 Bin Kişi Yurt Dışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • : TÜRKİYENİN KAYMAĞINI YİYEN İŞTE BU 500 BİN KİŞİ 76 MİLYON NÜFUS VAR TATİLE ÇIKABİLEN 500 BİN KİŞİ. ADALETİN BATSIN RTE 3 5 Yanıtla
  • gelecek: zaten koskoca ülkeyi yöneten küçücük grup bunlar gerisi karın tokluğuna çalışıyor... 7 0 Yanıtla
  • alperen : ulan her tarafımızdan tatil akıyor neymiş efendim truzmciler kazansın ulan yazık be adamlar zati kat kat yasliyo 3 1 Yanıtla
  • Infinity : Tatil yapinca akp nin maliyesine para yağı yor başbakan da reklamını yapıyor önce asgari ücret i 2500 tl yap sonra konuş 2 2 Yanıtla
  • seda_42: Vay memleketimin haline bak bayram oldu tatil fırsatı şekerler elimizde etler dolabimizda misafir yok oteller bayram etsin aartık 3 0 Yanıtla
  • mustafa: allah izin verir se deyin bakalım o güne kim ölür kim kalır 1 1 Yanıtla
  • İŞİN ÓZÚ: yalana bak. bak yalanaaa.yedik bizde.oldu canim byeee 0 0 Yanıtla
  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
    09:44 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuna hazır hale getirmek için toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedefleri ele alındı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement