Efkan Ala, Meclis'te Hem Protesto Edildi, Hem de Baykal'dan Uyarı Aldı - Son Dakika
Güncel

Efkan Ala, Meclis'te Hem Protesto Edildi, Hem de Baykal'dan Uyarı Aldı

Yemin etmek için kürsüye çıkan AK Parti Erzurum Milletvekili Ala, "Anayasayı tanımıyorum" sözü nedeniyle protesto edildi. Yeminini de yanlış okuyunca tekrarlamak zorunda kaldı.

23.06.2015 17:59  Güncelleme: 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de yeni dönem başlıyor. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni başladı.

Meclis'te ilk protesto edilen ve Baykal'dan ilk uyarıyı alan isim eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala oldu.

CHP VE MHP SIRALARINDAN "ANAYASA" PROTESTOSU

İçişleri Bakanı iken "Bu Anayasayı tanımıyorum" diyen Efkan Ala, yemin için kürsüye ilerlerken CHP ve MHP sıralarından "Hani Anayasayı tanımıyordun? Neden yemin ediyorsun" sesleri yükseldi.

Protesto, Ala yeminini okurken de devam etti.

KELİMEYİ YANLIŞ OKUDU, BAYKAL UYARDI

Efkan Ala, yemin metninde yer alan "yararlanması ülküsünde" kısmını "yararlanma ülküsünde" şeklinde okuyunca Baykal'dan uyarı geldi. Ancak Ala, yemini okumaya devam etti.

YEMİNİNİ TEKRARLATTI

Bunun üzerine Baykal, Ala'ya yeminini baştan tekrarlattı.

5 VEKİL DAHA YEMİNİNİ TEKRARLADI

Öte yandan CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Enise Güneyli ve AK Parti İstanbul milletvekili Osman Can da yeminlerini tekrarlamak zorunda kaldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."








Efkan Ala, Meclis\'te Hem Protesto Edildi, Hem de Baykal\'dan Uyarı Aldı

Son Dakika Güncel Efkan Ala, Meclis'te Hem Protesto Edildi, Hem de Baykal'dan Uyarı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (109)

  • Beşiktaş: Efkan Ala adam gibi adamdır, ona laf atanları adamlık konusunda cebinden çıkarır. Yazıklar olsun sizlere. 11 46 Yanıtla
  • Ahmet: CHP DİNSİZ Bİ PARTİ MHP IRKÇI VE FAŞİŞT HDP KOMİNST IRKÇI TERÖR ÖRGÜTÜ BAGLANTILI Bİ PARTİ AK PARTİ EN AZINDAN DİNDAR Bİ PARTİ CHP BİRA İÇİN SÜT İÇMEYİN DEDİ CHP KURANLARIN YILLAR ÖNCE DEDİĞİ LAF BELLİ GAYIPDAN GELEN KİTAP DEDİLER BİZİM KİTAPIMIZA ALKÖL SERBEST ZİNA SERBEST DİEN BİR PARTİNİN ALLAH KATINDAKŞ YERİNİ SORGULAYIN HA ALLAH A İNANCINIZ YOKSA VE KAFİRSENİZ BUYRUN GİDİN PEŞLERİNDEN ARAPÇA ZOR DİL DEDİLER SENELERCE ÖĞRENİLMİO DEDİLER 5. 6. Sınıfta sınıf arkadaslarımın cogu daha okuma yazmayı çözemedi die sacları cekiliodu dövülüodu babam 53 yasında 3 ayda kuran-ı kerim öğrendi. Kültür din dil biterse millet biter demedilermi ders kitaplarında. Ne din bıraktılar ne dil nede kültür. Fransız yemekleri italyan kıyafetleri namaz kılınca da fişlediler askeriyeden memurluktan ünilerden attılar. Türklüğü savunlara sözüm . Hangimiz türk gibi yaşıoz kıyafetlerine yediklerimize iyice bi bakın. Ve artık fanatik partici olmayı bırakın . Siyaset yalan demek . Akp chp mhp hdp hikaye . Herşey rabbimde 16 32 Yanıtla
  • Hakann: Ne işin var orada. Anayasayı tanımıyorsan. Bende seni tanımıyorum çakma bakan 26 14 Yanıtla
  • esss: işte bu ülkenin içişleri bakanıydı gerisini siz düşünün ALAKASIZ 33 5 Yanıtla
  • Dadaş: O sirada biri değil o bir Erzurumlu yorumlariniza dikkat edin itlik yapmayın 3 34 Yanıtla
  • ulkesine asik: Adamin hasi efkan ala.. 3 33 Yanıtla
  • Gerçek: Akepenin İşit den sorumlu milletvekili.. 28 7 Yanıtla
  • Demir : o gitsin işid e katilsin 26 7 Yanıtla
  • sarsıntı: içişleri bakanı vatan haini baksanıza 30 3 Yanıtla
  • Mustafa: Seni bu memlekette içişleri Bakanı yapanlar utansın 24 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement