Bayırbucak Türkmenleri İçin Sabah Namazında Dua Ettiler - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenleri İçin Sabah Namazında Dua Ettiler

Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua edildi.

29.11.2015 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua edildi.

"Gençler Türkmen mücahitlere dua için sabah namazında buluşuyor" etkinliği kapsamında camide bir araya gelen grup, namaz sonrasında "Türkmen mücahitler yalnız değildir" yazılı pankart açarak tekbir ve salavat getirdi.

"Türkmendağı yalnız değildir", "Katil Rusya, Suriye'den defol, "Katil İran, Suriye'den defol", "Katil Hizbullah, Suriye'den defol", "Katil Esed, Suriye'den defol" sloganları atan grup adına açıklama yapan gazeteci Adem Özköse, Türkmendağı'ndaki mücahitlerin Suriye'de yedi düvele karşı mücadele ettiğini söyledi.

Özköse, "Başta Türkmendağı'ndaki kardeşlerimiz olmak üzere Hama'da, Humus'ta, Halep'te cihat eden kardeşlerimizin, katil İran'a, katil Rusya'ya, katil Esed'e, katil Hizbullah'a karşı, mazlumların, mücahitlerin, onurlu, şerefli insanların, hürriyet aşıklarının yanında olduğumuzu ilan etmek için buraya geldik" diye konuştu.

Türkmendağı'nda destansı mücadele verildiğine dikkati çeken Özköse, "Bir taraftan Rusların bombardıman uçakları, bir taraftan İranlıların dünyanın dört bir tarafından getirdiği katiller, Esed'in şebbihaları, diğer tarafta ise bir grup mücahit, Türkmendağı'nı savunuyor, adeta Ümmet-i Muhammed'in tarihine altın harflerle geçecek destan yazıyor" görüşünü paylaştı.

Özköse, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne kadar şehitlerimiz, zulüm görenler için üzülsek de oradaki kahramanlarla, ümmetin yüzünü ağartanlarla gurur duyuyoruz. Moskova'dan binlerce kilometre uzaklıktan gelip hemen yanı başımızda kardeşlerimizi bombalama, katletme hakkını kendinde buluyorsa, bizim de bu coğrafyada yaşayanlar, hemen yanı başımızdakilerin din kardeşi  ve akrabası olarak değil bir Rus uçağını, yüzlerce Rus uçağını düşürme hakkımız var."

"Allah Türkmendağı'ndaki mücahitlerden güzel haber almayı nasip etsin"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'den özür beklediği açıklamasına da değinen Özköse, "O uçağı düşüren pilottan ve o uçağın düşürülmesi emrini verenlerden Allah razı olsun" dedi.

Özköse, Suriye'deki direnişin yalnız bırakılmamasını isteyerek, direnişin sembolü haline gelen Türkmendağı mücadelesinin sürekli gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

Savaş taraftarı olmadıklarını, bin 400 yıldır namuslarını, topraklarını ve dinlerini nasıl korudularsa yine aynı şekilde korumaya devam edeceklerine dikkati çeken Özköse, şunları kaydetti:

"Bizim sınırlarımız Misak-ı Milli ile başlamaz, Kudüs'le, Kahire'yle, Şam'la, Türkmendağı'yla başlar. Türkmendağı'nı savunmak aynı zamanda İstanbul'u, Erzurum'u, Konya'yı savunmaktır. Allah bize en yakın zamanda Türkmendağı'ndaki mücahitlerden güzel haber almayı nasip etsin."

Tekbir getiren grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenleri İçin Sabah Namazında Dua Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement