Bayırbucak Bölgesinden Kaçanlar Türkiye'ye Sığınıyor - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Bölgesinden Kaçanlar Türkiye'ye Sığınıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sığınmacıların tesislere gelmesi Yemek yemeleri Çadırlardaki çalışmalar Sığınmacıların açıklamaları Bayırbucak bölgesinden kaçanlar Türkiye'ye sığınıyor Rejim güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli, Şanlıurfa'daki çadır kente yerleştirildi Sığınmacılardan Cemal Tarık: "Zalimler, gece gündüz bomba yağdırıyor.

05.02.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sığınmacıların tesislere gelmesi

Yemek yemeleri

Çadırlardaki çalışmalar

Sığınmacıların açıklamaları Bayırbucak bölgesinden kaçanlar Türkiye'ye sığınıyor

Rejim güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli, Şanlıurfa'daki çadır kente yerleştirildi

Sığınmacılardan Cemal Tarık:

"Zalimler, gece gündüz bomba yağdırıyor. Eğer ortada bir savaş varsa gidin cephedeki askerlerin karşısına çıkın ama onlar özellikle sivil halkı, çocukları ve kadınları öldürüyorlar"

Beşşar Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle Türkiye'ye sığınan yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli aile, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine yerleştirildi.

Hatay'ın Yayladağı sınırına gelerek Türkiye'ye geçen Türkmen, Kürt ve Arap sığınmacıların bir kısmı buradaki işlemlerinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından otobüslerle Suruç'taki çadır kente getirildi.

Bekleme çadırlarında çorba ikram edilen misafirlerin kayıtları alınıyor.

Sağlık taramasından geçirilen çocuklara da kızamık ve kabakulak aşısı yapılıyor.

İşlemleri tamamlanan Suriyeliler, daha sonra görevlilerce belirlenen çadırlara yerleştiriliyor.

Öte yandan saldırılar nedeniyle son 4 günde Suruç Konaklama Tesisleri'ne yaklaşık 2 bin 500 sığınmacının giriş yaptığı öğrenildi.

Sığınmacılardan Cemal Tarık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede savaşçı olmadığı halde günlerce bombardımana maruz kaldıklarını söyledi.

"Sivil halkı, çocukları ve kadınları öldürüyorlar"

Rusya ve Esed'in özellikle sivil halkı hedef aldığını dile getiren Tarık, "Türkiye'ye 10 kişi geldik ancak bazı yakınlarım yürüyemediği için orada kaldı. Zalimler, gece gündüz bomba yağdırıyor. Eğer ortada bir savaş varsa gidin cephedeki askerlerin karşısına çıkın ama onlar özellikle sivil halkı, çocukları ve kadınları öldürüyorlar. Zalimlerin gücü yetmeyecek, inşallah kısa sürede döneceğiz" diye konuştu.

Ahmet Mukri de son günlerde çok zorluk çektiklerini belirtti.

Kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür eden Mukri, "Kimseyle bir sıkıntımız yoktu. Günlük işlerimizle uğraşıp gidiyorduk. Birden ne olduğunu anlamadan uçaklar bombalamaya başladı. Bir süre direndik ama bombardıman artınca daha fazla dayanamadık. Nereye gideceğimizi bilemedik. Tüm varlığımızı orada bıraktık. Herkes ancak ailesini alıp gelebildi" ifadelerini kullandı. Mukri, "4 gün dışarıda uyuduk. Eşim 7 aylık hamileydi. Çok korktuk. Biz bölgeden ayrılınca bile uçaklar sürekli bombalar yağdırdı" dedi.

Haşim Tarık da çiftçilikle uğraştığını belirtti. Haşim Tarık, Esed ve Rusya'nın bombardımanı nedeniyle ailece yurtlarından sürgün edildiklerini kaydetti.

Bayırbucak Bölgesinden Kaçanlar Türkiye\'ye Sığınıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Bölgesinden Kaçanlar Türkiye'ye Sığınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement