Bayburt'un Kabuğunu Kıran İncileri" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'un Kabuğunu Kıran İncileri" Projesi

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen "Bayburt'un Kabuğunu Kıran İncileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

22.11.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen "Bayburt'un Kabuğunu Kıran İncileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Bayburt 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Yarbay Ahmet Ergüden, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, BAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dündar ile projede görev alacak öğretmenler katıldı.

Dündar, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği fonlarından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında BAYDER tarafından yürütülecek projenin Bayburt'ta ki kız çocuklarının eğitimine önemli katkılar sunacağını belirtti.

Projenin il genelinde okuyan kız çocuklarının eğitimine destek vererek, okulu terk etme ve bırakma risklerini ortadan kaldırmayı hedeflediğini ifade eden Dündar, "Proje 100 bin avroyu aşan bütçesiyle ve gerçekleştireceği faaliyetlerle ilimizde okuyan kız çocuklarının okullarını sevmesini, okumanın önemini kavramalarını ve okullarına olan sevgilerini ve eğitim başarılarını arttırmayı, velilerin ise çocuklarının geleceği için onları okumaya teşvik etmelerini destekleyecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'un Kabuğunu Kıran İncileri' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement