Bayburt'u Fenerbahçe Heyecanı Sardı - Son Dakika
Güncel

Bayburt'u Fenerbahçe Heyecanı Sardı

Bayburt\'u Fenerbahçe Heyecanı Sardı

Uğur DEMİRKIRDI-DHA (fotoğraflı) Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor - Fenerbahçe maçının biletleri iki ayrı noktada daha satışa devam ediliyor.

15.12.2014 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uğur DEMİRKIRDI- DHA (fotoğraflı)

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor - Fenerbahçe maçının biletleri iki ayrı noktada daha satışa devam ediliyor. Cuma günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasında satışa sunulan biletler, Bayburt Saat Kulesi ve Dörtyol mevkiinde kurulan iki ayrı stantla da satılmaya devam ediyor.

Türkiye Kupası'nda karşılaşacağı Fenerbahçe maçına ilgi oldukça büyük. Saat Kule boyunca sarı-siyah bayrak asılan stantta satışa sunulan biletlere vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Öte yandan 16 Aralık'ta Gençosman Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma için satışa sunulan 6 bin 500 biletin 2500'ünün şu ana kadar tükendiği belirtildi.

TAKIMIN BAŞINDA ŞENOL GÜNEŞ'IN KARDEŞİ BAHADDİN GÜNEŞ VAR

15 yıl üst düzey futbol oynayan, 20 yıldır da başarılı bir antrenörlük kariyeri olan Bahaddin Güneş, Karadeniz fırtınası Trabzonspor'un efsane kadrosundan Bayburt'a uzanan bir başarı öyküsünde şimdi Bayburt'taki coşkunun komutanlığını yapıyor ve 3. Lig ekibinin geleceğine dair umutlu konuşuyor.

"BENİM İÇİN MUTLU OLMAK ÖNCELİK, BAYBURT'TA MUTLUYUM"

"Bayburt Grup teklif yaptığında çok mutlu oldum. Daha önce Ankara'da Bayburt'un Etimesgut maçını izlemiş ve takımın mücadelesini beğenmiştim. Araştırma yaptım, düzenli ve hedefleri olan bir kulüp olduğunu öğrendim. Daha da önemlisi yöremin takımı, insanımızı biliyorum. Bank Asya Ligi'nde çalışıp huzursuz olacağıma, yeni bir hedefe kilitlenmek daha heyecanlı ve mantıklı geldi. Mesela önceki sezon Sarıyer'in başındaydım ama huzursuzdum. Bayburt'a geldiğim için çok huzurluyum.

Zaten çok hızlı yaşandı süreç Başkan beni aradı. Daha önce 1-2 isimle konuşmuşlar ancak uçuk rakamlar istenince vazgeçmişler. Ben de direk, para çok önemli değil, koyacağımız hedefler daha önemli dedim. Düşüncelerini ve hedefleri anlattılar, ben de kabul ettim ve anlaştık.

Aynı hafta Altay ve Tokat'tan da teklif almıştım ama doğrusunu söylemek gerekirse para sıkıntısı olduğu için tercih etmedim. Bayburt Grup büyük bir şirket, takımda öncelikle para sıkıntısı yaşanmaması lazım. Konu ben değilim ama oyuncunun para sıkıntısı olmayacak. Kulübün futbolcuya borcu oldu mu işler ters gider."

"MÜCADELEMİZ İYİ, YETENEĞİMİZ SINIRLI!"

"Bayburt'a geldiğim ilk günler bazı tereddütlerim vardı. Ama ilgi ve alakayı görünce, şehrin takımına ve bana sahip çıkması sonrası inanılmaz mutlu oldum. Sonra her şeye rağmen takımın mücadelesi çok iyi, bu da mutlu olmam için diğer bir etkendi. Oyuncu kadromuzun yetenek konusunda ise aynı şeyi söyleyemiyorum. Takımımızın genel kapasitesi çok düşük. Ama bu da bir süreç. Daha çok çalışacağız ve takımımızı daha iyi yerlere getireceğiz. Bunu da yönetim, basın, taraftar bir olup, sağlıklı kararlar alıp, eksiklerimizi kapatarak yapabiliriz.

Tek sıkıntım, oyuncu kadromuzun darlığı ve alternatif isimlerin azlığı. Oyuncu kadromuzun tamamı iyi niyetli ama bu yeterli değil. Yetenek noktasında da sıkıntılarımız var. Çocuklar doğrusu öldürüyor beni. Şimdi düşünüyorum: Geldiğimiz noktada ve bu kadroyla, yarışmacı takım mı olacağız? Yoksa küme düşmeme mücadelesi mi vereceğiz? Sürekli çalışıyoruz ama kadromuz sınırlı. Kadromuz zengin değil ve açıkçası takımımıza 7-8 takviye lazım.

Bir önce ki hocamız Nevzat Türkoğlu, iyi niyetle bir takım kurmuş ve buralara kadar getirmiş. Neden oyuncu almak için diretmemiş bilmiyorum ama keşke 1-2 oyuncu daha almış olsaydı. Bana göre başarılı bir hoca, öyle ya da böyle takımı buraya kadar getirmiş. Haksızlık yapmayalım. Yine Bayburt Grup için oldukça fedakarlık yapmış ve bu takımı 3. Lig'e çıkarmış."

"2. LİG'E ÇIKMAMIZ MUHTEŞEM OLUR..."

"Takımımızın 2. Lig'e çıkması muhteşem olur. Şehrin havası, atmosferi, her şeyi değişir. Bu arada taraftara da çok teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Taraftar da durumun farkında, doğrudur, takımımız 5 önemli pozisyona girip, birini bile gol yapamıyorsa bir sıkıntı var demektir. Sonuç itibariyle aklın yolu bir. Takımımız yeterli değil. 7-8 oyuncu transfer etmemiz lazım. Şu ana kadar 6 mağlubiyet, 6 beraberlik, 3'te galibiyetimiz var ve bu da iyi bir tablo değil. Takım bu noktaya kadar mücadele ederek geldi. Artık bu aşamadan sonra haddimizi bilerek oynayacağız. Amatör ligden gelen bir takım olarak, öncelikle ligde kalıcı olmalıyız. Bu arada yapılacak yeni transferlerle ilk 5'i de yakalayabiliriz. Bu da bir süreç ister."

"EN BÜYÜK SIKINTIYI FORVET HATTINDA YAŞIYORUZ..."

"Volkan 34 yaşında, kurtarıcı olarak alınmış ama sakatlık geçirmiş, verimli olamamış. Verimli olamayan bir oyuncuyla bir şey yapamazsınız. Burada oyuncunun kendisi girecek devreye ve formayı kendisi alacak.

Doğrusu verimli olmayan oyuncuya ben forma veremem, onlar alacaklar. Mesela Orçun; çok iyi niyetli, çok koşuyor ama gol vuruşu zayıf. O da Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) gelen bir oyuncu. Aklın yolu bir: Gol bölgelerinde daha usta bir oyuncuya ihtiyacımız var. "

"KUPADA GRUPLARA KALMAK ÇOK BÜYÜK BAŞARI AMA..."

"Ziraat Türkiye kupasında gruplardayız. Gruplara kalmış olmamız müthiş bir başarı. Hem Bayburt, hem de oyuncular için çok büyük bir şans. Gruplarda yer alan rakiplerimizden biri Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri, diğeri Bank Asya'da şampiyonluğa oynayan bir takım. Fenerbahçe'ye üç atarız, Kayseri'ye 5 atarız demek aptallık olur. Hazırlıklarımızı yapıyoruz, sahaya çıkacağız ve en güzel şekilde elimizden geleni yapacağız.

Kupada mücadele etmek çok güzel ama dediğim gibi kadro sıkıntımız var. Oyuncularımın üzerine ekstra yük biniyor. Kadromuz sınırlı. Rotasyon yapıp gençleri oynatsam as oyuncular küsecek. Doğal olarak, 'takımı buraya biz getirdik ama bizi oynatmıyor' diyerek küsebilirler. Çünkü maçlar televizyondan canlı veriliyor ve futbolcu kadromuzdaki her isim, kendini göstermek arzusunda. Hepimiz bu yollardan ve düşüncelerden geçtik, yaşadık. Futbolcuyu da anlamak gerekiyor. Niye böyle düşünüyorum, çünkü ligi daha çok önemsiyorum doğal olarak. O yüzden çok sıkıntılı bir durum ve açıkçası zorlanıyorum. Kupa maçları için gerçekçi konuşuyorum. Evet çıkıp çalıştıklarımızı sahada yapmaya çalışacağız ve gruptan çıkabilirsek de çıkacağız. Ama tüm yoğunluğumuzu kupa maçlarına verirsek, ligde tökezleriz. Ligde tökezlememiz lazım ama kupanın da keyfini çıkaracağız. Oyuncularım büyük takımlarla oynamanın keyfini tabi ki çıkaracaklar."

"LİG'DEKİ DURUMUMUZ VE BAŞARIMIZ ÇOK DAHA ÖNEMLİ!"

"Maçlara tek tek bakıyoruz. Puan puan düşünüyoruz. Devre arasına 2 maçımız kaldı. Üsküdar Anadolu maçıyla 9 puan düşünüyordum, hatta 7 puan olsa da olurdu ama şimdi alabileceğimiz bir 6 puan var. 6 puanı hanemize yazarsak çok iyi olacak. Diğer şekilde çok sıkıntı yaşarız. Takımın başında 3 maça çıktım. 3 maçta da hakem hataları canımızı yaktı. Hakem hatalarına sığınmıyorum ama maalesef öyle oldu. Açıkçası art niyet aradım. İlk maçım Silivri maçıydı, karşılaşma 0-0, altı kişiyle gole gidiyoruz, atağımızı durdurdular. 2 stoperim oyundan atıldı. Bu hakem Sivaslıydı. Üsküdar Anadolu'nun başkanı da Sivaslı. Şüphelenmedim dersem yalan söylemiş olurum."

"ABİM ARAYIP 'BÖYLE PENALTI MI OLUR?' DEDİ! HAKEMLERDEN RAHATSIZIM!"

"Sonra, Altınordu ile oynadığımız kupa maçı. Hakemin verdiği penaltıyı bütün Türkiye gördü. Herkes aynı şeyi söyledi. Komik bir penaltıydı. Abim aradı (Şenol Güneş), 'ya böyle penaltı mı olur dedi?' Üsküdar Anadolu maçında hakeme 'hocam, biz size yardımcı olmak istiyoruz, daha maçın başı, sarı kart vermişsin, yalandan konuşma yapıyorsun'. Son 10 dakika oynanmadı bile. Herkes yerde, kaleci küçük bir temasla yere yatıyor, kalkmıyor. Futbolun güzelliğini yansıtacağımıza, tiyatro oynanmasına müsaade etti hakem. Hakeme bunları sorduğumda sesini çıkartmadı. Hakemlerden memnun değiliz ama yapacak bir şey yok. Ben oyuncularıma da söyledim. Hakemle uğraşmayalım. Çünkü itiraz hiç bir şeyi değiştirmiyor. Oyunumuza bakalım ve kazanalım sadece."

"AYVALIKGÜCÜ BELEDİYE MAÇI ÇOK ÖNEMLİ, SON İKİ MAÇTAN 6 PUAN ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR..."

"Bu hafta sonu oynayacağımız Ayvalıkgücü maçı çok önemli. Üst sıralarda yer alan bir takım ve bizim de yukarılara çıkmamız adına önemli bir karşılaşma. Kazandığımız taktirde büyük bir moral olacak. Sonra Kayseri... Alacağımız 6 puan, bizi devreye ve geleceğe umutla girmemizi sağlayacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayburt'u Fenerbahçe Heyecanı Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement