Bayburt'ta 11 Faklı Alanda UMEM Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta 11 Faklı Alanda UMEM Kursu Açılacak

Bayburt\'ta 11 Faklı Alanda UMEM Kursu Açılacak

Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürü Ömer Akdeniz, UMEM Beceri'10 kursları kapsamında il genelinde 11 farklı alanda kurs açılacağını söyledi.

02.07.2014 14:57  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürü Ömer Akdeniz, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Beceri'10 kursları kapsamında il genelinde 11 farklı alanda kurs açılacağını bildirdi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde 4 yıldır devam eden UMEM projelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile imzalanan yeni protokolle yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Üç kurum arasındaki bu yeni protokolün işgücü piyasası için daha fazla istihdam, daha fazla ve farklı sektörlerde kurs açılabilmesi için önemli kolaylıklar getirdiğini dile getiren Akdeniz, "İlimizdeki meslek liselerinde, üniversitede, TOBB ile oda ve borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek. En az beş kişi ile başlatılacak ve 6 aya kadar sürdürülecek bu kurslardan, bir çalışanı olan firmalarda faydalanabilecek. İşletmelerimiz UMEM kursları ile vasıfsız kişilere meslek kazandırarak kalifiye eleman ihtiyaçlarını giderecekler" dedi.

Akdeniz, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerleri istihdam eden firmaların kursiyerlerin yaş gurubuna göre 60 aya varan süreyle 'sigorta pirimi işveren payı' indiriminden yararlanabileceğini ve kursiyerlere günlük 25 lira harçlık verileceğini de belirterek, "Firmalardan alınacak iş gücü taleplerinde yüzde 50 istihdam taahhüdü alınacak ve işverenler ile firmalar bu taleplerini oda yada borsa kanalıyla iletecekler. Kurslar okullar ve işyerlerinde açılabilecek. İşyerinde düzenlenecek kurslarda her hangi bir gider ödenmemesi şartıyla çalışanların kursa katılması ve başarılı bulunması durumunda sertifika verilebilecek" diye konuştu.

İl genelinde 11 farklı alanda kurs açılacağını ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

"Yiyecek ve içecek hizmetleri, elektrik ve pano montajcısı, gaz altı kaynakçısı, PVC imalat ve doğramacısı, görüntü ve ses sistemleri, imalat çizeri, plastik kalıp makinesi operatörü, servis elemanı, aşçılık, grafik ve fotoğraf ile ev tekstili alanlarında kurslar açılacak. UMEM kapsamında ilimizde açılacak bu kurslarda taraflar ilgili protokol ve yönetmelikteki sorumluluklarını yerine getirmeleri halinde ilimizde istihdam ve yetişmiş işgücü ihtiyacına önemli oranda katkı sağlayacaktır" - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 11 Faklı Alanda UMEM Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement