Bayan Öğretmenlere, Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Sağlık

Bayan Öğretmenlere, Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi

Bayan Öğretmenlere, Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Kayapınar İlçesindeki bayan öğretmenlere eğitim verildi.

19.06.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okulu toplantı salonunda Kayapınar İlçesinde bayan öğretmenlere eğitim verildi.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda bayan öğretmenler katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Dr. Kevser Ateş Çiğdem tarafından yapılan sunumda, meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Bayan Öğretmenlere, Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement