Batman Öğretmenevi Tartışmaları Bitmiyor - Son Dakika
Yerel

Batman Öğretmenevi Tartışmaları Bitmiyor

Batman Öğretmenevi Tartışmaları Bitmiyor

Batman Öğretmenevi'nin yapılaşmada kanuna aykırı yatırımlar yaptığını iddia eden Eğitim-Sen, Belediyenin Öğretmenevine ceza kestiğini belirtti.

10.04.2015 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Sen iddialarını sürdürdü.

Sendika yönetimi, Batman Öğretmenevinde izinsiz inşaat yapıldığını ve belediyenin kuruma ceza kestiğini ifade etti.

Eğitim Sen tarafından gündeme getirilen Öğretmenevi ile ilgili iddiaların yalanlanması üzerine bir kez daha kameralar karşısına geçen eğitimciler, belgeli cevap verdi.

Kısa süre önce basın açıklaması yapan Eğitim Sen yönetimi, Batman öğretmenevinin ticari alana dönüştürüldüğünü ve belediye tarafından 50 Bin TL para cezası kesildiğini açıklamıştı.

Ancak öğretmenevi yönetiminin bu iddiaları yayınlaması üzerine bir kez dana kameraların karşısına çıkan Eğitim Sen yönetimi, bu kez belgeyle yanıt verdi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Aziz Turay, belediye meclisinin Başkan Sabri Özdemir başkanlığında aldığı karar fotokopilerini basına dağıttı.

Birincisi 29 Ocak 2015, ikincisi de 24 Şubat 2015 tarihlerinde olmak üzere 2 ayrı kararda toplam 53 Bin 560 TL para cezası ve yıkım kararının alındığı belgeleri gösteren Turay, "Eğitim Sen yöneticilerine yönelik sürekli bir şekilde sistemli bir baskı durumu devam etmektedir bu nedenle biz yöneticilere yönelik onlarca dava açılmıştır. Açılan her dava için bir basın açıklaması yaparak baskı kurmak gibi basit bir tutum Eğitim Sen kültüründe yoktur. Öğretmenevi müdürü bilerek böyle bir suç işlemiş, bizim itirazımızı da müdürlük atamalarını kullanarak manipüle etmeye çalışmaktadır. Çok somut bir şey ortaya koyuyoruz. Size sunacağımız belgelerde de görüleceği gibi Ocak ayında imar kanununa aykırı hareket edilmesinden dolayı 17 Bin 853 TL para cezası verilmiştir. Bunu da dikkate almayan öğretmenevi idaresi inşaata devam etmiş ve belediye ekipleri tarafından Şubat ayında bu sefer kesilen cezanın 2 katı olan 35 Bin 707 TL para cezası verilmiştir. Ayrıca imara aykırı yapı için yıkım kararı ve suç duyurusu da belediye meclisi tarafından karar altına alınmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Öğretmen evi gibi bir kurumun salt para getiren bir yer olarak değerlendirilmesi doğru bir yaklaşım değildir. Bizim kimseyle bir husumetimiz olmadığı gibi kimsenin de yanlışını görmezden gelmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Bütün bu bilgilerin ışığında öğretmen evi yöneticilerinin kamuyu zarara uğrattıkları sabit olduğundan haklarında gerekli işlemlerin yapılıp bir an önce görevde alınmaları hususunda Batman valiliğini göreve davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Öğretmenevi Tartışmaları Bitmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement