Batman Dicle'de Umke'nin Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Batman Dicle'de Umke'nin Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Batman Dicle\'de Umke\'nin Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Dicle'de UMKE'nin nefes kesen kurtarma tatbikatıBATMAN'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nden geçen Dicle Nehri ve vadisinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) yaptığı kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

27.04.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle'de UMKE'nin nefes kesen kurtarma tatbikatı

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nden geçen Dicle Nehri ve vadisinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) yaptığı kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Dice Nehri kıyısındaki 65 metre yüksekliğindeki kayalarda mahsur kalan bir kadın, sedye ile oluşturulan ipler üzerinde indirilerek nehir üzerinden ambulansa ulaştırıldı.

Batman Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekiplerinin hazırladığı tatbikat gerçeğini aratmadı. AFAD ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen tatbikata katılan 55 kişilik UMKE ekibi, Dicle Vadisi'nde arkeolojik kazı yaparken mahsur kalan ekipleri kurtarma tatbikatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Tatbikatı Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Avdulvahap Kusen ve Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçı, Dicle Nehri kıyısında oluşturulan platformdan izledi. Dicle Vadisi'ndeki tatbikatta arkeolojik kazı yaparken, 65 metre yüksekliğinde mahsur kalan bir arkeologu canlandıran UMKE timi Vahide İşleyen, iple yapılan bir asansör sistemiyle başarılı bir şekilde aşağı indirildi. Dicle Nehri'nin karşı tarafında mahsur kalan yaralılar da, botlarla nehirden geçirilerek karşı yakadaki ambulanslara taşındı.

Sağlıklı olarak aşağı indirilen İşleyen, önce çok korktuğunu belirterek, "Çok heyecanlıydı ve korkmuştum. Korkarak indim. Allah kimsenin başına getirmesin çok kötü bir durumdu. Arkadaşlar sağ olsun çok güzel müdahale ettiler. Korkarak indim zaten, şimdi korkum geçti ve çok mutluyum" dedi.

Tatbikatı heyecanla izlediğini belirten Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, "Afetler konusunda ne kader hazırlıksız ve çaresiz olduğumuzu 99 depreminde görmüştük. Bu deprem bize afetlerin kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Ama aynı zamanda doğru yöntemlerle ve doğru kurtarma yöntemleri kullanarak başarılı olabileceğimizi, kayıplarımızı aza indirebileceğimizi göstermesi açısından oldukça önemliydi. Bu tatbikattaki amacımız UMKE ekiplerinin sürekli olarak afetlere karşı hazır olması, bu yıl da Hasankeyf-Dicle Vadisi'nde gerçekleştirdik. Oldukça başarılı bir tatbikat oldu. Sağlık Müdürlüğü ve UMKE personelini tebrik ederim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Dicle'de Umke'nin Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement