Batman'da Yezidiler İçin Çadır Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Batman'da Yezidiler İçin Çadır Kurulacak

Irak'ın Şengal bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçarak Batman'a sığınan Yezidiler için çadır kurulacak.

28.08.2014 22:44  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Şengal bölgesinde Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Batman'a sığınan Yezidiler için çadır kurulacak.

Batman Belediyesi, kente gelen Yezidi aileleri halk evlerine ve Beşiri ilçesinde bulunan köylere yerleştirirken, Yezidilerin gelişinin sürmesi nedeniyle Uğurca köyünde 2 bin kişilik çadır kurmayı kararlaştırdı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, 2 bin kişi kapasiteli çadırın 5 gün içerisinde hazır hale getirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Batman'da 2 bin 300 Yezidi bulunuyor. Bu sayının artacağını düşünüyoruz. Sınıra yığılan insanların sayısının 60 binin üzerinde olduğunu biliyoruz. Yezidiler dağlık alandan saat aç ve susuz şekilde yürüyerek geliyor. Belediye olarak her şeyi karşılayamıyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda duyarlılık bekliyoruz."

Batman'da 9 Yezidi köyü bulunduğunu ancak buradaki vatandaşların büyük bölümünün Avrupa'ya göç ettiğini anımsatan Özdemir, bu köylerdeki evleri onararak bazı Yezidi ailelerini buraya yerleştirdiklerini kaydetti.

BEBEĞİNİ YOLDA DOĞURDU

IŞİD saldırılarından hamile olmasına rağmen kaçmak zorunda kaldığını belirten 38 yaşındaki Nura Hacı, "Yürüyerek Suriye sınırına oradan da Zaho'ya geçtik. Hamileydim yolda sancılandım. Bebeğimi Zaho yakınlarında dünyaya geldi" dedi.


Batman\'da Yezidiler İçin Çadır Kurulacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da Yezidiler İçin Çadır Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement