Batman'da Polislerden "İlk Adımda Dost Eli" Projesi - Son Dakika
Yerel

Batman'da Polislerden "İlk Adımda Dost Eli" Projesi

Uygulanmaya başlanan proje ile üniversite öğrencilerinin suçtan korunması, ihtiyaç ve mağduriyetlerinin devlet eliyle giderilmesi, istismar edilmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

10.09.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yıllık faaliyet planlaması içerisinde yer alan "İlk Adımda Dost Eli Projesi" Batman'da uygulamaya başlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği'nce proje kapsamında Batman Üniversitesinde okumak için kente gelen öğrencilere yönelik üniversitenin kampüsünde stant açıldığı belirtildi.

"Proje ile terör ve benzeri oluşumların öğrenciler üzerindeki etkilerinin azaltılması, propaganda ve eleman kazanımlarının engellenmesi, kente ilk kez gelecek olan istismara açık gençlerin terör örgütlerinin ya da zararlı oluşumların hedefi haline gelmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor" ifadesine yer verilen açıklamada, bu kapsamda kurulan stantları ziyaret eden öğrenciler için çeşitli hediyeler hazırlandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kampüs dışında olan kız ve erkek öğrenci yurtlarına ulaşımın zor olmasından dolayı öğrencilerle ailelerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait araçlarla servis hizmeti veriliyor. Ayrıca otogar ve ilçe minibüs garajlarına gelen öğrenciler ve aileleri kayıt noktalarına ulaştırılıyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri bin 750'si öğrenci, 2 bin 600'ü öğrenci yakını toplam 4 bin 350 kişi ile iletişim kurdu." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Polislerden 'İlk Adımda Dost Eli' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement