Başpehlivan Okulu'ya 100 Bin Lira Ödül - Son Dakika
Yerel

Başpehlivan Okulu'ya 100 Bin Lira Ödül

Başpehlivan Okulu\'ya 100 Bin Lira Ödül

Edirne'de düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Orhan Okulu'ya 100 bin liralık temsili çek verildi.

28.07.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Orhan Okulu'ya 100 bin liralık temsili çek verildi.

Başpehlivanlık kutlamaları kapsamında şehir turu atan Okulu için Muratpaşa Belediyesi önünde tören düzenlendi. Şehir turunda vatandaşları selamlayan Okulu'yu belediye girişinde eşi Ayfer, kızı Zeynep ve vatandaşlar karşıladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin sadece kaldırım yapmak, çöp konteynerlerini yer altına almak, yaşlılara, engellilere sahip çıkmak olmadığını söyledi.

Kent kültürü inşasının belediyelerin başlıca görevleri arasında yer aldığını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Sportif faaliyetlerimiz bu kültür inşasının örneklerinden biridir. Yağlı güreş bu inşada önemli taşların başında gelir. Yağlı güreş bir Anadolu klasiğidir. Yağlı güreş dünyada başka bir ülkede yoktur. Yağlı güreş Anadolu insanın dünyaya bir mirasıdır. Yerel olmadan evrensel olamazsınız. Kendi klasiklerimizi anlamadan dünya klasiklerini anlayamazsınız. O yüzden biz bu sporumuza ayrı bir önem verdik. Yağlı güreşimizi güçlü bir şekilde destekledik."

Okulu'nun kendisinden daha yapılı bütün pehlivanları mağlup etmeyi başardığını belirten Uysal, silahlı saldırılarda hayatını kaybeden şehitler dolayısıyla başpehlivanlık kutlamalarını buruk yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Uysal, konuşmasının ardından Okulu'ya 100 bin liralık temsili çek ile cura, Alanya muzu ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başpehlivan Okulu'ya 100 Bin Lira Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement