Başkonsolosluklara "Sarı Toz" Bulunan Zarf Gelmesi - Son Dakika
Güncel

Başkonsolosluklara "Sarı Toz" Bulunan Zarf Gelmesi

İstanbul Valiliği, Kanada, Belçika ve Almanya başkonsolosluklarında mekan ve personel dekontaminasyonunun tamamlandığını duyurdu Kanada Başkonsolosluğu'ndan 8, Belçika Başkonsolosluğu'ndan 2 ve Almanya Başkonsolosluğu'ndan 4 kişinin, kontrol amacıyla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği kaydedildi.

24.10.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valiliği, "sarı toz" bulunan zarf gelen Kanada, Belçika ve Almanya başkonsolosluklarında mekan ve personel dekontaminasyonunun tamamlandığını duyurdu.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde İstanbul'daki Kanada, Belçika, Almanya, ABD ve Fransa başkonsolosluklarına gönderilen zarfların içinde şüpheli toz görüldüğü bilgisinin alınması üzerine İstanbul AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ekipleri tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında Kanada, Belçika ve Almanya başkonsolosluklarında mekan ve personel dekontaminasyonunun tamamlandığı, Kanada Başkonsolosluğu'ndan 8, Belçika Başkonsolosluğu'ndan 2 ve Almanya Başkonsolosluğu'ndan 4 kişinin kontrol amacıyla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi.

KBRN ekiplerinin halen Fransa Başkonsolosluğu'nda dekontaminasyon çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

ABD Başkonsolosluğu'ndaki şüpheli zarfın, Başkonsolosluk personeli tarafından izole bir şekilde açılmadan muhafaza edilmekte olduğu vurgulanan açıklamada, Fransa Başkonsolosluğu'ndaki işlemlerin bitmesini müteakip KBRN ekipleri tarafından gerekli çalışmaların yapılacağı, sağlık ekiplerinin olay yerine yönlendirildiği aktarıldı.

Açıklamada, çalışmaların tamamlandığı başkonsolosluklardaki numunelerin usulüne göre numune kabına alınarak sağlık ekiplerine incelenmek üzere teslim edildiği ve numuneler üzerinde yapılacak araştırmalar sonuçlanınca kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkonsolosluklara 'Sarı Toz' Bulunan Zarf Gelmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement