Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Bugün başlayacak "Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" çerçevesinde Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nin bahçesinde kurulacak panayır alanında etkinlikler gerçekleştirilecek Tütün fabrikasında çalışan çingene kızının anlatıldığı "Carmen" operası 26 Nisan'da prömiyer yapacak.

24.04.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün başlayacak "Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" çerçevesinde Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nin bahçesinde kurulacak panayır alanında etkinlikler gerçekleştirilecek.

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, bu yıl 10. yaşını kutlayacak. Bugüne kadar 33 ülkeden 178 oyunun, 181 bini aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde, bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera, bale ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları, atölye çalışmaları yer alacak.

Bu kapsamda dünyanın farklı kıtalarından kendi medeniyetlerini tiyatro sanatı yoluyla Türkiye'ye taşıyan ve birbiriyle paylaşan Almanya, Bulgaristan, Yakutistan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İtalya, Polonya ve KKTC'den tiyatro toplulukları oyunlarla ve atölye çalışmalarıyla çocuklarla bir araya gelecek.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 30 Nisan'a kadar çocuk oyunlarını ücretsiz sahneleyecek.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

Akün Sahnesi:

6-12 yaş izleyiciler için tavsiye edilen "Miyhavlar Tiyatrosu", 30 Nisan'da izleyicinin karşısına çıkacak. Fikret Terzi'nin yazıp yönettiği oyunda, sokak kedisi Miyhav'ın başından geçenler ve ailesine ulaşma çabası işleniyor. Eserde Emine Tekin Ünal, Serap Kunak, Kenan Yılmaz, Orida Yıldıran ve Mehmet Tolga Günay gibi isimler sahne alıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Çocuk oyunu "Narnia Günlükleri", 30 Nisan'da sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Çocuk oyunu "Horoz Adam ve Korsan", 30 Nisan'da küçük sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:  Operadaki kadın kahramanların en renkli, en pervasız olanı tütün fabrikasında çalışan çingene kızının anlatıldığı "Carmen" operası 26 Nisan'da prömiyer yapacak. Eser, 30 Nisan'da da görülebilecek. Eserde Ferda Yetişer, Asude Karayavuz, Nesrin Gönüldağ, Don Jose Enrique Ferrer, Ayhan Uştik, Murat Karahan, Tuncer Tercan, İnanç Makinel, Cem Beran Sertkaya, Esin Talınlı, Tuğba Mankal gibi isimler sanatseverlerin karşısına çıkacak.

ADOB Çocuk Balesi Bölümü Birim Dans Tiyatrosu ile Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü öğrencileri "Dünya Dans Günü" temsiliyle 29 Nisan'da sanatseverlerin karşısına ücretsiz çıkacak.

Koreografisini Henning Paar'ın üstlendiği, perküsyonda Emre Keskin'in görev aldığı, modern dans ve müziğin harmanlandığı "Bir Yaz Gecesi Rüyası", 28 Nisan'da görülebilecek.

Leyla Gencer Sahnesi:  Mizahi cevaplarıyla ve öğütleriyle bilinen Nasreddin Hoca'nın fıkraları "Nasrettin Hoca" operasıyla minik sanatseverlerle 27 Nisan'da bir araya gelecek. "Çocuk Korosu" konseri küçük sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Operet Sahnesi:  "Bir Tenor Aranıyor" müzikal komedisi 27 Nisan'da seyredilebilecek. Doğan Çelik'in sahneye koyduğu, Yeşim Oktar'ın koreografisini üstlendiği eserde, dekor Talat Ayhan, kostüm Gazal Erten imzası taşıyor. Keman, viyola ve viyolonsel sanatçıları "F. Mendelssohn Gecesi" konserinde 27 Nisan'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Joseph Haydn'ın "Eczacı" operası 29 Nisan'da izlenebilecek. Librettosu Carlo Goldoni'ye ait eserde yoksul eczacı çırağı Mengone, zengin züppe Volpino ile Grilletta arasında yaşanan aşk üçgeni anlatılıyor. Eserde, orkestra Mustafa Erdoğan'ın yönetiminde sahne alırken, Zeynep Çelen Tamer'in sahneye taşıdığı eserin dekorunu Talat Ayhan, kostüm tasarımını ise Gazal Erten gerçekleştiriyor.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda saat 20: 00'de, Burak Tüzün yönetiminde 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle konser verecek. Gecede orkestraya anlatıcı olarak solist Murat Akar eşlik edecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 26 Nisan'da saat 20: 00'de Bilkent Konser Salonu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dinleyiciyle buluşacak. Dağhan Doğu şefliğinde sanatseverlerin karşısına çıkacak orkestraya viyolonselde İdil Bursa, kemanda Ilgın Top ve Elif Ece Canseveri ile piyanoda İlayda Deniz Oğuz eşlik edecek. Gösteride "J.C. Bach | Viyolonsel Konçertosu, Do minör", "H. Vieuxtemps | Keman Konçertosu No.5, Op.37", "C. Saint-Saens | Introduction et Rondo Capriccioso, La minör, Op.28", "L. van Beethoven | Piyano Konçertosu No.2, Si bemol majör, Op.19", "P.I. Tchaikovsky | Romeo ve Juliet, Fantezi Uvertüreslendirme)" eserleri icra edilecek.

31. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin kapanış konseri çerçevesinde 30 Nisan'da "Rusya Ossipov Balalayka Orkestrası", ATO Congresium'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

-Cermodern

Candaş Şişman'ın video yerleştirmeler, ses enstalasyonları, dijital baskılar ve kinetik heykellerden oluşan ikinci kişisel sergisi "0II–Sıfırbirbir" hafta boyunca görülebilecek.

Ressam İnci Ertuğ 11. kişisel sergisini Cermodern'de açacak. Sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatlerinde, Perşembe günü ise saat 20.00'ye kadar gezilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde'de öğrencilerden duygusal sergi: Gazze'deki çocukları resmettiler
    15:30 Niğde'de öğrencilerden duygusal sergi: Gazze'deki çocukları resmettiler

    Niğde'de İsrail'in Gazze'deki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen resim sergisinde, Gazzeli çocuklara yönelik yapılan zulmün anlatıldığı 46 resim yer aldı. Sergi, Filistin meselesinin kamuoyunda zinde tutulması gerektiğine dikkat çekmek ve zulme dur demek amacıyla hayata geçirildi.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Sultangazi Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Yazar Sıtkı Aslanhan'ı ağırladı
    14:32 Sultangazi Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Yazar Sıtkı Aslanhan'ı ağırladı

    Sultangazi Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Yazar Sıtkı Aslanhan'ı konuk etti. Aslanhan'ın Ramazan, Aile ve Çocuk adlı söyleşisi izleyiciler tarafından beğenildi.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü
    13:22 Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen Ramazan şenliklerine 7'den 70'e birçok kişi katıldı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, halk dansları ve karışık Türk müziği ile devam eden programlar büyük ilgi gördü. Rektör Fuat Erdal, Ramazanın bereketiyle birlik ve dostluğun pekiştirildiği zamanlarda bir araya gelmeye çalıştıklarını belirtti.

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı
    13:05 Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı

    Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yalı Kütüphanesi, zengin koleksiyonuyla 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Boğaz manzarasına karşı modern alanlara sahip kütüphanede aynı anda 120 kişi ders çalışabiliyor. Kütüphanede 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor. Ücretsiz kafeterya hizmeti de sunulan kütüphane, online rezervasyon sistemiyle çalışıyor ve tüm İstanbullulara açık.

  • Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi
    13:05 Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi

    Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi. Bağcılar sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Oyunun yönetmeni ve oyuncular Filistin'e bağışta bulundu. Etkinlikler, Kadir Topbaş Halk Sarayı ile Başkanlık Sahnesi'nde gerçekleştiriliyor. 'Ziyafet Sofrası' komedi oyunu Hüdayi Dergahı'na gelen iki sarhoşun hikayesini anlatıyor.

  • Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi
    13:05 Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi

    Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı İzmir Atatürk Lisesi mezunlar derneği tarafından düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı programda, Hanri Benazus'un değeri ve iz bırakma gücü vurgulandı.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • Ubeydullah Sezikli Ramazan Sohbetleri Programında
    12:29 Ubeydullah Sezikli Ramazan Sohbetleri Programında

    Tasavvuf müziği sanatçısı ve akademisyen Ubeydullah Sezikli, Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği 'Ramazan Sohbetleri' programına konuk oldu. Sezikli, Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda gerçekleşen etkinlikte, ramazan ayının coşkusunu yaşatmak ve maneviyatına uygun bir şekilde geçirmek için sevilen ilahileri ve Naat-ı Şerifleri seslendirdi.


Advertisement