Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (cso), 2 ve 3 Aralıkta Robert Schumann'ın 200

25.11.2010 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2 ve 3 Aralıkta Robert Schumann'ın 200. doğum yılı dolayısıyla İbrahim Yazıcı şefliğinde konser verecek.

Piyano sanatçısı Gülsin Onay'ın orkestraya eşlik edeceği konserde, Gaetano Martucci'nin 'Notturno', Robert Schumann'ın 'Piyano Konçertosu la minör Op. 54', Edward Grieg'in 'Peer-Gynt Suite Nr. I-II' adlı eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 ve 27 Kasımda, piyano sanatçısı Boris Berezovsky eşliğinde seyirci karşısına çıkacak. Orkestrayı Işın Metin'in yöneteceği konserde, Sergey Rahmaninof'un 'Piyano Konçertosu No.3, Re min. Op.30, Senfoni No.2 ve mi min. Op.27' eserleri seslendirilecek.

Yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının katılımıyla Başkentlilere tiyatro dolu günler yaşatmaya hazırlanan '15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali' 26 Kasımda başlayacak. Aralarında üniversite, belediye, köy ve çocuk ile devlet tiyatrolarının da bulunacağı 7'si yurt dışından 58 grup, sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta 17 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 4 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak kültür sanat etkinlikleri şöyle:

- TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO: 'Genç Osman' adlı oyun, 28 ve 30 Kasımda izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Çocuk oyunu 'Narnia Günlükleri', yarın saat 11.00'de küçük seyirciyle buluşacak. İbrahim Balaban'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği 'Şair Baba ve Damdakiler' adlı oyun, yarın temsil verecek. Oyunda, Aydın Uysal, Bülent Çiftçi, Cengiz Uzun, Cem Balcı, Eda Yılmaz Yener, Erdinç Doğan, Erkan Alpago, Esra Akdoğan, Gültekin Gülkan, Mehmet Ali Toklu, Miraç Eronat başlıca rolleri paylaşıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ:

Ankara Devlet Tiyatrosunun 'Bir Savaş Hikayesi' adlı oyun, yarın tiyatroseverlerle buluşacak. ABD'li yazar Jeanne Beckwith'in yazdığı, Esra Ege'nin Türkçeye çevirdiği oyunu Aclan Büyüktürkoğlu yönetiyor. Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, kostümlerini Gülümser Erigür'ün hazırladığı yapıtın ışık tasarımı Mehmet Yaşayan'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Ahmet Türkoğlu, Aylin Gürsoy Ariöz, Bahadır Karasu, Cahit Öztüfekçi, Koray Karaca, Mithat Erdemli, Savaş Tamer, Seda Oksal, Eren Oray, Şahap Sayılgan, Berna Yılmaztürk, Bora Godri, Burcu Özcan, Burcu Petekkaya, Emrah Çakıl, Emrah Ersoy, Eray Çelik, Ezgi Can, Gökhan Korkusuz, Gökhan Yılmazer, Hüseyin Ataseven, Mithat Abacı, Murat Özdemir, Nihal Erdoğan, Özge Korgun, Özlen Tamer, Sine Zeynep Eteke, Tamer Yurtbaşı, Umut Kılınç, Yaseri Şahbudak rol alıyor. Eserde, bir askeri üsde kendi ordu mensuplarının üzerine ateş açmaya başlayan askeri doktorun öyküsü anlatılıyor.

KÜÇÜK TİYATRO: Özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen 'Geç Kalanlar' adlı oyun, yarın ve cumartesi günü seyirciyle buluşacak. Pervin Ünalp'ın yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönettiği eserin dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay yaptı. Işık düzenini Osman Uzgören'in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram oynuyor.

Barış Eren'in yazıp yönettiği 'Soğuk Bir Berlin Gecesi', 30 Kasımda sahnelenecek. Oyunun dekoru Sinan Yardımedici'ye, kostümü Günnur Orhon'a, ışığı Zeynel Işık'a ait. Oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş, Mahmut Işık rol alıyor.

Çocuk oyunu 'Keloğlan Keleşoğlan', 28 Kasım pazar günü sahnelenecek.

AKÜN SAHNESİ: Nihat Asyalı'nın 'Rab Şeytana Dedi Ki' adlı eseri, yarın sahne alacak. Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı Esra Selah'a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık'a ait. Buğra Koçtepe, Sinan Pekinton, Durukan Ordu, Fatma Öney, Serhat Elifer, Dilber Evrim Alev Bağcı, Gülden Çelen, Hakan Töngülüs, Nurcihan Ergün, Ozan Hikmet Özcan, Özlem Sayın, Perran Vurdum, Alican Güçoğlu'nun başlıca rolleri paylaştığı oyunda, orkestrada Ayşe Gülüm Sürmen, Fethi Güçer, Zafer Gerdanlı, Gökhan Över yer alıyor.

ALTINDAĞ TİYATROSU:

Semih Sergen'in yazdığı ve yönettiği 'Erkek ve Kadın' adlı oyun, 30 Kasımda sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'e, ışık tasarımı Ahmet Karademir'e, müzik düzeni Can Atilla'ya ait oyunda, Bilal Gürdere, Buket Türkyılmaz, Nesrin Üstkanat, Emine Semra Gökalp, Oktay Dal, Pınar Gün, Akın Berk Sağıroğlu rol alıyor.

Yıldırım Keskin'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği 'İçlerinden Hangisi?' adlı oyun, yarın, 27 ve 28 Kasımda seyirciyle buluşacak. Dekoru Sertel Çetiner, kostümü Esra Selah, ışık tasarımı Mehmet Yaşayan'a ait oyunda, Şahin Ergüney, Alev Buharalı, Selma Bayraktargil, Funda Mete, Gaye Filiz Alacacı, Ayşe Akınsal, Bülent Türkmen başlıca rolleri paylaşıyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yazdığı, Berkun Oya'nın uyarladığı, Bengisu Doğruer'in yönettiği 'Yaban', 27 Kasımda seyirciyle buluşacak. Dekoru Aytuğ Dereli'ye, kostümü Esra Selah'a, ışığı Kazım Öztürk'e, müziği Can Atilla'ya ait oyunda, Mesut Turan, Emre Erçil, Cebrail Esen, Şekip Taşpınar, Gürkan Görbil, Hayrettin Engin, Sedat Keçeci, Abdullah İndir, Pervin Ünalp, Meral Niron, İbrahim Korumaz başlıca rolleri paylaşıyor. Çocuk oyunu 'Boğaçhan', 26 ve 30 Kasımda sahnelenecek.

STÜDYO SAHNE: Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Üç Yönetmen Üç Oyun', yarın, 28 ve 30 Kasımda temsil verecek.

Türkiye ve dünya tiyatrolarında eksikliği hissedilen, genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesini amaçlayan projenin ilk uygulaması 'Üç Yönetmen Üç Oyun' adı altında Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gerçekleştirilecek. Proje ile üç genç yönetmen üç ayrı oyunun rejisini yapıyor, oyunlar aynı gün aynı sahnede birer perdelik prodüksiyon olarak sanatseverlere sunuluyor. Oyunların, dekorunu Aytuğ Dereli, kostümlerini İnci Kangal, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu yaptı.

ODA TİYATROSU: Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın rejisörlüğünü üstlendiği 'Hüzzam', yarın ve cuma günü izlenebilecek. Dekorunu Ethem Özbora, giysilerini Yıldız Köse, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın hazırladığı tek kişilik oyunda, Maral Üner performansını sergiliyor. 'Krem Karamel' adlı oyun, 30 Kasımda seyirciyle buluşacak.

- '15. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ'-

Yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının katılımıyla Başkentlilere tiyatro dolu günler yaşatmaya hazırlanan '15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali' 26 Kasımda başlayacak. Aralarında üniversite, belediye, köy ve çocuk ile devlet tiyatrolarının da bulunacağı 7'si yurt dışından 58 grup, sanatseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında 3 yıl önce hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesiyle, tiyatroya hiç gitmemiş 2 bin kişinin konuk edilmesi hedefleniyor.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde, bu yıl Azerbaycan devlet ve çocuk tiyatrosu, KKTC Devlet Tiyatrosu, Rusya, Kosova, Hırvatistan ve İran'dan gruplar festivale renk katacak.

- OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: 2009-2010 sezonunun en iddialı eserlerinden olan ve sergilendiği aylarda kapalı gişe oynayan G. Verdi'nin müziğiyle taçlandırdığı, Yekta Kara'nın rejisiyle Ankaralı sanatseverlerle buluşan 'Macbeth' operası 27 Kasım cumartesi günü sahnelenecek.

Tiyatro, opera ve müzik sanatlarının en keyifli yanlarının kesiştiği operet eserlerinden 'Çardaş Prensesi' 29 Kasım pazartesi prömiyer yapacak. Ünlü besteci Emmerich Kalman'ın en ünlü operetlerinden biri olan eserin rejisi Recep Ayyılmaz'a ait. Sunay Muratov ve Wolfrang Scheidt'in dönüşümlü olarak orkestra şefliğini üstlendiği operetin dekoru Tuncay Kalyon, kostümü Gazal Erten, koreografi çalışması ise Nilgün Birsel Demireller'e ait. Eserin kurgusu yanlış anlaşılmadan dolayı ayrılıklar yaşayan iki aşığın mutlu sonla biten hikayesi üzerine yapılmış. Eserde Slyva Varescu rolünde dönüşümlü olarak Funda Ateşoğlu ve Selva Erdener, Edwin Ronald rolünde Aykut Çınar, Murat Karahan, Kontes Stasi rolünde Begüm Mengü ve Sema Özer seyirci karşısına çıkacak.

OPERET SAHNESİ: Kamerhan Turan 'Piyano Resitali' 28 Kasımda izlenebilir. 'Kırmızı Ev' adlı müzikli oyun, 30 Kasımda seyircinin karşısına çıkacak.

LEYLA GENCER SAHNESİ: 'Mutlu Prens' adlı müzikal öykü, 28 Kasım pazar günü küçük izleyiciyle buluşacak.

(ELF-ZBD) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement