Başkentli Sanayici Yol Sorununun Çözülmesini İstiyor - Son Dakika
Yerel

Başkentli Sanayici Yol Sorununun Çözülmesini İstiyor

Ankara'nın Temelli ilçesindeki Anadolu OSB'yi Eskişehir Yolu'na bağlayan yaklaşık 7 kilometrelik yolun yapım ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanıyor Bölgede işletmeleri bulunan sanayiciler, yolun bu haliyle olası bir kazaya davetiye çıkardığını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

11.03.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Temelli ilçesindeki Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) Eskişehir Yolu'na bağlayan 7 kilometrelik yolun yapım ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanıyor.

Bölgede işletmesi bulunan sanayiciler, yolun bu haliyle olası bir kazaya davetiye çıkardığını ve sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Anadolu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Keskin, bölgede sanayileşme faaliyetlerinin artarak sürdüğünü, gelecek yıl sonuna kadar bölgede 50 fabrikanın faaliyete geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bölgede Başkent OSB ve ASO 2 ve 3 olmak üzere 3 sanayi bölgesinin daha bulunduğunu hatırlatan Keskin, "Eskişehir Yolu ile OSB'ler arasındaki ulaşım hala 7-8 metre genişliğinde köy yoluyla sağlanıyor" diye konuştu.

Ürettikleri yüksek teknoloji içeren ve küresel olarak değeri olan ürünlerin nakliyatını bu köy yolundan sağladıklarını anlatan Keskin, "Bölgedeki OSB'lerde üretilen bu ürünleri taşıyan TIR'lar, devrilmeden Eskişehir Yolu'na çıkıyorsa biz bunu çok önemli bir başarı sayıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Köy yolunun baraj kapakları gibi fiziki açıdan çok büyük ürünlerin taşınması için de kullanıldığını kaydeden Keskin, yolun bu haliyle olası kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

"Hayallerimiz suya düştü"

"Yolun yapımı konusunda ilgili makamlarca kendilerine söz verilmesine karşın, yol yapım ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından iptal edildiğini" anlatan Keskin, şöyle devam etti:

"İptal gerekçesinden Karayolları Genel Müdürlüğü dışında ilgili diğer kurum ve kuruluşların sorumluluklarını yerine getirmedikleri anlaşılıyor. Ciddi bir koordinasyon bozukluğu görüyoruz. Bizler ocak ayında ihalenin tamamlanmasını beklerken birden bire iptal edildiğini öğrendik. İptal kararıyla bölgedeki sanayiciler olarak şok yaşadık. Çünkü ihaleye göre işin tamamlanma süresi yaklaşık 2 yıl civarında. '2 yıl içinde yol bitecek ve biz de ürünlerimizi piyasaya daha rahat süreceğiz' diye hayal ediyorduk. Ancak bütün hayallerimiz suya düştü."

Keskin, yol yapım işi için tekrar ihaleye çıkılmasını beklediklerini ancak ihaleye ilişkin yeni bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

"20 yıldır aynı yolun, aynı şekilde kullanıldığını ve hiçbir iyileştirme yapılmadığını" kaydeden Keskin, "İhaleyle 20 yıldır ilk kez yolun yapımına ilişkin bir adım atıldı ancak o ihale de iptal edildi" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, söz konusu yola ilişkin ihaleyi, 24 Ocak'ta, "yol geçecek bölgede yoğun şekilde altyapı deplasmanları bulunduğu, ilgili kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde, herhangi bir çalışma yapılmadığı ve bu durumun ihaleden sonra başlayacak yapım çalışmalarında işleri olumsuz etkileyeceğini dikkate alarak" iptal etmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentli Sanayici Yol Sorununun Çözülmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement