Başkan Yılmaz: "Bizim Kitabımızda Ayrı Gayrı Yok" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Bizim Kitabımızda Ayrı Gayrı Yok"

Başkan Yılmaz: "Bizim Kitabımızda Ayrı Gayrı Yok"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ekip arkadaşlarım zaman zaman ilçe ilçe gezip çalışmalar yapar. Eğer ben onlara bir gün ‘nereleri gezdiniz, hangi köyü seçtiniz?

30.05.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ekip arkadaşlarım zaman zaman ilçe ilçe gezip çalışmalar yapar. Eğer ben onlara bir gün 'nereleri gezdiniz, hangi köyü seçtiniz? Oralardan biz ne kadar oy almıştık' diye sorup bir siyasi ayrışma içine girdiysem namerdim. Bizim kitabımızda ayrı gayrı yok" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibi ilçe ziyaretlerinde yaptığı muhtarlar buluşmasına 19 Mayıs ilçesi ile devam etti. Sorunları yerinde görmek ve daha hızlı çözüme kavuşturmak için yapılan muhtarlar buluşmasına 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Toplaoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Yörükler eski Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu ve belediye bürokratları katıldı.

TOPALOĞLU: BÜYÜKŞEHİR 14 AYDA 19 MAYIS'A 7 MİLYON TL YATIRIM YAPTI

İstişare toplantısında ilk olarak söz alan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu,19 Mayıs ilçesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte daha da kalkındığını belirtti. Sadece 14 ayda ilçeye 7 milyon TL'lik yol ve içme suyu yatırımları yapıldığını belirten Topaloğlu, "Amacımız 4 yıl sonunda artık köylerde ve ilçelerde ne yol ne de su sorunu bırakmamak. Çünkü kalkınma köylerden başlıyor" ifadelerini kullandı.

"HANGİ KÖY BİZE OY VERDİ VERMEDİ DİYE AYIRDIYSAM NAMERDİM"

Topaloğlu'nun ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, özellikle muhtarların sürekli kendisine yöneltilen 'bizim köye hizmet yapılmıyor' serzenişlerine açık açık cevap verdi. Yılmaz, "Ben 16 senedir Samsun'da belediye başkanlığı yapıyorum. Daha önce de 6 sene Karayolları Genel Müdürlüğü yaptım. Yani 22 senedir Samsun için gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Ekip arkadaşlarım zaman zaman ilçe ilçe gezip çalışmalar yapar. Eğer ben onlara bir gün 'nereleri gezdiniz, hangi köyü seçtiniz, oralardan biz ne kadar oy almıştık?' diye sorup bir siyasi ayrışma içine girdiysem namerdim. Öyle sorduğum bir günüm oldu ise haram olsun bana tüm her şey. Benim kitabımda hiçbir zaman ayrılık gayrılık olmadı. Biz insanımızı insan olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız öyle diyor bize. Allah kullarını sevdiği için biz de kullarını sevmek zorundayız ve ihtiyaçlarını gidermek için bu görevleri seçtik Bizim için hangi köy siyaseten bize yakın hangisi uzak diye ayırmak bizim kitabımızda yazmaz" diye konuştu.

"BÜTÜNŞEHİR YASASI CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARLILIĞININ ÜRÜNÜ"

Lafla değil hizmetle yol aldıklarını belirten Yılmaz, "Bazı siyasi rakiplerimizi sürekli laf atayım derdindeler. Laf atarak işler yürümez. Sen yaptığın hizmetlerinle konuş. Seni bilen bilir" açıklamasında bulundu.

Bütünşehir yasasının yasalaşmadan önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm illerin büyükşehir belediye başkanlarını toplayarak yaptığı toplantıyı anlatan Yılmaz şöyle konuştu: "O dönem Başbakanımız şimdi Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan şehirlerde yapılan hizmetlerin aynısının köylerde de yapılması için Başbakanlık Konutu'nda tüm illerin büyükşehir belediye başkanlarını topladı ve dedi ki, 'Biz bu İl Özel İdareleri ile köylere hizmet götüremeyeceğiz. Bu yüzden Özel İdareleri'ni kaldıralım buraları ilçelerle beraber size verelim' dedi. Hepimiz şok olduk, şaşırdık. Bütünşehir yasası kararı büyük bir kararlılık ve ciddi projeksiyonlar sonucu alındı. Alınmasında ne kadar haklı olunduğu da bugün geldiğimiz noktada açıkça görülüyor. 30 Mart'tan bu yana 19 Mayıs'ta harcadığımız para 7 milyon TL. Eğer Özel İdare bu parayı bırakın 14 ayı 14 yılda harcadı ise ben bu işi bilmiyorum. O bakımdan bu karar doğru karar. Önümüzdeki günlerde bu değişimi ve farkı daha yakından hissedeceksiniz."

"İŞ AZCIK GECİKTİ DİYE KÜSÜP BİR KENARA ÇEKİLMEYİN"

Güçlük çekilmeden hiçbir işin yapılamayacağını da söyleyen Başkan Yılmaz, "Sürekli dirsek temasında olalım. Bir iş geciktiği zaman küsüp darılmayın. Çok açık söylüyorum benim küsenler işim olmaz. Her gün neler yaşıyorum ki küsecek olsam ben küserim. Benim küsmeye hiç şansım yok. Eğer küsmüş olsaydım şimdiye alıp başım Samsun'dan gitmem gerekirdi. O kadar güzel şeyler istiyorum ki bakanlardan başbakanımızdan Samsun için. Anamın ak sütü gibi Samsun'un hak ettiği şeyleri istiyorum ama olmuyor. ya hukuk engel oluyor ya da farklı sorunlar çıkıyor. Peki, benim küsüp darılmam mı gerekiyor. Kimse bizi tutup da yalvara yalvara bu makamlara getirmedi. Ben istedim belediye başkanı olmayı. Onun için ne hakkım var küsmeye. Küsersen küs bas git o zaman buluruz Samsun'a Büyükşehir Belediye Başkanı derler adama. Sizler yaslanın arkanıza rahat olun. 4 yıl daha hizmet yolunda beraberiz. Size sözüm olsun sadece bir sene sonra bile şu 19 Mayıs ilçesi bulunduğu noktanın 2 katı ilerisinde olacak" şeklinde konuştu.

"MİKTAR DEĞİL KALİTELİ OLMASI ÖNEMLİ"

Yaptığımız işlerde miktar değil kalite önemli diyen Başkan Yılmaz, "Köy yolunda 35 ton yüklü kamyonların geçtiğini görüyoruz. Kamyonun altında yol hamur gibi eziliyor. Üzerinden üç kez kamyon geçen o yolun halini sizler düşünün. Kamyonun geçişini engelleyecek halimiz yok elbet. İşte bu yüzde eskiden yapılan asfaltlama ve beton kaplama işindeki sistemi tamamen değiştirdik. Yaptığımız iş kaliteli olacak ve her yıl yollarla uğraşmayacağız. Bu yüzden bazı işler size yavaş gelebilir. Çünkü çabuk çabuk bitirelim derdinde değiliz. Kaliteli iş yapalım hedefindeyiz. Çil çil paralar harcıyoruz. Bütünşehir yasası ile birlikte devlet büyükşehirin gücünü parasal olarak biraz artırdı. Belediyenin aylık geliri 20 ila 30 milyon TL arasında değişiyor. Ama bugün bir hesap yapalım sadece bir günde en az 2 milyon TL harcıyoruz. Ayda yapar 60 milyon TL. Hiç bir zaman şu kadar param var işi şöyle küçülteyim ezileyim büzüleyim demedim. Hep arkadaşlarıma siz işinizi yapın sakın aksatmayın ben kredi bulurum borç alırım yine de hizmeti aksatmam. Neden çünkü milletimize iyi şeyler yapacağız sizin için verin oyunuzu bize demedik mi dediysek yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KAFASI KARIŞMIŞ VE İKNA EDİLEBİLECEK KİŞİLERİ İKNA EDİN"

7 Haziran seçimlerine de dikkat çeken Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "7 Haziran günü bir seçim var. Son 1 ayda AK Parti'ye muhalif olan medyanın kanallarını muhakkak her akşam izliyorum. Türkiye'nin üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Büyük bir kampanya var. AK Parti'yi tökezletme kampanyası. Bunu anlamayan evini de idare edemez. Lütfen biraz yakından bakın. 'AK Parti tökezlerse bize de bir yerlerden bir şeyler damlar' diyen unsurlar, buna PKK'cı olanlar da milliyetçi olanlar da dahil. Hepsi el ele tutuştular tek sesten AK Parti'nin karşısında bir cephe oluşturdular. Bir 5 sene daha Türkiye şu yakaladığı istikrarı devam ettirirse 5 sene sonra zaten bu şer odaklarının gücü artık hiçbir şeye yetmez. Türkiye çünkü ondan sonra kişi başına düşen gelirini 15-20 bin dolarların üzerine çıkarır. Kişi başına düşen gelir 20 bin doların üzerine çıktığı zaman artık bu şer odakları ne söylerlerse söylesinler söyledikleri maya tutmaz. Kimse onlara inanmaz. Şu anda da inanmıyorlar ama kendilerini inandırmak için parlatıyorlar cilalıyorlar yine de nafile. İnanılmaz büyük kampanyalar dönüyor. 'Bizler muhtarız ne yapacağız' demeyin. Kafası karışmış ve ikna edilebilecek kişileri ikna edin. İstikrar için, Yeni Türkiye için birlikte çalışalım. Menfaat ve çıkarları için istikrarı baltalamak isteyenlerin oyununu sinema seyreder gibi seyretmeyin. Bunu yaparsanız hakta kalırsınız ben hakta kalmamak için sizlere bunları konuşuyorum sizler de muhtarlar olarak konuşun."

Yılmaz'ın konuşmalarının ardından muhtarlar köyleri ile ilgili sorunlarını anlattı. Toplantının ardından Başkan Yılmaz ve ekibi ilçe mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Bizim Kitabımızda Ayrı Gayrı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement