Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik’in çeşitli bölgelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

01.07.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik'in çeşitli bölgelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, incelemeleri kapsamında, "Bilecik Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bağlantı Yolu" çalışmaları, Karasu Deresi ıslah çalışmaları ve Şehir Mezarlığı bölgesindeki heyelan önleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

"OTOGAR VE YHT BAĞLANTI ÇALIŞMALARININ YÜZDE 60'I TAMAMLANDI"

Şehirlerarası Otobüs Terminali ve YHT arasındaki bağlantı hattı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Abdullah Ay, çalışmaların yüzde 60'lık kısmının tamamlandığını kaydetti. Bilecik Belediyesinin yakın takibi ve girişimleri sonucu çalışmalarda büyük bir mesafe kaydedildiğini dile getiren Abdullah Ay, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Otogarımız ve YHT Garı bağlantı yolu çalışması gerçekleştiriliyor. Şu an köprü çalışması yapılıyor. Köprünün bir diğer tarafı yapıldı, şu an bu taraftaki köprü yapılıyor. Çalışmanın yüzde 60'lık kısmına yakını tamamlandı. Bize vatandaşlarımızın kamulaştırma talepleri geliyor. Bu çalışmalar Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak ancak vatandaşlarımız bu konuda kesinlikle mağdur edilmeyecek. Vatandaşlarımızın her türlü hakları, Karayolları tarafından karşılanacak. Onu da belirtmek istiyorum" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ İÇİN GEÇİŞ YOLLARI YAPILDI"

Gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceğini dile getiren Abdullah Ay, "Çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın tarlalarına geçişlerini sağlamak için geçiş yolları yapılıyor. Kamulaştırma yapılacak olan alanlar var. Diğer yandan yaya ve araç geçişlerinin sağlanacağı alt geçitler yapıldı. Alt geçitler, köprüyle beraber yapıldı" diye belirtti.

"KARASU DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR"

Karasu Deresi'ndeki ıslah çalışmalarını da inceleyen Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Abdullah Ay, gerçekleştirilen çalışmanın bitmesi ile Karasu bölgesinin daha güzel bir şekil alacağını sözlerine ekledi.

MEZARLIK MEVKİSİ'NDE HEYELAN ÖNLEME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, incelemeleri kapsamında, Mezarlık Mevkisindeki heyelan önleme çalışmalarını da yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Abdullah Ay, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.

"Şehrimizin birçok noktasındaki çalışmaları belirli aralıklarla inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi alıyoruz. İncelemelerimiz kapsamında Mezarlık Mevkisi'ndeki heyelan önleme çalışmalarını inceledik. Önceki aylarda burada yoğun yağışlar nedeniyle bir heyelan yaşanmıştı. Yolun güvenliğinin sağlanması için öncelikle dolgu yapıldı. Bu konu ile ilgili olarak, AFAD, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından genişletilmiş bir inceleme ve fizibilite çalışması gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi olarak bu konu ile ilgili girişim ve yazışmalarımızı bir an önce yaptık. Karayolları tarafından hızlı bir şekilde ihalelesi yapıldı. Şu an firma tarafından çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 30 metre derinlikte 50 adet fore kazık çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların 2 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz. Yapılacak olan fore kazık çalışması ile heyelan tamamen önlenecek ve alan güvenli hale getirilecek." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement