Başkan Tütüncü Keşkek Şenliğinde Yörüklerle Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü Keşkek Şenliğinde Yörüklerle Biraraya Geldi

Başkan Tütüncü Keşkek Şenliğinde Yörüklerle Biraraya Geldi

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: "Antalya'da yörüklerin göç kültürünü anlatan anturoloji müzesini ile yörüklere özel etnografya müzesini hizmete kazandıracağız"

21.04.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Derneği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Keşkek Şenliğine katıldı.

Döşemealtı İlçesi Düzlerçamı bölgesinde düzenlenen Keşkek Şenliğinde konuşan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak beş yıllık süre içerisinde yörük kültürünün kökleşmesi için yörük derneklerine her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Yörüklerin en önemli unsurlarından olan göç yolları üzerindeki sarnıçların temizlenmesi ve kurumsal boyuta taşınmasıyla ilgili belediye tarafından çalışmaların yapıldığını ifade eden Tütüncü, gelecek yıllarda da yörük göçlerinin kurumsal bir vaziyette ilerlemeye devam edeceğini dile getirdi.

Yörük göçlerinin Türkiye çapında önemli bir etkinlik olması için yeni adımlar atacaklarını belirten Tütüncü, "Böylece yavrularımız, çocuklarımız, dedelerinin, ninelerinin o göç kültürlerini yaşamış olacaklar. Antalya'da yörüklerin göç kültürünü anlatan anturoloji müzesini ile yörüklere özel etnografya müzesini hizmete kazandıracağız" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü Keşkek Şenliğinde Yörüklerle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement