Başkan Türel Taksici Esnafıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Türel Taksici Esnafıyla Buluştu

Başkan Türel Taksici Esnafıyla Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden birisiyle toplantı yaptık, son iki hafta ile geçen senenin 2 haftası arasındaki mukayeseye göre artış yüzde 170 dediler.

25.02.2017 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden birisiyle toplantı yaptık, son iki hafta ile geçen senenin 2 haftası arasındaki mukayeseye göre artış yüzde 170 dediler. Allah nazardan saklasın. Bir önceki seneye göre bile yüzde 20 artış var. Avrupa pazarında daha umut verici bir tabloyu görerek geldik." dedi.

Başkan Türel, Antalya Havalimanı'ndaki taksici esnafını ziyaret etti.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Türel, taksici esnafının sorunlarını dinledi, projelerini, Avrupa temaslarını anlattı.

Antalya'nın en şanslı dönemini yaşadığını belirten Türel, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de hükümet yetkililerinin kente büyük destek verdiğini söyledi.

Hizmete açılan Batı Çevreyolunun Antalya'ya çok yakıştığını belirten Başkan Türel, Korkuteli Kavşağı'nda da büyük bir yonca kavşak daha olacağını kaydetti.

Böylelikle hem Korkuteli Kavşağı bağlantı yolları hem de Uncalı Mezarlığı kavşağı bağlantı yollarının ışıksız şekilde birbirine bağlanacağına işaret eden Türel, Doğu Çevreyolu inşaatının da hızla devam ettiğini söyledi.

Kruvaziyer Liman Projesi

Lara'da yapılacak Kruvaziyer Liman Projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Türel, kruvaziyer limanın havaalanındaki taksici esnafının işinin artması anlamına geldiğini belirten Türel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz niye yapıyoruz bunu? Çünkü bu turist o dükkana girecek diyoruz. O dünyanın en zengin turisti kruvaziyer limana günü birlik geliyor. Kruvaziyer turizm böyle bir sistemle çalışıyor. Gece yol gidiyorsunuz. Sabah bir limana demir atıyorsunuz bütün gün orada kalıyorsunuz. Akşam yeniden gemiye dönüyorsunuz. Başka bir limana demir atmak üzere o şehirden ayrılıyorsunuz. Bu imkanlarımız kısıtlıydı hatta yok denecek düzeydeydi. Şimdi bunları yapalım ki bu zengin turist gelsin. Bunu yaptığımızda Antalya bağlantı merkezi olacak. Nasıl ki Güney Amerika'ya gemi turizmi ile yola çıkacaklar önce Miami'den başlıyor tura, burada da Akdeniz'i gezecek, uçakla Antalya'ya gelecek, 5 dakika mesafede Lara Plajı'ndaki kruvaziyer limana gidecek. Buradan Akdeniz'e açılacak. Bunun için gayret ediyoruz. Bunun içinde binlerce ekmek yiyecek kardeşimiz olacak. İstihdam kapısı olacak. Antalya'nın geliri artacak."

Tanıtım için Avrupa temasları

Antalya'nın tanıtımı için Avrupa'da bazı temaslarda bulunduğunu anlatan Başkan Türel, "Üç günde neredeyse uyumadan Avrupa'nın tozunu attık. Niye? Antalya'ya iki tane fazla turist getirebilir miyiz diye. Bugüne kadar belediye başkanları bu işlerle pek meşgul olmazlardı. Belediye başkanının işi yol, peyzaj, alt yapı, kanalizasyon, arıtma, kavşak filandı. Ama Antalya turizmin başkenti ise Antalya'nın belediye başkanının turizmle ilgili sıkıntılarda bu işin asli sahibi gibi meseleye sahip çıkması gerekir. Ben de onu yapmaya çalışıyorum." dedi.

Rezervasyonlarda geçen yıla göre artışlar olduğuna vurgu yapan Türel, şöyle devam etti:

"Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden birisiyle toplantı yaptık, 'Son iki hafta ile geçen senenin 2 haftası arasındaki mukayeseye göre artış yüzde 170' dediler. Allah nazardan saklasın. Bir önceki seneye göre bile yüzde 20 artış var. Avrupa pazarında daha umut verici bir tabloyu görerek geldik. Çok çalışmamız lazım. Türkiye'yi yanlış tanıtmak isteyen çok çevre var. Bazen bana sordukları sorulara hayret ediyorum. Şükürler olsun o soruların cevapları sağlam olduğu için biz de o soruların cevaplarını veriyoruz. Tabi biz anlatmaya başlayınca kafalar ikna olmuş şekilde sallanmaya başlıyor. Bu çalışmaları Antalya'daki bütün turizm örgütlerinin başkanlarıyla el ele birlikte yapıyoruz. Kimsenin siyasi görüşü ile ilgilenmiyoruz. Biz Antalya için çalışıyoruz, siyaset seçim zamanı yapılır. Şimdi Antalya'ya hizmet zamanı."

Referandum süreci

Taksici esnafı ile sohbetinde referandum sürecine de değinen Başkan Türel, bu sürecin herkes için çok önemli olduğunun altını çizdi. 16 Nisan'da sadece cumhurbaşkanının seçilmediğine işaret eden Türel, "Biz bugüne kadar Türkiye'nin önünde engel olmuş, ayağına yük olmuş prangaları çözecek yeni bir devlet sistemi getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Herkesin 17 Nisan'da yine görevine devam edeceğini belirten Türel, "Evet de çıkarsa devam edecek, Hayır da çıkarsa devam edecek. Ama bu sistem neyi getiriyor anlattığımızda ön yargıyla yaklaşmayalım. 'Ben hayırcıyım' deyip perdeyi kapatmayın. Akli selim herkes ne yapıldığını dinlediğinde, evetten başka bir tercihte bulunmaz." diye konuştu.

Yeni anayasa

Yeni Anayasa ile diktatörlüğün geleceğine yönelik söylemlere de açıklık getiren Başkan Türel şunları söyledi:

"Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda, Cumhurbaşkanları Meclis'in 4'te 3 çoğunluğu ile yani yüzde 75 çoğunluğu ile tanımı olmayan bir suçtan Meclis'in 4'te 3'ü 'Evet' derse yüce divanda yargılanabiliyor. Bugünkü sistemde bu var. Evet çıktığı takdirde ne oluyor biliyor musunuz, Cumhurbaşkanları 4'te 3 yerine, 3'te 2, yüzde 75 yerine yüzde 66 çoğunlukla daha az bir çoğunlukla her suçtan yargılanabilir hale geliyor. Örneğin, kırmızı ışıkta geçti Cumhurbaşkanı, Meclis'in 3'te 2'si 'Yargılansın' dediği zaman doğru yüce divana. Bunun neresi diktatörlük Allah aşkına.

Diktatörlük olan ülkelerin liderlerinin nelere sahip olduğunu iyi biliyoruz. Sizler de bilirsiniz, hepimiz biliyoruz. Şimdi, artık her suçtan Cumhurbaşkanı yargılanabilir hale evet çıkarsa gelebiliyor. Yoksa bugünkü sistemde zaten hiç kimse yargılanmamış, yargılanma şansı da yok, suçun tanımı yok çünkü. Vatan hainliği nedir? Yazmak lazım kanuna ki yargılanabilsin. Ama şimdi ceza kanununda olan her suç için Cumhurbaşkanı yargılanabilecek hem de daha az bir çoğunlukla."

Yeni anayasada cumhurbaşkanının en fazla 2 kere seçilebildiğini anımsatan Başkan Türel, sistemin bir uzlaşmayı ortaya koyduğunu, ayrıca cumhurbaşkanlığının kararname yetkisinin üstünde de Meclis'in kanun yetkisinin bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Türel Taksici Esnafıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı
    11:44 Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Çorum'da uyuşturucu nakli yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Zanlılara ait araçta yapılan aramada 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Vali Zülkif Dağlı, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı
    11:44 Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kızılkaya, birlik ve dayanışma mesajları vererek, şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını belirtti. Programa, askeri ve sivil yetkililer, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

  • Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'
    11:43 Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'

    Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçların kendisine ait olmadığını ve bununla ilgili olarak zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti. Muhtar, hizmetleriyle anılmak istediğini vurguladı.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.


Advertisement