Başkan Sözlü, Kocayusuf Muzesinin Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Başkan Sözlü, Kocayusuf Muzesinin Temelini Attı

Başkan Sözlü, Kocayusuf Muzesinin Temelini Attı

Başkan Sözlü,Cihan Pehlivanı Kocayusuf'un anısını yaşatmaya ve kardeş şehirlerin sayısını artırmaya kararlı.

10.09.2014 09:38  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları ve belediye bürokratlarından oluşan bir ekip, Bulgaristan'a giderek, Cihan Pehlivanı Kocayusuf'un doğup büyüdüğü evin restore edilip, hemen yanında Kocayusuf Müzesi oluşturulması için başlatılan çalışmalara katıldı, Kocayusuf adına düzenlenen 3. Yağlı Güreş Turnuvası'nı izledi ve bölgede incelemelerde bulundu.

Bulgaristan'ın Deliorman Bölgesi'nde Şumnu'ya bağlı Karalar Köyü'nde Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilecek müzenin temel atma töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

ADANA LAYIKIYLA TEMSİL EDİLDİ

Kocayusuf Güreşleri'nde Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Lideri ve Koalisyon Ortağı Lütfi Mestan'la görüşen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nden kalabalık bir ekiple oradaydık. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediyelerimiz oradaydı. Genel münasebetlerimiz oldu. Türkiye ve Adana adına orada olmak önemliydi. Türkiye'yi Balkanlar'da var etmek noktasında her siyasi partiden belediye başkanı arkadaşlarla oradaydık. Adana layıkıyla temsil edildi. Temel atma töreninde Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Lideri Lütfi Mestan'la, Türkiye ve Adana'yla ilgili faydalı görüşmelerimiz oldu" dedi.

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME SORUMLULUĞUMUZ VAR

Önümüzdeki yıl müzeyle ilgili çalışmaların tamamlanacağını ve geniş katılımlı bir programla açılış gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Sözlü, "İnşaat bitince Adana ve Balkanlar arasındaki ekonomik ve kültürel münasebetler daha sıkı olacak. Kardeşlik kültürü gelişecek. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Kostivar'la da daha yakın ilişkiler kurmak için çabalarımız sürecek" diye konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü, dünyanın en iyi haltercileri arasında yer alan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu'yla da görüştü ve plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Sözlü, Kocayusuf Muzesinin Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement