Başkan Sözlü'den, Vahap Munyar'ın Köşe Yazısıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Yerel

Başkan Sözlü'den, Vahap Munyar'ın Köşe Yazısıyla İlgili Açıklama

Başkan Sözlü\'den, Vahap Munyar\'ın Köşe Yazısıyla İlgili Açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar’ın, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’la ayaküstü sohbetinden esinlenerek yazdığı yorum yazısında geçen, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, TEMSA’dan otobüs alımını, SASA’nın satışı gerçekleşene kadar yavaşlatacağı” yönündeki ibarenin, kasıt aramamakla birlikte, gerçekleri kesinlikle yansıtmadığını söyledi.

15.11.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar'ın, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'la ayaküstü sohbetinden esinlenerek yazdığı yorum yazısında geçen, " Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, TEMSA'dan otobüs alımını, SASA'nın satışı gerçekleşene kadar yavaşlatacağı" yönündeki ibarenin, kasıt aramamakla birlikte, gerçekleri kesinlikle yansıtmadığını söyledi.

Başkan Sözlü'nün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Hürriyet Gazetesi'nin 14 Kasım 2014 Cuma tarihli nüshasında ekonomi yazarı Vahap Munyar'ın köşe yazısında, Adana Sanayi Odası Başkanımız Zeki Kıvanç'a atfen, kentin önemli sanayi kuruluşu SASA'nın yabancı bir şirkete satışı ile, belediyemizin otobüs alımı arasında bağlantı kurulduğunu okudum.

Ayaküstü görüşme olarak tarif edebileceğimiz, doğal olarak kayıt altına alınmayan ve uzun sürdüğü anlaşılan bir sohbetten, hiç bir art niyet aramadan ifade etmek isterim ki; hatalı bir tespit ve aktarım yapılmıştır.

Belediyemizin hizmet ve alım politikası ile ilgili ne Zeki Kıvanç'ın doğrudan ve dolaylı bir ricası olmuş, ne de bu konu gündeme gelmiştir.

Adana'da 30 Mart 2014 tarihinden bu yana başlattığımız, Adana'ya hizmet için istişare ve diyalog zemininin kazananı sadece Adana olacaktır.

Girişimciliğinin, dünyayla rekabetin en büyük örneklerinden olan SASA ve TEMSA gibi çok büyük sanayi kuruluşlarımız dahil olmak üzere adını sayamadığım bir çok sanayi kuruluşuyla ilgili düşüncemiz, onların Adana'yla birlikte büyümesi ve güçlenmesi, Adana ve Türkiye'ye katkılarını artırarak devam ettirmeleridir.

Sabancı Holding ve diğer bir çok sanayi kuruluşunu Adana'ya alternatif yatırımlar için davet ettiğimiz böyle bir dönemde, kasıt aramadığımız bu haberin hiç bir kazananı yoktur.

Hem SASA'nın hem de TEMSA'nın varlığı ve başarısının önemi, bizim için eşit derecede ve yoğunluktadır." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Sözlü'den, Vahap Munyar'ın Köşe Yazısıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement