Başkan Sözlü: Adana'nın Gelişme İvmesini Hızlandırıyoruz - Son Dakika
Yerel

Başkan Sözlü: Adana'nın Gelişme İvmesini Hızlandırıyoruz

Başkan Sözlü: Adana\'nın Gelişme İvmesini Hızlandırıyoruz

Başkan Sözlü, son dönemde biraz ivme kaybeden Adana'yı, hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir şehir haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

19.01.2015 12:56  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeniden Dirilen Çukurova" sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde biraz ivme kaybeden Adana'yı, hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir şehir haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Yeniden Dirilen Çukurova" konulu sempozyuma katıldı. Etkinliğin açılışında söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, köklü bir geçmişe sahip Adana'nın, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllardan itibaren Türk Milleti'nin kalkınma hamlesinde lokomotif görevi yaptığını söyledi.

GERİLEME, KÜÇÜLME YOK, İVMEDE YAVAŞLAMA VAR

Verimli topraklarıyla, 'Bereketli Topraklar' unvanıyla anılan Adana'nın son dönemde Türkiye'deki iller arasında bir sıralama yapıldığında, önceki dönemlere göre belki biraz irtifa kaybetmiş gibi görünmekle birlikte, bu durumun Adana'nın küçüldüğü ya da geriye gittiği anlamına gelmediğini anlatan Başkan Sözlü, "Fizikte ivme diye bir kavram vardır. Adana'nın ivmesinin azaldığı doğrudur. Bundan dolayı da belki şu anda istediğimiz hızda koşamıyor Adana ama dünden bugüne bulunduğu yerden daha ileridedir. Bunu bir maraton yarışı gibi düşünecek olursak, Adana derece yapanların arasında değildir. Toplam ekonomik büyüklük açısından bakıldığında ise geçmişteki halinden daha büyüktür" dedi.

YANI BAŞIMIZDA TEŞVİKLİ İLLER MEVCUT

İvme kaybedilmesinin nedenlerine de değinen Başkan Sözlü, " Osmaniye'nin Adana'dan ayrılması ve kalkınmada öncelikli iller arasında yer almasıyla birlikte teşvikli bölge statüsü kazanmasına rağmen, Adana'da geçmişe oranla ilerleme, ilk yıllardaki ivmeyle olmasa da devam ediyor. Adanalı bazı sanayiciler dahi yanı başındaki Osmaniye'deki teşvikten yararlanmak için oraya gitmiştir. Nihayetinde uluslararası rekabet şartlarında enerji maliyeti çok önemli. Çin, Hindistan gibi ülkelerle bazı sektörlerde rekabet ediliyor. Demir-çelik ve tekstil buna dahildir. Yüksek enerji ve yüksek işçi maliyetleri göz önünü alındığında teşvikli bölgeler önem kazanıyor" diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİZ BİZE İVMEYİ ARTIRMA GÖREVİ VERDİ

Sempozyumun konusundan hareketle, Adana'nın asla ölü bir kent olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

"Adana'nın dirilişinden kastımız, ivmesinin artırılması, yarışta hak ettiği yere gelmesidir. 30 Mart 2014'te Adanalılar Milliyetçi Hareket'in kadrolarına Adana'nın ivmesinin yükseltilmesi hususunda bir vazife vermişlerdir. Bu ivmeyi artırmak, yarışta öne geçirmek bizim vazifemizdir ve bizim sorumluluğumuzdadır. Dönemimizde inşallah Adana, sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin yerine getirildiği bir anlayıştan öte, sosyal, ekonomik, kültürel ve diğer bütün yapılanmasının gözden geçirildiği, yeniden revize edilip akıl ve mantık çerçevesinde, pozitif değerler içerisinde, rotasını, hedefini belirlemiş bir şehir olarak emin adımlarla ilerleyen bir şehir olacaktır. Bunu şehircilikte de, ekonomik, kültürel ve sosyal hayatta da başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün TÜYAP Çukurova Kitap Fuarı'na Türkiye'nin önemli yazarları geliyor ve okurlarıyla, Adanalılarla buluşuyor. Bunlar gelişmenin emarelerinin bize yansımasıdır. İnşallah bize güvenen Adanalıları mahcup etmeyeceğiz. Yerel yönetici olarak sözden ziyade iş yaparak projelerimizi hayata geçireceğiz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Sözlü: Adana'nın Gelişme İvmesini Hızlandırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement