Başkan Şirin'e Dağmarmara'da Hizmet Teşekkürü - Son Dakika
Yerel

Başkan Şirin'e Dağmarmara'da Hizmet Teşekkürü

Başkan Şirin\'e Dağmarmara\'da Hizmet Teşekkürü

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hizmetlerin hız kesmeden arttığı Dağmarmara bölgesinde Hacıisalar Mahallesini ziyaret ederek hem çevre mahallelerin muhtarlarıyla hem de bölge halkıyla bir araya geldi.

17.01.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hizmetlerin hız kesmeden arttığı Dağmarmara bölgesinde Hacıisalar Mahallesini ziyaret ederek hem çevre mahallelerin muhtarlarıyla hem de bölge halkıyla bir araya geldi. Başkan Şirin, toplu ulaşım, alt yapı, yol sorunlarının çözüme kavuştuğu bölgede sorunları ivedilikle çözmenin gayretinde olduklarını belirtirken, mahalle muhtarları da hizmet ve yatırımlar için Başkan Şirin'e teşekkür etti.

Başkan Şirin'e Hacıisalar Mahallesi ziyaretinde Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger eşlik etti. Bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Şirin, tek tek tokalaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Karaköy, Kabaçınar, Kuşlar, Ören, Yunusdere Mahallesi Muhtarları'nın da yer aldığı ziyaretlerde, MASKİ tarafından alt yapı çalışmalarının devam ettiği Hacıisalar Mahallesi meydanında sohbet ortamı oluşturuldu. Seçimden seçime değil sık sık merkeze uzak mahalleleri ziyaret etmeye, sorunları ve sıkıntıları birebir görüşerek çözmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Şirin, "Önceliğimiz elbette vatandaşlarımızla, halkımızla hem hasbihal etmek hem de yapılanlarla yapılmayanları görüşmek. Zaten muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. İmkanlarımız dahilinde sorunlara çare olmaya çalıştığımızı biliyorlar. Aciliyeti olan sorunları çözüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile de koordineli çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada siz de farkındasınızdır ki önemli gördüğümüz ulaşım, itfaiye, alt yapı ve yol gibi eksiklikleri planlı bir şekilde gideriyoruz. Yeter ki halkımız memnuniyet duysun, yeter ki yılların birikmiş sorunlarını elbirliği ile çözelim, rahat ve yaşanılabilir mahalleler oluşturalım. Biz hizmet noktasında merkezdeki mahallemizin kazanımları neyse uzaktaki mahallelerimizde de o olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜLEMEZ DENİLEN SORUNLARA ÇARE OLDUK

Çözülemeyecek sorunu çözmenin memnuniyetinde olduklarını belirten Başkan Şirin özelikle Dağmarmara Niyazi Üzmez İlkokulu'nun yıllardır su basması sorunundan bahsetti. Başkan Şirin, "Çok şükür okulun bahçesindeki sorunu çözdük. Son yağan yağmurlarla sorun yaşanmadı. Muhtarlarımızın bu konuyu bizlere iletmesi, hassasiyet göstermesi de soruna hızlı bir şekilde eğilmemize yardımcı oldu. Okulun kenarlarındaki yol kaymasını engelleyici çalışma da hava şartlarına göre yapılacak" dedi. Dağmarmara bölgesine gelen hizmetlerin konuşulduğu ziyaretlerde söz alan mahalle muhtarları, özellikle Dağmarmara Niyazi Üzmez İlkokulu'nun yıllardır su basması sorununu çözüme kavuşturdukları için Başkan Şirin'e teşekkür etti. Dağmarmara Bölgesi'nde bulunan 6 mahalle muhtarı adına konuşan Karaköy Mahalle Muhtarı İlhan Sülün "Çok şükür okulumuzun sorunu çözüldü. Biz bu okulun su basması sorunundan diğer sorunlarına vakit bulamıyorduk. Nihayet bu yıl hem ailelerimiz hem okul hem de çocuklarımız rahatladı. Tabii itfaiye müfrezesi yapılacağını duyduk. Bu da bölgemizde sevinçle karşılandı. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

MAHALLELERDE TOPLU ULAŞIM SEVİNCİ

Mahalle muhtarları, yıllardır beklenen toplu ulaşım sorununun çözüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, halkın konforlu araçlarla merkez ile mahalleler arasında ulaşım sağladığını ve bu hizmetin sevinçle karşılandığını söylediler. Başkan Şirin de ileriki etapta hat ve sefer sayılarını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Elbette Turgutlu'muza yakışan konforlu ulaşım hizmetimiz başladı. Yaklaşık bir aydır da vatandaşlarımızdan oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyemizden araç takviyesi ve sefer sayılarını arttırmayı talep edeceğiz. Şuanda mahallelerimizle merkezimiz iç içe oldu. Bu anlamda hem ekonomik, hem hızlı ulaşımda ciddi bir rahat rahatlama olduğunu düşünüyoruz. İnşallah takviye taleplerimizle Turgutlu'da ulaşılamayan yer kalmayacak" diye konuştu.

BEKLENEN İTFAİYE MÜFREZESİ GÜN SAYIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabaçınar Mahallesine yapılacak olan itfaiye müfreze yeri konusunda da memnuniyetin dile getirildiği toplantıda, önemli bir eksiğin daha giderildiğini söyleyen Başkan Şirin, "Elbette yangın gibi tehlikeli durumlara anında müdahale etmek için önemli bir konuma müfreze yeri yapılacak. Bizler yer tahsisini yaptık. İnşallah kısa bir süre sonra itfaiye noktası bu bölgenin hizmetinde olacak" dedi.

OVACIK EGE BÖLGESİ'NİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Ziyarette, yapılması planlanan Ovacık Yaylası Doğal Gençlik Kamp Merkezi hakkındaki soruları yanıtlayan Başkan Şirin, projenin Dağmarmara bölgesine büyük bir hareket kazandıracağının altını çizerek, Turgutlu'nun sadece Ege Bölgesi'nde değil Türkiye'ye örnek bir projeye sahip olacağını söyledi. Başkan Şirin, "Elbette Ovacık ile ilgili beklentimiz yüksek. Projelendirme noktasında sık sık ziyaret ettiğimiz bu bölgenin doğal zenginliğini biliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün beyanatları da Ovacık'ı önemli bir merkez haline getirmektir. Amacımız tabii ki sizlerin yaşadığı bu bölgeye hareket kazandırmak. Doğal yapıya uygun olarak ahşap konsept şeklinde geniş bir alanda spor ve yaşam merkezini hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

YATIRIM MAHALLELERE FAYDA SAĞLAYACAK

Ovacık Yaylası Doğal Gençlik Kamp Merkezi'nden özellikle Dağmarmara gurubunda bulunan mahallelerin istifa edeceğini söyleyen Başkan Şirin, "Birkaç ay içerisinde çalışmalar netleşecek ve inşallah projeyi bu yıl başlatmış olacağız. Burayı sadece spor alanı olarak düşünmemek lazım. Proje hem turizm hem doğal yaşam alanı hem de ekonomik anlamda ileriki yıllarda sizlere fayda sağlayacak bir yatırım. Belki civardaki vatandaşlarımız ürettiklerini pazarlama imkanı bulacaklar. Sizler de bu hareketin bölgeye faydalarını çok daha iyi görmüş olacaksınız" şeklinde konuştu. Sohbet havasında geçen toplantıda ikramlarından dolayı bölge halkına teşekkür eden Başkan Şirin, farklı talep ve önerileri de dinleyerek vatandaşların sorularını yanıtladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Şirin'e Dağmarmara'da Hizmet Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement