Başkan Selahattinh Gürkan, Aslantepe'de İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Selahattinh Gürkan, Aslantepe'de İnceleme Yaptı

Başkan Selahattinh Gürkan, Aslantepe\'de İnceleme Yaptı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin vermiş olduğu akşam yemeğine katıldı ve kazı bölgesinde inceleme yaptı.

17.09.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'nin vermiş olduğu akşam yemeğine katıldı ve kazı bölgesinde inceleme yaptı.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Abdulvahap Şerefhanlı ve belediye birim müdürlerinin de katıldığı yemekte, Aslantepe'nin dünya tarihi ve Malatya için önemi konuşuldu.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Belediye başkan yardımcılarımızı ve birim müdürlerimizle Marcella hanımı ziyaret ettik. Daha önceki eksiklikler konusunda bilgi alışverişine geldik. Eksiklikleri gidermemizden dolayı Marcella hanım da bizlere yemek verdi. Kendilerine bu güzel jestten dolayı teşekkür ederim. Memleketimizin tarihi mekanlarımızda kazılar yapan ve memleketimizin geçmişine dair aydınlatma konusunda çalışmalar yapan bu ekip artık bağrımızda ve hemşerilerimizden farkı yoktur. Bu ekibin çalışma şartlarını kolaylaştırmak, engelleri kaldırmak ve bu konudaki çalışmalarımız ve çabalarımız devam etmektedir" dedi.

Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, Battalgazi Belediyesi tarafından Aslantepe'de bazı eksikliklerin giderilmesi dolayısıyla Başkan Gürkan'a teşekkür ederek, "Biz burada uzun yıllardır çalışıyoruz. Başkanımızla daha iyi şartlarda çalışacağımızdan eminim. Kendileri bize sonsuz destek vermiştir. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Selahattinh Gürkan, Aslantepe'de İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement