Başkan Sarp, Projelerini Sıraladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Sarp, Projelerini Sıraladı

Başkan Sarp, Projelerini Sıraladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt makamını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atayurt Okulları 3. Sınıf öğrencisi Ata Sarp’a bıraktı.

23.04.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt makamını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atayurt Okulları 3. Sınıf öğrencisi Ata Sarp'a bıraktı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, minik öğrenci ile bir süre sohbet ettikten sonra makamını Ata'ya devrettiğini, Odunpazarı Belediyesi'nin kendisine emanet olduğunu vurgulayarak sözü Ata'ya bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Başkanlık makamına oturan Başkan Ata Sarp, yeni projeler sunarak isteklerini sıraladı. Başkan Sarp, sunduğu projelerin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından not edilmesini istedi.

ATATÜRK'E TEŞEKKÜR ETTİ

Minik Başkan Sarp konuşmasına, "Bu güzel bayramı bize armağan ettiği için Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ederim. Odunpazarı Belediye Başkanı olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum" sözleriyle başladı.

Sarp, konuşmasının devamındaysa isteklerini şöyle sıraladı:

"Eskişehirli çocukların dünyaca ünlü bilim adamları ve sanatçılar olabilmeleri için bir zeka oyun evi açılmasını istiyorum. Böylece çocuklar eğlenerek öğrenebilir ve Atatürk'ün istediği gibi bilim adamları ve sanatçılar olabilirler. Biz Odunpazarı'nda yaşıyoruz. Odunpazarı'nın güzel yerlerini görmeyen pek çok çocuk var. Yaz tatili yaklaşıyor. Yaz tatilinde çocukların Odunpazarı'nın güzel yerlerinin gezdirilmesini istiyorum. Çocukların kendi yaptıkları eserlerin sergilenebileceği ve satılabileceği yerler istiyorum. Çocukların kazandığı parayı kimsesiz çocuklara vereceklerinden eminim. Dil öğrenebilmeleri için çocukları yurt dışına göndermek ve eğitim almaları için projeler üretilmesini istiyorum. Ayrıca etüt merkezi istiyorum."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ata'nın istekleri için notların alındığını belirterek gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı. Başkan Kurt, Ata'nın istekleri karşısında, "Biz zaten bunların bir kısmına başlamıştık. Bu gün Zeytindalı Çocuk Merkezi'ni açıyoruz. Merkezde hem satranç eğitimi verilecek hem kütüphane olacak. Hem de oyuncak kütüphanesi olacak. Çocuklar oraya gelip istedikleri gibi yeni yeni oyuncaklarla oynayabilecekler. Kitap, gazete okuyabilecekler ve satranç kurslarımızdan da yararlanabilecekler. Bunu şimdiden müjdeleyeyim. Sayın Başkanın söylediklerinin derhal gerçekleştiğinin de örneğini görmüş olursunuz" diye konuştu.

"HEDEF KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN MUTLU OLDUĞU BİR ODUNPAZARI"

Başkan Kurt, "Dünyada çocukların bayramı olan tek ülke biziz. Bunun kıymetini, önemi bilmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklarımıza ve gençlerimize emanet eden Büyük Önder Atatürk'ün sizlere verdiği değerin bilincinde olmamız lazım. O'nun yolundan ayrılmadan, ülkemize yararlı yurttaşlar olmamız lazım. Bu en önemli görevinizdir. Bu konu da gerekli olan tüm desteği sağlayacağız. Bu Odunpazarı Belediyesinin en önemli görevidir. Biz Odunpazarı'nda çocukları ve kadınları mutlu etmek için çalışıyoruz" şeklinde de konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Sarp, Projelerini Sıraladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement