"Artık Gemileri Yaktık, Barış İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız" - Son Dakika
Yerel

"Artık Gemileri Yaktık, Barış İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız"

"Artık Gemileri Yaktık, Barış İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız"

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, "Artık biz gemileri yaktık, barış için ne gerekiyorsa Allah izin verirse onları bu topraklarda yeşerteceğiz, birliği oluşturacağız." dedi.

01.09.2014 19:33  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Artık biz gemileri yaktık, barış için ne gerekiyorsa Allah izin verirse onları bu topraklarda yeşerteceğiz, birliği oluşturacağız" dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Başkanlığı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı İl Başkanlığı, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve bazı sivil toplum kuruluşları ortaklaşa basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi. Belediye İş merkezi önünden başlayan yürüyüş, Ağrı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesinde kurulan Rojava ve Şengal'e yardım çadırının önünde son buldu. Yürüyüşe Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Polat ve Halef Keklik, Ağrı Belediyesi DBP encümenleri, DBP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, HDP ve DBP Ağrı yönetimi, İHD Ağrı il yönetimi, KESK Ağrı şubeler platformu, DİSK Ağrı şubesi, AKYAD, Ağrı Barosu ile çok sayıda vatandaş katıldı.Cumhuriyet caddesinde bulunan Rojava ve Şengal'e yardım çadırı önünde grup adına ortaklaşa basın açıklamasını okuyan Ağrı İHD yöneticisi Olcay Öztürk, 1 Eylül dünya barış gününün dünyanın her yerinde barış, eşitlik ve özgürlüğün istendiği günün adı olduğunu söyledi. Öztürk, "Dünya barış gününde çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere insanlık ağır bedeller ödüyor. Egemen güçlerin projeleri insanlık üzerine karabasan gibi çöküyor" dedi.

"ARTIK BU TOPRAKLARDA KAN DEĞİL, BARIŞ ÇİÇEKLERİ AÇSIN İSTİYORUZ"

Son 15-16 aydır silahların sustuğunu, bir müzakere sürecinin yaşandığını belirten Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Barışın huzur bulması için uzun yıllardır mücadele ediyoruz. Yedisinden yetmişine kadar hepimiz bu mücadele de halkımızı özgürleştirmek, bu topraklarda eşitliği, kardeşliği hayata geçirmek için mücadelenin içerisinden geliyoruz. Ama şükür olsun Allah'a son 15 - 16 aydır bu topraklarda silahlar yok. Silah konuşmuyor, kan yok gözyaşı yok, ölüm yok. Bir müzakere süreci yaşanıyor. İşte bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bu müzakerenin daha da kalıcı olması için biz Ağrı'dayız ve barışseverler olarak dünyada barış isteyen herkesle dayanışma için buradayız. Bu topraklar çok acı yaşadı. Bu topraklarda çok kan aktı. Bu topraklarda çok zulüm politikaları uygulandı. Ama artık bu topraklarda kan değil, barış çiçekleri açsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

"SAVAŞ BULUTLARINI, BARIŞ MELTEMLERİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ"

Silahların namlularının artık toprağa doğru yöneltilmesi gerektiğini ifade eden Sakık, "Benim ülkemde hep savaş bulutları oldu. Biz bugün işte bu savaş bulutlarını, barış meltemlerine dönüştürmeye çalışıyoruz. Onun için herkesin silahın namlularını toprağa doğru yönlendirmelidir. Barışın ruhuna uygun davranmalıdır. Evet, savaşmak çok kolay bir iştir. Ama barış emek ister, fedakarlık ister. Bu topraklarda birlikte yaşayacağız. Bu topraklarda döneceğiz birbirimize soracağız" dedi.

IŞID tarafından Suriye ve Irak'ta insanlık suçu işlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Sakık, "Siz İslam değilsiniz, siz insan değilsiniz. Siz çünkü İslamiyet'e karşıda insanlığa karşıda suç işliyorsunuz. Siz Kürt'e karşıda, siz Türkmen'e karşıda, siz Arap'a karşıda, siz Ezidi'ye karşıda suç işliyorsunuz. Bizim görevimiz size karşı siz zalimlere karşı mazlumların hukukunu oluşturmak ve birlik oluşturmaktır. Sesimiz buradan Şengal'a, Mahmur'a, Kandil'e, Rojava'ya, Türkmenlere orada yaşayan Araplara, orada yaşayan bütün halklara buradan selam olsun. Biz onların yanı başında olacağız. Artık biz gemileri yaktık, barış için ne gerekiyorsa Allah izin verirse onları bu topraklarda yeşerteceğiz, birliği oluşturacağız" dedi.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Artık Gemileri Yaktık, Barış İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement