Başkan Saka ve Meclis Üyeleri Antandros'u Gezdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Saka ve Meclis Üyeleri Antandros'u Gezdi

Başkan Saka ve Meclis Üyeleri Antandros\'u Gezdi

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Antandros antik kenti kazı alanında incelemelerde bulundu.

17.12.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Mahallesi'nde bulunan Antandros antik kenti kazı alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Kamil Saka, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti ilçe başkanları ile Antandros Antik kenti kazı alanını gezi. Altınoluk Akçam Otel'de kahvaltının ardından Antandros kazı alanına geçen Başkan Saka ve meclis üyelerine Antandros Derneği yetkilileri tarafından antik kent ve kazılar çalışmaları hakkında bilgi verildi. Saka, 2700 yıllık geçmişe sahip olan Antandros antik kentinin Anadolu'nun ve Avrupa'nın tarihine ışık tutacak önemli bir değer olduğunu belirterek, "Zeus Edremitli. Edremit topraklarında Kartal Çimin'de doğmuş, burada çeşmede yıkanmış. Sonra Olympos dağına atılmış. Bunlar dünyada ilk yazılı destan olan İlyada'da Homeros' un yazdığı şeyler. Bunun gibi en önemli değerlerimizden bir tanesi de Antandros. 15 yıldır büyük bir emek ve özen ile ortaya çıkarılan Antandros antik kentindeki çalışmalara destek olmayı hem bir görev, hem de geleceğe yönelik bir sorumluluk olarak görüyoruz. Dünyanın ilk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapan ve Roma'nın kurucusu Aeneas'ın gemilerini inşa ettiği Antandros, ülkemiz ve bölgemiz turizmine katkı sağlayacak. Antandros'un en kısa sürede ören yeri statüsünü alıp, turizme açılması için belediyemiz imkanları dahilinde katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Saka, Avrupa medeniyetini Yunanlıların kurduğu tezini çürütebilmek için Antandros'tan İtalya'ya giderek Roma'yı kuran Aeneas'ın daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Saka ve Meclis Üyeleri Antandros'u Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement