Başkan Saatcı: Özgecan'ın Katilleri İdam Edilsin - Son Dakika
Güncel

Başkan Saatcı: Özgecan'ın Katilleri İdam Edilsin

Başkan Saatcı: Özgecan\'ın Katilleri İdam Edilsin

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının idam edilmesi gerektiğini söyledi.

17.02.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediyede düzenlediği basın toplantısında Fethiye'ye Macar turist getirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve Macaristan'a yapılan ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. Öncesinde, üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Saatcı, "Özgecan kızımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Namusunu teslim etmeyen ancak canını teslim eden kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler bunları söyleyeceğiz ama o aile o kızımızın elbisesi, kokusu o evde kaldığı sürece bu acıyla yaşayacak. Özellikle son yıllarda kadınlarımıza karşı gösterilen her türlü şiddetin öyle ya da böyle caydırıcı yasalarla engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ifade ediyorum ki kadınlarımıza ve çocuklarımıza cinsel amaçlı yapılan bu tip saldırıların karşılığının kayıtsız, şartsız idam olduğunu düşünüyorum" dedi.

'ÇATLI'YA KARŞI SEMPATİ VAR'

Fethiye'ye Macar turistlerin getirilmesi konusundaki değerlendirmesinde ise Başkan Saatcı, Macaristan'ın termal turizm kenti Heviz Belediyesi ile kardeş kent olacaklarını söyledi. Bir süre önce Macaristan'a yapılan ziyarete ilişkin izlenimlerinden bahseden Başkan Saatcı, Heviz'in küçük bir yer olmasına rağmen 200 yıldan bu yana özellikle bel ve boyun fıtığına yönelik cerrahi müdahale olmadan tedavi yapılabilen bir kent olduğunu kaydetti. Başkan Saatcı, şöyle dedi:

"Ziyaretimizi Budapeşte'ye indiğimizde büyükelçiliğimize yaptık. Gerçekten orada çok güzel karşılandık. Sayın büyükelçimiz bizlere, Heviz'le kardeş şehir olunmasının doğru bir adım olduğunu ifade etti. Daha önce Türkmenistan ve Azerbaycan'a gitmiş birisi olarak çok rahatlıkla ifade etmeliyim ki sanki kendi topraklarımızda gibi hissettik. Kendileri de 'Biz Atilla'nın torunlarıyız' diye tabir ediyorlar. Resmi toplantılarda da 'Yaşasın Turan' ifadesini çok rahat kullanıyorlar. Ayrıca Abdullah Çatlı'ya karşı orada çok fazla sempati var. Sebebi de Budapeşte'de bir Ermeni anıtı yapılmış. O Ermeni anıtının havaya uçurulmasını rahmetli Çatlı'nın yaptığını söylüyorlar."

'TÜRKİYE'YE 100 BİN MACAR TURİST GELİYOR'

Türkiye'ye gelen Macar turistlerin daha çok Antalya'yı tercih ettiğini vurgulayan Başkan Saatcı, "Heviz şehrinin yanında bir şehir Alanya ile kardeş şehir olmuş. Heviz şehrinin kendi havalimanı var. Alanya'ya turizm sezonunda seferler yapılıyor. 'Bu neden Dalaman'a yapılmasın?' dedik. Çünkü Macaristan'dan Alanya'ya gelen ciddi bir rakam var. Türkiye'ye gelen Macar turistlerden ne kadar pay alabiliriz? Bunun hesabını yapmak zorundayız. Türkiye'ye 100 bin civarı Macar turist geliyor. Ancak bu rakamdan Fethiye'ye çok az geliyor. Hedefimizde bu rakamın 40 bin veya 50 binini Fethiye'ye kaydırmak" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Saatcı: Özgecan'ın Katilleri İdam Edilsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement