Bilim Adamları Kayseri'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Bilim Adamları Kayseri'ye Hayran Kaldı

Bilim Adamları Kayseri\'ye Hayran Kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Kök Hücre Kongresi’ne katılan bilim adamları ile biraraya geldi.

03.09.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Kök Hücre Kongresi'ne katılan bilim adamları ile biraraya geldi. Başkan Özhaseki'ye Kayseri'ye duydukları hayranlığı dile getiren bilim adamları, "Şaheser bir şehir" değerlendirmesinde bulundular.

Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen kongreye dünyanın farklı bölgelerinden bilim adamları katıldı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un eşliğinde Kıranardı Kent Ormanı'nda bilim adamları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de bu denli önemli toplantıların yapıldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Özhaseki, konuklarına Kayseri tarihi hakkında da bilgiler verdi.

Yaptıkları açıklamalarla Kayseri hakkındaki görüşlerini dile getiren bilim adamları ise şehirden çok etkilendiklerini belirtti. Dünyaca tanınan Türk bilim adamı Prof. Dr. Erol Çerasi, Kayseri kadar güzel, düzenli ve sevimli şehrin çok az olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çerasi, Başkan Özhaseki'ye hitaben, "Kayseri çok güzel bir şehir. Bunu nasıl başardınız bilmiyorum. Tebrik ederim. Bu derece düzenli, temiz, uygar ve aynı zamanda geçmişten bildiğimiz Kayseri şaheser bir şehir" diye konuştu.

Kongre için Fransa'dan gelen Minoo Rassoulzadegan da Kayseri'nin güzelliğinden çok etkilendiklerini belirterek, "Kayseri'nin mimari yapısı çok güzel. Raylı sistem şehirde ulaşımı kolaylaştırıyor. Başkan Mehmet Özhaseki'nin insanlarla iletişimi harika. İnsanların fikirlerine önem veriyor" dedi.

Kongreye İtalya'dan katılan Prof. Dr. Umberto Galderisi ise Kayseri'nin doğu ve batının güzel bir karışımı olduğunu belirtti. Galderisi, şehrin çok konforlu ve yaşanılası bir şehir olduğunu kaydetti.

Kanada'dan gelen Prof. Dr. Feridoun Karimi Busheri de Kayseri'nin öncelikle çok temiz bir şehir olduğuna dikkat çekti. Şehir merkezi nüfusunun 1 milyona ulaşmış olmasına rağmen insanların stresli değil mutlu olduğunu dile getiren Busheri, Başkan Özhaseki'nin herhangi bir vatandaş kadar sıcak olduğunu ve şehirle ilgili insanları dinlemek istemesini takdirle karşıladıklarını kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim Adamları Kayseri'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement