Başkan Obama Ukrayna Krizi Nedeniyle Moskova'ya Yüklendi - Son Dakika
Dünya

Başkan Obama Ukrayna Krizi Nedeniyle Moskova'ya Yüklendi

Başkan Obama Ukrayna Krizi Nedeniyle Moskova\'ya Yüklendi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le Beyaz Saray'da bir araya geldi.

27.05.2015 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Başkan Obama ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna krizinden, Irak'ta devam eden IŞİD terör örgütüne karşı mücadele gibi birçok konuyu ele aldı. Obama Rusya'nın Ukrayna'daki tutumunu eleştirdi:

"Rusya'nın giderek artan saldırgan tutumu ve Ukrayna'daki durumu ele alma şansımız oldu. Ayrıca NATO'nun sadece Transatlantik için değil, küresel güvenlik için birçok anlamda önemli bir köşe taşı olduğunu teyit ettik."

Bir hafta boyunca Washington'ta temaslarda bulunacak olan Stoltenberg ise NATO'nun savunma gücünün artırılması için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek Rusya'yı hedef tahtasına koydu:

"Tüm taraflara Minsk anlaşmasını eksiksiz uygulamaları için çağrı yapıyoruz. Ayrıca Rusya da ayrılıkçılara verdiği desteği kesmeli ve bütün güçlerini Doğu Ukrayna'dan çekmeli."

Bu arada Rusya Hava Kuvvetleri 250 askeri helikopter ve 12 bin askerin katılımı ile

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 26 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Başkan Obama Ukrayna Krizi Nedeniyle Moskova'ya Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.


Advertisement