Başkan Kurt'tan Odunpazarı'nda Geçen Bir Yılın Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kurt'tan Odunpazarı'nda Geçen Bir Yılın Değerlendirme Toplantısı

Başkan Kurt\'tan Odunpazarı\'nda Geçen Bir Yılın Değerlendirme Toplantısı

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve geldiği bir yıllık süre içerisinde belediyenin hayata geçirdiği ve sürdürülen projeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

31.03.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve geldiği bir yıllık süre içerisinde belediyenin hayata geçirdiği ve sürdürülen projeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı'nın kaybettiği 10 yılı kurtarmak için yeni projeleri büyük bir hızla hayata geçirdiklerinden bahsetti. Odunpazarı'nın gelecek planlarını hazırlarken başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını anımsatan Başkan Kurt, belediye meclislerini ve Hobi Bahçeleri kura çekilişlerini canlı yayın yolu ile halkla paylaştıklarını, muhtarlarla düzenlenen katılım toplantılarını anlattı. Başkan Kurt, yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 2014 yılında 48 bin 588 metrekare ham yol açıldığını, 13 ton yama asfaltı, 17 bin metrekare kilitlitaş döşemesi, 12 bin metre bordür döşemesi ve 4 bin metrekare tretuvar tamiratı ile Odunpazarı'nın üst yapı eksiklerinin giderilmeye çalışıldığını belirtti. Belediyeye balı olarak Ulaştırma, Etüt Proje, Emlak İstimlak ve Kentsel Tasarım Müdürlüklerini hizmet alanına dahil ettiklerini ifade eden Başkan Kurt, 'Mavi Masa' birimi ile de vatandaşlara güler yüzlü hizmet sunduklarını söyledi.

"Göreve geldiğimiz gün 24 amatör spor kulübüne 102 bin TL'lik malzeme yardımında bulunduk" diyen Başkan Kurt, şöyle devam etti:

"Tüm bunların yanında Mehmet Terzi Spor Salonunda her gün onlarca çocuğumuz 8 farklı branşta yeteneklerini geliştiriyor. Hedefimiz beş yılın sonunda profesyonel sporcuları şehrimize ve ülkemize kazandırmak. Bunun içinde en büyük referansımız sizlerinde yakından bildiğiniz Odunpazarı Spor Kulübünün bu sezon elde ettiği büyük şampiyonluk."

2013 yılında 33 milyon 541 bin TL açık veren Odunpazarı Belediyesi bütçesinin 2014 yılında 4 milyon 532 bin TL fazla verdiğini kaydeden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Bütçeyi kar ettireceğiz diye hiçbir hizmeti aksatmadık. Hatta hizmet alanımızı o kadar genişlettik ki, geçen yıllarda 43 mahalleye sunulan hizmeti neredeyse iki katına çıkararak 85 mahalleye yaydık. Bunun yanı sıra 7 adet iş makinesi, 4 adet 16+1 minibüs, 2 adet panelvan, 2 adet 4x4 arazi aracı, 4 adet tek kabinli pikap, 8 adet çift kabinli pikap, 4 adet sedan binek otomobil, 33 adet Ford kapalı kasa kamyonet, 4 adet cenaze aracı, 6 adet kamyonet ve 2 Turkar olmak üzere toplam 76 aracı satın alarak araç filomuzu güçlendirdik. Bu araçlar için Devlet Malzeme Ofisine 6 milyon 310 bin 649 Lira 90 Kuruş para yatırılmış olup, araçların teslimleri ile birlikte bu miktar üzerinden de indirip yapılması sağlanacaktır. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi öyle bir ihale çalışması gerçekleştirdi ki, mal alım işleri, yapım işleri ve hizmet alımı işlerini kapsayan ve toplam maliyeti 94 milyon 158 bin 885 Lira 82 Kuruş olan 49 ihaleyi, 77 milyon 673 bin 194 Lira 44 Kuruş sözleşme bedeli ile gerçekleştirerek, 16 milyon 485 bin 691 Lira 38 Kuruş ihale kırım bedeli ile önemli bir kamu yararı sağlamıştır" diye konuştu.

Geçen bir yıllık süre içerisinde personel yapısını çözdüklerini aktaran Başkan Kurt, "Çalışanlarımızın kendi eğitim alanlarında mesai harcamasını sağladık. Personelimizde bizim yapımızı anladı. Çalışma sistemimizi benimsedi. İşlerin ve personelin disipline edilmesi halinde daha etkin ve verimli hizmet nasıl sunulur bunu anladı. Tüm bunların yanında Odunpazarı Belediyesi kent halkına bir yılda daha ucuza, daha kaliteli ve nitelikli hizmet nasıl sunulur kanıtladı. Odunpazarı halkının gelecek umutlarını canlandırdık. Odunpazarı'nın çözülemeyen sorunlarına el attık. Bunu da halkımızın desteğini alarak gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kurt'tan Odunpazarı'nda Geçen Bir Yılın Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement