Başkan Kurt, Sanayi Çarşısı ile İlgili Bilgilendirmelere Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Kurt, Sanayi Çarşısı ile İlgili Bilgilendirmelere Devam Ediyor

Başkan Kurt, Sanayi Çarşısı ile İlgili Bilgilendirmelere Devam Ediyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

26.01.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Küçük Sanayi Sitesi içerisinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde bölge esnafıyla bir araya gelen Başkan Kurt, son olarak Teksan Sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf ile bir araya geldi. Teksan Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafın sorunlarını da dinleyen Başkan Kurt, sorunların çözümünde yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek daha çabuk sonuç alacaklarını söyledi. Başkan Kurt, yaptığı konuşmada Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmaların yüzde 40'ının tamam olduğunu, planların meclisten geçtiği takdirde yüzde 50'si tamamlanacağına değindi. Çalışmaların hızlanacağını belirten Başkan Kurt, "Sanayi Çarşısındaki çalışmalarımızı artık daha da hızlandıracağız. Hem sanayi çarşısındaki esnaflarımıza hem dolaylı bir biçimde ilgili olan Teksan, EMKO, Tornacılar gibi esnaflarımıza da sanayi çarşısıyla ve imarıyla ilgili bilgilendirmeyi yapalım, onların görüşlerini de alalım istedik" dedi.

"AKP'DEN OLUMLU HAVA GÖRÜYORUM"

Ciddi anlamda işin sonuna doğru yaklaştıklarını belirten Başkan Kurt, "Şu anda Küçük Sanayi Sitesindeki imar tadilatının aşağı yukarı yüzde 40'ları civarındayız. Biz orayı bir danışmanlık hizmetiyle bir firmaya ihale ettik. Bu firma oradaki mevcut durumun tespitini yaptı. Küçük Sanayi bölgesinde kimin arsası, dükkanı, evi, iş yeri var bunları tespit etti. Şimdi somut ve net durum şu; Ekim ayında Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısının gündemine girdi ve dolayısıyla Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu'nun eline geçti. Biz Büyükşehir Meclisi'nden bu planın onaylanmasını bekliyoruz. Ama buradaki süreç biraz uzadı. Benim AKP'li arkadaşlarla yaptığım görüşmelerde, özellikle il başkanıyla yaptığım görüşmelerde olumlu bir izlenim ediniyorum, olumlu bir kanaat ediniyorum. Buna yardımcı olacaklarını söylüyorlar ama hala meclisten karar geçmedi" şeklinde konuştu.

"ARTIK KARAR VERİN"

Ocak ayı meclisinde komisyon raporunu vermediğini ifade eden Başkan Kurt, mecliste gündem dışı konuşma yaptığını belirtti. Başkan Kurt, imar komisyonu üyelerine, "İlla olumlu karar verin, dediğimi yapın demiyorum. Siz bir karar vereceksiniz, bunu da bir an önce verin. ya da deyin ki hayır yanlış plan yapmışsın kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Bunu da diyebilirsiniz. Yeter ki bizi oyalamayın. Orada beklemesin. Şimdi komisyondaki her aylık gecikme piyasada bize 4-5 aylık zaman kaybettirir. Çünkü o 1/5000'lik plana göre 1/1000'lik plan çalışması yapacağız" dediğini belirtti.

"YENİ BİR MERKEZ OLACAK"

Sanayi Çarşısında yapılacak proje ile Odunpazarı için ikinci bir merkez olacağını ifade eden Başkan Kurt, konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Şehir merkezi buraya taşınacak. Cazibe merkezi olacak. Ticarethaneler, sosyal alanlar, kültür merkezleri, konutlar olacak. Sanayi Çarşısı'nın olduğu bölgeyi Emek, Erenköy, Yenidoğan, 71 Evler, Gündoğdu, Çankaya, Ihlamurkent, Huzur gibi mahallelerin merkezi haline getirecek bir proje düşünüyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kurt, Sanayi Çarşısı ile İlgili Bilgilendirmelere Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement