Başkan Kocadon, Turizmcilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocadon, Turizmcilerle Buluştu

Başkan Kocadon, Turizmcilerle Buluştu

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Bitez İskele Kafe’de Bitezli otelcilerle buluştu.

03.06.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Bitez İskele Kafe'de Bitezli otelcilerle buluştu.

Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde faaliyet gösteren otellerin yöneticileriyle buluşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez'de yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya Başkan Kocadon'un yanı sıra Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri Cafer Doğan, Mehmet Durmaz ve Bitez Turizm İşletmeler Derneği (BİDER) üyeleri de katıldı.

Başkan Kocadon, Bitez'in birçok turizm destinasyonu arasında örnek gösterildiğini belirterek, "Buraya Bitez'in sorunlarını çözmek için geldik ama şunu da hiçbir zaman unutmayın; amacımız, her zaman üzüm yemek ve birlik beraberlik içinde, şu güzel Bitezimiz için daha fazla ne yapabiliriz, diye fikirler üretmek. Hedefimiz hep bu olacak. Tabi ki de dertler, sıkıntılar hiç bitmiyor. Yaz sezonunda Bodrum Yarımadası'nın her yerinde, plajlarla ilgili sıkıntılarımız hep aynı. Bitez'e gelip baktığımızda; Bitez, sessizliğiyle ve halka açık plajıyla meşhur olmuş bir yer, keza Ortakent de öyle. Bunları da korumamız lazım. O yüzden bu durumu dengeleyerek ortak kararlar alalım." dedi.

Plajların kullanımının önemine de değinen Kocadon, "Plajlarımızı otelcimiz, restorancımız belli saatlerde kullansın. Plajlar insanların denize gireceği yerdir. Bundan sonra Bitez Mahallesi için alınması gereken radikal kararlar her ne olacaksa, alacağız" diye konuştu.

Başkan Kocadon, Bitez'in turizmde müthiş bir ivme yakaladığını ancak bu ivmenin zamanla düştüğünü ifade ederek, "Şimdi, bizim, özellikle bu ivmenin neden düştüğünü tartışmamız ve Bitez'e dönüp bir bakmamız lazım. Bu ivmeyi yakalatan neydi Bitez'de? Bu insanlar neden Bitez'i tercih etmişti? ve şimdi neden çekiliyorlar? İşte bu soruların cevabına bir bakmamız lazım. Bitez, Bodrum'un gerçekten en popüler ve turizmi ilk başlatan yeridir. Burada turizm Mart ayında başlıyordu. Bundan sonra kaybedilen bu ivmenin nedenini, Bitez'in nerede yanlış yaptığını tartışıp konuşmamız lazım" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Başkan Kocadon ve beraberindekiler, Bitez sahilinde incelemelerde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocadon, Turizmcilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement