Başkan İnce Yeni Hizmete Giren Hatta Minibüs Sürdü - Son Dakika
Yerel

Başkan İnce Yeni Hizmete Giren Hatta Minibüs Sürdü

Başkan İnce Yeni Hizmete Giren Hatta Minibüs Sürdü

Güzelbahçe Belediyesi, Yelki'de Uğur Mumcu büstü ve Yelkili sanatçı Necdet Tokatlıoğlu'nun heykelini yaptırdı.

20.03.2014 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi, Yelki'de Uğur Mumcu büstü ve Yelkili sanatçı Necdet Tokatlıoğlu'nun heykelini yaptırdı. Ayrıca Güzelbahçe-Fahrettin Altay-Yelki dolmuş hattı da hizmete açıldı.

CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediye meclis üyeleri, İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz ve Balçova Minibüsçüler Odası Başkanı Cemal Küllice ile çok sayıda vatandaşın katıldığı tören Uğur Mumcu Büstü'nün yer aldığı meydanda yapıldı. Burada bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yıllar önce bugünleri görerek yazılar yazan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'yu rahmetle andıklarını belirterek, "Mumcu, devrimci, Atatürkçü ve cumhuriyet ilkelerini özümsemiş, aydınlanma savaşçısıydı. O kalemini hiç kırmadı ve satmadı. Hep daha fazla özgürlük, demokrasi ve Türkiye'nin bağımsızlığı için yazılar yazdı. Uğur Mumcu'nun bedeni belki öldü ama düşünceleri hala yaşıyor. Yazıları bize ışık tutuyor" dedi.

MEZBAHA YAPILMAYACAK

Beş yıllık görev süreleri içerisinde Yelki'yi hiç bir şekilde ihmal etmediklerini ve altyapıdan üst yapıya pek çok hizmet getirdiklerini belirterek, "İşte son olarak Uğur Mumcu büstü ile Yelkili sanatçı Necdet Tokatlıoğlu'nun heykelini kazandırdık. Ama asıl önemlisi Yelki'ye dolmuş getirdik. Artık Güzelbahçe - Fahrettin Altay minibüsleri sabah 06'dan gece 24.'e kadar her 12 dakikaka bir Yelki'ye yolcu taşıyacak. Bu dolmuşlarda da kent kart geçerli olacak" dedi. Yelki'ye mezbaha yapılmayacağını, çünkü halkın istemediği hiç bir yatırımı yapmayacaklarını söyleyen İnce, yeni mezarlık alanını gömüye açtıkları zaman Yelkililerin Yelki'ye, Güzelbahçelilerin ise Güzelbahçe mezarlığına defnedileceğini belirtti. Bazı kişiler tarafından çıkartılan dedikodular olduğunu kaydeden İnce, "Gömü kutsaldır. Bir usulü vardır. Bunu söyleyenleri ben Allaha havale ediyorum. Çünkü dinimizde definin nasıl yapılacağı bellidir. Bunu kimse değiştiremez" dedi

CHP İl Başkanı Ali Engin de, Mustafa İnce'nin Güzelbahçe'nin tüm mahallelerine ayrım gözetmeden hizmet yaptığını belirterek, "Güzelbahçe'nin dürüst, çalışkan ve güvenilir başkanına hepinizin sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Büst ve heykelin açılışından sonra minibüs hattı devreye sokuldu. Başkan İnce, direksiyona geçti ve güzergahta tur attı, vatandaşların coşku dolu alkışını aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İnce Yeni Hizmete Giren Hatta Minibüs Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement