Başkan İnce: "Hedefim Daha Çağdaş Bir Güzelbahçe" - Son Dakika
Yerel

Başkan İnce: "Hedefim Daha Çağdaş Bir Güzelbahçe"

Başkan İnce: "Hedefim Daha Çağdaş Bir Güzelbahçe"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlattı.

28.03.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlattı. Beş yılda çok önemli projelere imza attıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce "Hedefimiz daha çağdaş bir Güzelbahçe" dedi.

Göreve geldiklerinde belediyenin imar arşivine savcılık el koyduğu için bir yıl boyunca basit bir numarataj bile veremediklerini kaydeden Başkan İnce, "Çok zor koşullar içerisinde başladığımız başkanlık görevini, geçen beş yılda halkımıza layık olmaya çalıştık. Öncelikle Güzelbahçe'nin yollarını, kaldırımlarını daha modern ve çağdaş duruma getirdik. Beş yıl önce verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü yerine getirdik ve vaatlerimizin hemen hemen tamamını hayata geçirmenin onur ve gururu içindeyiz. Örneğin; geçmişte bütün belediye başkanlarının vaatleri arasında yer alan Salı Pazarı'nın bulunduğu alana Güzelbahçe Kültür Merkezi'ni yapmak bize nasip oldu. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle başladığımız kültür merkezi inşaatı tam gaz devam ediyor. Yine geçen yıl temmuz ayında temelini attığımız Yaka Mahallesi Tahtacı Kültürevi'ni dört ay gibi kısa süre içinde tamamladık ve hizmete açtık. Geçen yıl içerisinde ilçemize kazandırdığımız düğün salonu etkinliklerin bir numaralı adresi, buluşma noktası oldu.

Güzelbahçelilerin, denizle buluşmanızı, iç içe olmanızı sağlamak için bir dizi çalışmalar yaptık. Özellikle sahil bandında yürüyüş yolları, çevre düzenlemesi ve dinlenme gruplarıyla adeta "Mini Kordon" yaptık. Görev süresi içerisinde yaptığımız 65'in üzerindeki parkın içindeki oyun gruplarını yerleştirdik, çocuklarımızın daha temiz, modern ve sağlıklı parklarda oynamalarını sağladık"

Başkan İnce, yeni dönemde de hazırladıkları pek çok projeyi hayata geçirmek istediklerini belirterek şu bilgileri verdi:

"Çağdaş ve konforlu ulaşım için; mevcut otobüs ve minibüs hatlarına yeni hat ve güzergahlar ekleyeceğiz. Hızlı vapurlarla deniz ulaşımı sağlayacağız. Urla Yüksek Teknoloji Enstitüsüne gidecek olan hafif raylı sisteme (İZBAN) entegre olacağız. 24.5 metrelik caddeyi tamamlayarak Mitatpaşa Caddesi'nin yükünü hafifleteceğiz. Denizden daha fazla yararlanabilmek için; Sahil şeridine güneşlenme terasları yapacağız.

Dalgakıranlar yaparak doğal kumsallar oluşturacağız.1.ve 2. balıkçı barınağını yat limanı ve su sporları merkezi haline getireceğiz. Sağlıklı toplum için; Siteler'deki 15 bin metrekarelik belediye arsasına hastane yapımını sağlayacağız. Hasta ve engellilere bakım için Evde Bakım Merkezi kuracağız. Bisiklet yolları yapacağız. Kiralık bisiklet sistemi GÜZBİS'i kuracağız. Gelinkaya Ormanı'na doğa sporları ve yaşam parkuru, Yelki'ye rekreasyon alanı oluşturacağız. Halkımızın kullanımı için kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, voleybol sahaları içeren spor kompleksi hayata geçireceğiz. Çamlı ve Yelki'ye halı saha yapacağız. Daha temiz bir çevre için; Doğalgazı getirmek için çaba sarfedeceğiz. Botanik Parkı yapacağız. Parklarda ve kamu binalarında güneş enerjisi kullanacağız. Atatürk ve Cumhuriyet konulu park yapacağız. Çocuk temalı eğlence parkları kuracağız. Kadınlarımız için; Kadın Danışma Merkezi ile Elimin Emeği, Evimin Ekmeği Kadın Kalkınma Akademisi kuracağız.

İlköğretim çağındaki çocuklar için etüd merkezi kuracaklarını kaydeden İnce, diğer projelerini ise şöyle ifade etti: "Yaka ve Çamlı da üniversite yerleşke alanları planlayacağız. Özel devlet okullarının ilçemize kazandırılması için destek vereceğiz. Yaşanılabilir bir kent için; Kent estetiğine önem vereceğiz. Mithatpaşa Caddesi cazibe merkezi haline getirilecek. Kentin giriş ve çıkışlarına kamera (MOBESE) konularak daha güveli bir kent haline getirilecek. Kent merkezinde ve kırsal kesimde yaşayanlar için; GÜZELKART projesini hayata geçireceğiz. Halkın Güzelbahçe esnafından indirimli alışveriş yapmalarını sağlayacağız.

Güzelbahçe köylerinde üretilen ürünler GÜZELBAHÇEM adı altıda markalaştırılacak. Eko turizm canlandırılacak. Deniz ve Balıkçılık Festivali ile Bardacık ve Üzüm Festivalini genişleteceğiz. Gece Pazarı'nı geliştireceğiz. Günübirlik turizmi destekleyeceğiz. Çağdaş ve katılımcı yönetim için; Halkın istediği projeleri halk oylaması yaparak hayata geçireceğiz. Hizmet kalitesini artırmak için ISO 9001 ve ISO 10002 sertifikası alacağız. Tüm STK'lar için Dernekler Köyü kuracağız. Sosyal yardımları geliştireceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İnce: 'Hedefim Daha Çağdaş Bir Güzelbahçe' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement