Başkan Gökçek'ten Ulaşımla İlgili Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Başkan Gökçek'ten Ulaşımla İlgili Açıklamalar

Başkan Gökçek\'ten Ulaşımla İlgili Açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent yollarında yaşanan buzlanmalara ilişkin, “Başkent’te kimliği belirsiz kişilerin refüjlerdeki çim sulama musluklarını açarak yollarda buzlanma yaşanmasına neden olduklarını tespit ettik. Polis bu kişileri arıyor” dedi.

31.12.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent yollarında yaşanan buzlanmalara ilişkin, "Başkent'te kimliği belirsiz kişilerin refüjlerdeki çim sulama musluklarını açarak yollarda buzlanma yaşanmasına neden olduklarını tespit ettik. Polis bu kişileri arıyor" dedi.

Başkan Gökçek, katıldığı bir radyo programında Ankaralıların ulaşımla ilgili sorularını cevapladı. Sunucu Elvan Palaşoğlu'nun, "22 Aralık sabahı gizli buzlanmadan oluşan Ankara'da meydana gelen 100'ün üzerinde kazada belediyenin ihmali söz konusu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan 12 metrenin üzerindeki cadde ve sokakların sayılarını vererek, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 130 adet bulvar olduğunu söyledi. 130 bulvarın toplam uzunluğunun 925 kilometre, 3 bin 826 tane caddenin toplam uzunluğunun 4 bin 120 metre, 8 bin 533 adet 12 metrenin üzerinde sokağın toplam uzunluğunun da 3 bin 387 kilometre olduğunu kaydeden Gökçek, "Bunları topladığınızda 8 bin kilometre bulvar ve devamlı olarak tuzlamak zorunda olduğumuz yollar var. Eğer bütün Ankara'daki köy yollarını da sayacak olursak 5 bin 959 kilometre bağlantı yolu ve toplam uzunluk 21 bin 984 kilometreye çıkıyor. Yani 22 bin kilometre yolumuz var. Bunun tamamının tuzlanması kesinlikle söz konusu olamaz. Buna ne tuz yeter ne de başka şey, ama ana arterlerde biz bu tuzlamayı devamlı olarak yapıyoruz" dedi.

"22 ARALIK GÜNÜ ENTERESAN BİR OLAY OLDU"

Başkan Gökçek, karla mücadele ve yol güvenliği ile ilgili açıklamalarına şaşırtıcı bir olayı aktararak devam etti. 22 Aralık tarihinde Ankara'da gizli buzlanmadan dolayı yaşanan kazalarla ilgili olarak, tuzlama araçlarının söz konusu gün de dahil devamlı olarak nöbette bulunduğunu belirten Gökçek, "O gün enteresan bir olay oldu. Refüjlerde birçok su vanasının musluklarının açıldığını arkadaşlarımız tespit ettiler. Kış vakti özel muslukları açmışlar ve oradan sızan su da yolda buzlanmaya neden olmuş. Birisini yakaladılar, ancak isabetli çıkmadı. Şimdi polis ısrarla bunu yapanları arıyor" diye konuştu.

VATANDAŞLARA KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Ankara'nın içerisinde bir takım terör gruplarının bu tip halka yönelik işlere yöneldiğini ve amacın bir kaos ortamı oluşturarak, ortalığın karıştırılmasının istendiğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, "Kış vakti lastiğinize dikkat edeceksiniz. Havanın çok soğuk olduğu günde sabahleyin evinizden çıktığınızda mutlaka bir gizli buzlanma vakasıyla karşılaşabileceğinizi düşünmeniz lazım. Buna göre de tedbirli olmanız gerekiyor" diyerek vatandaşları uyardı.

Başkent yollarındaki ledli bilgilendirme ekranlarından sürücülerin devamlı olarak buzlanmaya karşı ikaz edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, vatandaşları kış lastiğinin yanı sıra hız yapmamaları ve fren mesafesinin korunması konularında da uyardı. Özel araçlara da kış lastiği zorunluluğu uygulanmasına ilişkin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile görüşeceğini kaydeden Gökçek, karla mücadele araçlarının hazır halde nöbette olduğunu belirterek, "Fazla tuz atmak da işin çözümü değil asfalta büyük zarar veriyor. Gelecek seneye büyük zarar veriyor. Biz de otobüslerimize 2 trilyon liralık kış lastiği taktık" dedi.

BAŞKENTLİLERİN YOL SORULARINI CEVAPLADI

Programda dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek, akıllı kart cihazlarının sesli olmasının nedenini soran bir vatandaşa, "Engellilerin kartları maalesef engelli olmayan veya yaşlıların kartları yaşlı olmayan kişiler tarafından da kullanılıyor. Bu yüzden de sesli olarak bu uyarının yapılması şart. Başka şekilde algılamamak gerekir" cevabını verirken, sefer başına 3,76 yolcu binmesi nedeniyle EGO otobüslerinin gece uygulamasının iptal olunmasıyla ilgili bir soruyu şu şekilde cevaplandırdı:

"Ankara Otobüs İdaresi ayda sadece 30 trilyon lira -eski parayla- zarar ediyor. Yılda 360 trilyon lira eder bu. Biz bunları yaparken de basında çok haber çıkarttık. Demek ki ilgi yok. İlgi olmadığına göre bunların devam etmesinin de bir mantığı yok. İkincisi ise Ankara'da 300'ün üzerinde hattımız var, bu 300'ün üzerinde hattın hangisine siz kalkıp da sabaha kadar çalışması kararı vereceksiniz. Biz kalkıp da gece sadece 50 kişi bu otobüslere binecek diye onların keyfi için 5 milyonluk Ankaralının cebinden para alıp o 50 kişiye mi verelim?"

Keçiören metrosunun bitirilme zamanına ilişkin soru üzerine de Keçiören metro hattının yapımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını, bitirilmesinin geciktiğini, bunun nedeninin de ihaleyi alan firmaların yavaş davranması, işleri aksatması olduğunu açıklayan Başkan Gökçek, "Biliyorsunuz ihaleye istediğiniz firmaya veremiyorsunuz, kim girerse uygun fiyat veren alıyor. Kim girerse alınca da böyle oluyor. Bunu açık ve net olarak söyleyeyim" dedi.

Hacettepe Üniversitesi'ndeki servislerin kaldırılmasıyla ilgili soru üzerine kendisinin Hacettepe Üniversitesi Rektörü ile konuştuğunu ve otobüs teklifinde bulunduğunu söyleyen Gökçek, önce "evet" cevabı aldığını, sonrasında ise rektörlüğün vazgeçtiğini söyledi. C plakası isteği de geri çevrilmeyen Hacettepe Rektörlüğü'nün hiçbir masrafın içerisine girmek istemediğini ve masraflarını başkalarının sırtına yıkmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, metro çalışmaları öncesi Çayyolu'nda bir programda "Metromuzu istiyoruz" diye yuhalandığı ve kendisini ıslıkla protesto eden bir vatandaşı sahneye alarak, yapılan çalışmaları anlattığı anısını da dinleyenlerle paylaşarak, "Şimdi de bu getirilen metroya, 'biz bu metroya binmeyiz, otobüs koyun, daha hızlı gidiyoruz' deniliyor. Bu olmaz. Bu devletin malı müşterek malımız" dedi.

"HALK OTOBÜSLERİ ŞİKAYETLERİNİ DE 153'E BİLDİRİN"

Özel halk otobüsleriyle ilgili şikayet eden bir vatandaşa da bu otobüslerin denetlendiğini ifade eden Gökçek, "ALO 143'ten EGO'yu isteyerek, bütün şikayetlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Olay saatini tutup, aracın plakasını alın sadece. Mutlaka yanıt verilir, kesinlikle cevapsız kalmaz" diye konuştu.

Eskiden havaalanına Başkent merkezden yolcu taşımacılığı yapan HAVAŞ'ın UKOME tarafından ihale edilmeyip resen kendiliğinden kurulmuş, korsan çalışan bir firma olduğunu ve bu nedenle bu güzergahta sefer yapılması için ihale açıldığını, ihaleye HAVAŞ'ın da girdiğini ancak kaybettiğini anlatan Başkan Gökçek, "HAVAŞ'ın şu anda kesinlikle hiçbir hakkı yok. Çünkü Ankara'da bütün toplu taşıma araçlarının güzergahını belirleme ve o hattı herhangi bir şekilde işletmeye verme yetkisi UKOME'ye aittir" dedi.

ETLİK'TE İKİ YENİ TRAFİK PLANI

Başka bir soru üzerine de hastane yapımları süren Etlik'teki trafik alt yapısının iki şekilde düşünüldüğünü, bunlardan Keçiören'de belediye binasının olduğu yerden başlayıp hastaneden, ANKAPARK'ın yanından geçerek Anadolu Bulvarı'na devam eden ve direkt Ahlatlıbel'e kadar bağlanacak olan 18 kilometrelik bir tünel olduğunu açıklayan Başkan Melih Gökçek, "Ama benim ikinci düşündüğüm bir şey var. Biz hava teleferiği yapacağız o bölgeye. Özellikle Ulus'a ve Kızılay'a insanları rahatlıkla getirmeyi düşünüyoruz. Biliyorsunuz şimdi hızlı tren de yapılıyor, hızlı trenin üzerinden geçilip Sıhhiye'ye gelinecek. Şu anki Adliye binasının bulunduğu bina da Adliye şimdiki toptancı hale taşınınca boşalacak ve bu alanı meydan haline getirip otobüs, dolmuş, teleferiğin birleştiği Ankara Ulaşım Meydanı yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Teleferiğin artık bütün dünyada ideal bir ulaşım şekli olduğunu ve Etlik'te de trafiği rahatlatacak en güzel yöntem olduğunu düşündüğünü ifade eden Başkan Gökçek, Şentepe- Yenimahalle teleferik hattından günde 12 bin vatandaşın yararlandığını da söyledi.

ÖVEÇLER YOLUNDAKİ GECEKONDU SORUNU

Malazgirt Bulvarı'nın devamında bulunan ve Öveçler'de yolu tıkayan gecekondu sorununa ilişkin bir soruya da mahkeme süreçlerine ilişkin bilgiler vererek cevap veren Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

"Biz burayı kamulaştıracağız tabi mecburen başka çare yok. O işe yaramaz denilen, CHP'lilerin yaptırmayız diyerek kendilerini yırtıp perişan ettikleri, ODTÜ'lü eylemci öğrencilerin ortalığı birbirine kattıkları Malazgirt Bulvarı'ndan günde 90 bin araç geçiyor. Öveçler'in de mutlaka açılması gerekir."

YENİ ULAŞIM ÇALIŞMALARI

Keçiören'e alternatif yol olarak Sanatoryum Caddesi'ni direkt olarak Samsun Yolu'na bağlayacakları yeni bir yol müjdesi de veren Gökçek, yeni metroların çalışma saatlerinin de tren vagonlarının hepsinin hazır olmasının ardından normale döneceğini belirterek, Güneypark projesine ilişkin bir soruya da, "Biz güneyde bir kent kurmayı düşünmüştük. Güneykent olarak İmrahor Vadisi'nde bir adımı gerçekleştirmek istiyoruz. 11 kilometrelik Ankara kanal projesi için şu anda kentsel dönüşüm projemiz için müsaade bekliyoruz. İnşallah Bakanlar Kurulu'ndan bu karar çıktıktan sonra orada bir adımımız olacak" cevabını verdi.

BİLKENT YOLU'NA ODTÜ ENGELİ

Bilkent Yolu'nun genişletilmesinin ODTÜ'nün yan yolunu kendilerine kullandırmaması nedeniyle yapılamadığını belirten Gökçek, şunları dedi:

"ODTÜ yönetimi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne karşı her konuda menfi davranıyor… Benim en önem verdiğim hususlardan bir tanesi de Eymir halkın malı olmalıdır, ODTÜ'deki bir azınlığın bir elit grubun kendi eğlence yeri olmaktan çıkıp, Ankara'nın ortak eğlence yeri haline gelmeli ki, inşallah 2015'te gerçekleştireceğiz, alacağız ODTÜ'nün elinden." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Gökçek'ten Ulaşımla İlgili Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor
    20:34 Diablo IV, Xbox Game Pass Üyelerinin Kütüphanelerine Ekleniyor

    Microsoft, Xbox Game Pass kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Çıkışıyla birçok oyuncuyu ekran başına kitleyen Diablo IV, bu akşam 20: 00'dan itibaren Xbox Game Pass üyelerinin kütüphanelerine ekleniyor. Diablo IV artık Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass ve Xbox konsolu için Xbox Game Pass aracılığıyla Xbox ve bilgisayar üzerinden oynanabilir. Oyuncular, övgüyle karşılanan görev serisini deneyimlemek, geniş ortak dünyayı keşfetmek ve oyuna düzenli olarak yeni öğeler, düşmanlar, mekanikler ve çok daha fazlasını getiren sezonluk içeriklerin tadını çıkarmak için hemen oynamaya başlayabilir.

  • Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek
    20:34 Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek

    Marvel Rivals oyunu, mayıs ayında ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. Oyun, Marvel evreninden birçok ikonik kahramanı kontrol etme imkanı sunacak ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratabilir. Oyunun performansı ve stabilitesi merak konusu olsa da, büyük bir oyuncu kitlesine sahip olması bekleniyor. Oyunda yer alacak başlıca karakterler arasında Black Panther, Spider-Man, Iron Man, The Punisher, Doctor Strange, Groot, Hulk, Loki, Luna Snow, Rocket Raccoon, Magik, Star-Lord, Magneto, Peni Parker, Mantis, Namor, Scarlet Witch ve Storm bulunuyor. Oyunun gelecekte daha fazla karakterle güncelleneceği ve uzun dönemli destek alacağı da belirtiliyor. Oyun, Doktor Doom ve onun 2099 yılından gelen rakibi arasındaki savaşı konu alıyor ve kahramanlarımız dünyanın yok olmasını engellemek için birlik olmak zorunda kalacak. Marvel yönetimi, Rivals'ın Marvel evreni sevenlerin gönlünde taht kuracak bir yapım olacağını iddia ediyor.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement