Başkan Evcilmen'den Ermenek'e Tapu Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Evcilmen'den Ermenek'e Tapu Müjdesi

Başkan Evcilmen\'den Ermenek\'e Tapu Müjdesi

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Mahallesi’nde 65 hak sahibinin tapularını alabilmeleri için tapu tahsis ve satış belgelerini törenle verdi.

25.02.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Mahallesi'nde 65 hak sahibinin tapularını alabilmeleri için tapu tahsis ve satış belgelerini törenle verdi. Başkan Evcilmen, hak sahibi vatandaşların parsel bedelini 10 yıl vadeli ve faizsiz ödeyerek tapu sahibi olabileceklerini müjdeledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Ermenek Mahallesi'nin tapu sorununu çözdüklerini belirtti. Belediye Toplantı Salonu'nda tapu almaya hak kazanan ve Ermenek Mahallesi'nde parseli bulunan vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Evcilmen, "Ermenek Mahallemizin tapu sorununda sona geldik. Gecikmiş olsa da bu müjdeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Herşey hazırlandı. Çok uzun zamandır üzerinde çalıştığımız tapularınızı almaya hak kazandınız. Sizlerin yüzünüzü güldürmeye çalışıyoruz. Bu tapularınız sizlere ve Ermenek'e güzellikler getirsin" dedi.

65 HAK SAHİBİNE BELGE

Ermenek Mahallesi'nin bir gecekondu bölgesi olduğunu belirten Başkan Evcilmen, "Tapu işlemlerini bittikten sonra, Ermenek Mahallesi sakinleri modern, imarlı, deniz gören evlerinde oturacaklar. Mahallede 1077 tane konut, 45 tane ticari parsel var. Toplamda 1122 parsel mevcut. Bunlardan 82 tanesi bize tapu için başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda 65 kişi hak sahipliğini elde etti. Gecekondu yasası açık. Yasanın 25. Maddesine göre gecekondu önleme bölgesi olan yerlerde hak sahibi olabilmek için başka hiçbir yerde tapusu olmaması gerekiyor. Bu 65 arkadaşımız doğrudan hak sahibi. Tapu alamayan diğer arkadaşlarımız da yasanın diğer maddelerinden yararlanacak" dedi.

10 YIL TAKSİTLE TAPU

Tapu tahsisi ve satış belgelerini alan vatandaşların tapularını alabilmeleri için belirlenen birim fiyatı üzerinden ödeme yapacaklarını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Parselinizin konumuna göre metrekaresi 120 ile 250 TL arasında bir bedelle para ödeyeceksiniz. Bir başka deyişle 100 metrekarelik bir parseliniz varsa, 1200 TL gibi çok cüzi bir rakamla tapu sahibi olacaksınız. Parsellerinize göre belirlenen rakamı, 10 yıl vadeyle, 6 ayda bir ödemeli üstelik faizsiz ödeyeceksiniz. Bir kuruş faiz ödemeyeceksiniz. Ödeme noktasında yaşadığınız güçlüğün ne olduğunu bildiğim için böyle bir karar aldık. Kıyıda köşede biraz parası olan isterse bunu peşin ödeyerek hemen ertesi gün tapusunu alabilecek" dedi.

BELEDİYE HİSSESİ DE SİZİN

Ermenek Mahallesi sakinlerine verdiği müjdeleri sıralayan Başkan Evcilmen, talep gelmesi doğrultusunda belediye hisselerinin hak sahiplerine verilebileceğini ifade etti. Verilecek arsanın bedelinin belediye meclis kararı ile belirleneceğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Ermenek Mahallesi'ni, yolları, kaldırımları, parkları ve spor kompleksleri ile bir cennete çevireceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonrasında Başkan Evcilmen ve hak sahipleri hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Evcilmen'den Ermenek'e Tapu Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement