Başkan Ergün "Gediz En Önemli Değerimiz" - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün "Gediz En Önemli Değerimiz"

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı ile kent için önemli kararların ilk adımını attı.

13.08.2014 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclisin önemli gündem maddelerinden olan Akhisar ilçesindeki Gediz Ovası'nı içeren alanlarda imar planı değişikliklerinin Gediz'in kaderini belirleyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gediz çevresinin sanayileşmesinden ziyade, imar planlarının yeni sanayi alanları üretecek şekilde hazırlanması gerektiğine inanıyorum. Valimiz Erdoğan Bektaş ile yaptığımız görüşmelerde de yapılacak olan yüz binlik planlarda da bunu göz önünde bulundurmamız konusunda mutabakata vardık. Çünkü Gediz bizim en önemli değerimizdir" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Tek oturum halinde tamamlanan mecliste gündem dışı ilk söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de seçim sonucunun memleketimize hayırlı olmasını diledi. Gündem maddelerinin başında yer alan Akhisar ilçesindeki imar plan değişikliklerine yönelik bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz Ovası'nın önemine değinerek şöyle konuştu, "Öncelikle Gediz Ovası kentimiz için oldukça önemlidir. O yüzden artık Gediz'in çevresinin sanayileşmesi tercih etmemeliyiz. Yapılacak olan yüz binlik planlarda da bunu göz önünde bulundurmalıyız. Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz ile bu konuda görüştük. Gediz'de sanayileşmenin önüne geçmek için yeni sanayi alanlarının ilave edilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunduk. Çünkü Gediz Ovamız oldukça değerli bir tarım arazisidir. Bundan sonraki süreçte de planların acilen hayata geçirilmesi, ova üzerinde yapılacak olan sanayi yatırımlarında kısıtlamaya gidilmesine inananlardanım. Yeni sanayi alanları yaratmak bu sorunların çözülebileceğini düşünüyorum" Başkan Ergün'ün konuşmalarının ardından Akhisar ile ilgili maddeler görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Yollar ve Parklar Masaya Yatırılacak
Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerdeki yol ve parklarla ilgili ilçe belediyelerine davet göndererek yetkilileri Manisa'ya yapılacak olan toplantıda bir araya getireceklerini söyleyen Başkan Ergün, "Parklar ve yollar konusundaki yetkiler masaya yatırılacak. Başta Fen İşleri Daire Başkanlığımız, Ulaşım Daire Başkanlığımız, Kent Estetiği Daire Başkanlığımız olmak üzere ilgililer parklar ve yollar üzerinde mutabakat sağlanacak. Sıkıntılar çözülemediği takdirde belediye başkanları nezdinde toplantı yapabiliriz. Şuanda tüm paftalar arasında hazırlıklarımız tamamlandı. Tüm bunlar toplantılarda çıkan sonuçlar neticesinde belirlenecektir" dedi.

Davalık Arsa Satışta
Manisa merkezde Adliye Sarayı ve İl Emniyet Müdürlüğü arkasında bulunan arsanın satışına yönelik meclise gelen gündem maddesi de görüşüldü. Arsaya yönelik meclis üyelerine bilgi veren Başkan Ergün, yaklaşık 41 bin metrelik alanın 7 yıllık bir mahkeme süreci geçirdiğini hatırlatarak şöyle konuştu "Söz konusu alan, tüm Manisalılar'ın bildiği gibi önemli bir noktadadır. Üzerinde 90 kişinin hissesi bulunduğu arsa, Sayın Bülent Kar'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde davalık olmuştur. Bu daha da bugüne kadar çözüme kavuşmamış, 7 seneden beri devam etmektedir. Arsanın belediye tarafından satışı istenmiş. Fakat olmamış. Şuanda mahkeme sona geldi, ama günü koyulmadı. Biz de süreç mahkeme tarafından açıklandığında meclise getirdik. Şuanda 26 bin metrekaresi Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin olmak üzere, geriye kalan satış yoluyla tamamı satılacak. İhale açık arttırmayla yapılacak. Eğer talep bulunmazsa yüzde 50 oranında ihaleye çıkacak çıkacak. İlk etap bedeli 26 Milyon TL şeklindedir. Meclisin limitin ne kadar olacağı yönünde karar alması gerekir. Sonuçta bu arsanın çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Alan Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi'nin değerli bir arsası konumundadır. Umarım güzel bir projenin hayata geçirilmesi göz önünde bulundurulanlar tarafından alınır" Söz konusu madde görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Büyükşehire MANULAŞ ve SPİLAŞ Takviyesi

Gündemde Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan MANULAŞ ve SPİLAŞ isimli iki yeni şirketin sermayelerinin belirlenmesi de görüşülen maddeler arasında yer aldı. Şirketlerin organizasyonlarının yapılması noktasında önem arz eden sermayeler konusunda, MANULAŞ ve SPİLAŞ içinse 2 Milyon 450 bin TL'lik sermaye teklifi ilgili komisyona havale edildi. Ayrıca bir başka maddede de BESOT'un bütçesinin 4 Milyon TL'ye yükseltilmesi teklifi de komisyona havale edildi.

Hafsa Sultan Mahallesi'nin Önünü Açacak Plan

Hafsa Sultan Mahallesi'nde belirli adalar üzerinde nazım imar planı tekliflerinin karara bağlanmasından önce söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, söz konusu uygulamayı vatandaşların rızasıyla yapma taraftarı olduklarını belirterek, komisyon çalışmaları esnasında mahallelilerle vatandaşla konuyu paylaşacaklarını ifade etti. Başkan Ergün de Hafsa Sultan Mahallesi'ni içine alan bölgenin gelişmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak, "İnşallah geçen dönem imar planları konusunda yaşadığımız sıkıntıları bu dönem yaşamayız. İnşallah bu bölgenin gelişimi için öncü olunur. Bu bir başlangıçtır. O bölgenin modern, yaşanılabilir bir mahalle haline gelmesi dileğimizdir" dedi. Madde görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Soma'da şehit ailelerine yapılacak konutlara yönelik imar plan değişikliklerinin de değerlendirildiği mecliste, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, söz konusu arazilerin konuta uygun hale getirilmesini gerektiğini belirtti. Teklif ilgili komisyona havale edildi. Meclisin bir diğer maddesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe otogarları ve Büyükşehir Koordinasyon Merkezleri'nde hizmet verecek güvenlik personellerinin aylık net ücretleri oldu. Söz konusu teklif de komisyona havale edildi.

Gölmarmara'dan Kavun-Karpuz Alaşehir'den Üzüm İkramı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısından bu yana çeşitli ilçelerden getirilen ikram geleneği Ağustos ayı meclisinde de bozulmadı. Bu kez Gölmarmara'dan kavun ve karpuz, meclis üyesi Ali Uçak tarafından da Alaşehir üzümü ikram edildi. Meclis salonunu renklendiren ikramlar karşısında memnuniyetini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm meclis üyeleri adına ikramda bulunanlara teşekkür etti. Eylül ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın 9 Eylül 2014 günü saat 18:00'de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün 'Gediz En Önemli Değerimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu
    08:51 Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu

    Hatay'da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti. İçinden altın çıkan küp karşısında şaşıran çiftçi İsmet Kaya, altın sikkeleri devlete teslim etmenin memnuniyetini yaşadığını belirtti.

  • Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı
    08:51 Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde tırın sıkıştırdığı otomobilin orta refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü
    08:50 Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan bir tavuk çiftliğinin karton deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'
    08:49 Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.


Advertisement