Başkan Ergün'den Net Mesaj - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün'den Net Mesaj

Başkan Ergün\'den Net Mesaj

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplandı.

15.10.2014 13:13  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin önemli hizmetlerine yönelik konuların Eylül ayında olduğu gibi Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda da komisyona havale edilmesiyle ortaya çıkan gecikmelere ve büyükşehir ile ilçeler arası yetki alanı tartışmalarına son vererek, "Gelin büyükşehir fırsatlarını tepmeyin. Hep birlikte el ele vererek hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla ilçelerimize hizmet edelim" dedi.

Açılış, yoklama ve Eylül ayı meclis toplantı tutanaklarının oylanmasının ardından gündeme gelen ilk maddede ilgili komisyon tarafından hazırlanan Hafsa Sultan Mahallesi'ne yapılacak revizyon imar planına ilişkin rapor görüşüldü. Geçtiğimiz Manisa Belediyesi hizmet döneminde ivedilikle üzerinde çalışılan, fakat meclise takılarak hayata geçirilemeyen söz konusu mahalledeki imar planı çalışmalarına yönelik kısa bir bilgilendirmede bulunan MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa'nın acil sorunlarından olan imar planına yönelik Hafsa Sultan Mahallesi'nde emsal teşkil edecek bir girişimde bulunulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu, "Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz imara yönelik çalışmaları tüm kamuoyu bilmektedir. O süreçte bunlar hayata geçirilemedi. Büyükşehir olunmasıyla birlikte yine Manisa'yı yakından ilgilendiren bu konuda görüşmelere başlamıştık. Çünkü Manisa halkının da imarı beklediğini biliyoruz. Fatih Hafsa Sultan Mahallesi'ni de örnek teşkil edebilecek konumda olduğu için tercih etmiştik. İmar planı karara bağlandığı takdirde süreç başlayacaktı. Zaten belediye meclisi olarak orada yaşayan insanların daha iyi evlerde yaşamaları adına tüm partilerle bu hemfikirdik. Fakat 2-3 aydır bu örnek çalışma komisyonlarda gidip geliyor. Komisyon kararı hayır dememiş ama evet de dememiş. Zamana bırakmış. Ama biz de zamana bırakırsak Manisa kaybeder. Böyle bir sembolde bile bu kadar ağır davranırsak maalesef Manisa'nın imarını yapamayız. Bir an önce imar konusunda net kararlar alınmalıdır"

Hafsa Sultan Mahallesi'nin İmarı Kasım Ayına Kaldı

MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü'nün ardından söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de Yunusemre ilçesi içerisinde yer alan Hafsa Sultan Mahallesi halkının imara yönelik ne istediğini tespit etmekte zorlandıklarını belirterek, ada ve paftalara yönelik Büyükşehir Belediyesi'nden belge ve döküm talep ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nden de ilgili alanla ilgili çalışmaların tamamlanmasına müteakip bilgilendirmeye yönelik paylaşım yapılacağı yönündeki dönüş olduğunu ifade eden Çerçi, kendilerinin ilk etapta tapu müdürlüğüne yönlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de her geçen günün 'kayıp' olduğunun altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi'nin imara yönelik arsa sahipleriyle görüşeceğini vurguladı. Başkan Ergün, "Bu konuda elbette vatandaşlarla görüşülecektir. Bu konuda orada kimin ne hakkı var tüm bilgileri tapu müdürlüğünden alabilirsiniz. Sonuçta bir proje uygulaması söz konusu ve yetkimiz dahilindeyse de tüm görüşmeler yapılacaktır. Orada Büyükşehir Belediyesi'nin ada bazında uygulayacağı çalışma zaten belli. Avam proje çalışmaları var. Hangi vatandaşa kaç daire ne kadar verilecek zaten bunların üzerinde çalışılıyor. İmar planı geçecek binlik planlar gelecek. Sonuçta bu gündeme geleli 3 ay oldu. Bir 3 ay daha mı geçsin? Sizler Manisa'daki konut sorununu TOKİ ile çözmek için girişimlere başladınız. Bunu biliyoruz. Kaldı ki bu bizim için de sevindirici bir gelişmedir. Şuan Yunusemre Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki revizyon imar planına yönelik oradaki uygulayıcılığı nedir anlamıyorum. Sonuçta bu proje vatandaşla uzlaşı sağlandığı takdirde uygulama imkanı bulacak. Vatandaşın onuru olup notere mazbataları alınmadıktan sonra zaten hayata geçemez" dedi. Konuşmaların ardından madde oylanırken, söz konusu imar çalışmaları oy çokluğu ile tekrar ilgili komisyona havale edildi. Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminin bir başka maddesi ise geçtiğimiz toplantıda görüşülerek tartışmalara neden olan Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde geçerli olacak Planlı Alanlar Yönetmeliği Hazırlanması oldu. Balkon çıkmalarına yönelik yeni yönetmeliğin yürürlüğe girilmesinden önceki ve sonraki uygulamaların ilçe belediyelerince büyükşehir meclisinde gündeme getirilmesine gerek olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçelerin ruhsat verme yetkisi olduğunu hatırlatırken, oylama sonucunda komisyonun hazırladığı rapor tekrar görüşülmek üzere oy çokluğu ile komisyona havale edildi.
Kararsız olan Kararın Teklifini Reddediyoruz

Geçtiğimiz meclis toplantısında komisyona havale edilen Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasında bulunan 26 bin metrekaresi Büyükşehir Belediyesi'ne ait 41 bin metrekarelik alanın izale-i şüyu satışına Büyükşehir Belediyesi'nin katılması yönündeki gündem maddesi tekrar görüşüldü. Konuya yönelik bilgilendirmede bulunan MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırmak düşüncesinde olduklarını fakat bu konuya 'biraz daha bekleyelim düşüncesinin' hakim olduğunu belirterek, "Mahkemede sona gelindiği biliniyor. Biz bekletirsek satışa giremez. Belediye zarar eder. Ben komisyon kararını anlamış değilim. Kararsızlık hepimize zarar vereceği gibi en önemlisi Manisa'ya zarar verecek. Kararsız olan kararın reddini teklif ediyorum" dedi. AKP Gurubu adına konuşan Zülfikar Gürcan da zararın söz konusu olmadığını iddia ederek kendilerinin de söz konusu alanla ilgili çalışma içerisinde olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleriyle birliktelik sağlaması halinde hizmetin önünde engel olmayacaklarını söyledi.

Başkan Ergün'e Yetki Verme Çekincesi Devam Etti

Söz konusu maddeye yönelik söz alan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da bu konunun netleşmemesinden kaynaklanan zararı kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade ederek, ilçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi'ne hangi konuda destek verebiliriz gibi bir düşüncenin siyasi nezakete uygun olmadığını vurguladı. Arsanın satışı ve alımıyla ilgili neyin araştırılabileceğinin zaten komisyonda belirleneceğini söyleyen Karaçoban, net bir konunun uzatılmasını anlayışla karşılamadıkların söyledi. Madde oylamaya sunulmadan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de mahkemenin satış kararı gönderdiğini hatırlatarak, bu yerin satışına katılmasıyla ilgili kendisine yetki verilmemesi halinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mahkeme gününden önce olağanüstü toplantı yapması anlayışının kabul edilir olmadığını söyledi. Oylamaya sunulan madde oy çokluğu ile tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Büyükşehir Fırsatlarını Tepmeyin

İlçelerdeki imar plan değişikliklerine yönelik pek çok maddenin görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile ilçeler arasındaki cadde ve ana arterler konusundaki paylaşımlara yönelik de konular görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ilçe belediyelerinin çoğu ile mutabakata vardıklarını, bu ay içerisinde netleşme sağlandığı takdirde kimin nerede hangi noktada yetkili olduğuyla ilgili belirsizliklerin ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Ergün, "Bayram öncesi tüm ilçe belediyelerimizle yaptığımız istişarede de eşit hizmet noktasında her yerden oy aldığımızı ifade ettik. Kaybettiğimiz ilçelerden oy almadık ama hizmet de yapmayacağız düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu her platformda söylüyor, zaten bunun gereğini yapıyoruz diye düşünüyorum. Şuan amacımız merkezdeki ana cadde ve arterleri nasıl sevgi yollarına dönüştürdüysek ilçelerde de bu güzellikleri yaşatmaktır. Bu anlamda ilçelere de bu konuda bilgilendirmede bulunup uygun olan yerleri bize verin dedik. Burada bir mantıksız ya da farklı bir düşünce yok. Caddeler 12 metre olur 30 metre olur bu ilçelerdeki görüşmelerimizde netleşir. Neticede Büyükşehir Belediyesi olarak bu yatırımları yapacağız. İlçelerimize gençlik merkezlerinden çocuk kültür sanat merkezlerine sosyal alanlara kadar pek çok yatırımı planlıyoruz. Bizler ilçe belediyelerinin bizim yapabileceğimiz yatırımları kendi imkanlarıyla yapamayacağını biliyoruz. Bu fırsatı tepmeyin. En güzel şeyleri ilçelerimize kazandıralım. Mesela başkanımızla Ahmetli Çayı'nın tamamının restore edilmesini görüştük. Neticede bizim yatırımımızdan orada yaşayan halkımız faydalanacak. Yine Saruhanlı'da caminin yanında güzel bir yer var. Başkanımıza 'kamulaştırmada yardımcı ol, yatırım programımıza alalım' dedik. İlçe yatırımlarımızla ilgili stratejilerimizi hazırlıyor, bunları sizlerle paylaşarak yapıyorum. Çünkü birlikteliği sağlarsak bunlar vatandaşa hizmet olarak döner. Hizmetin siyaseti olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize düğün salonundan atık su tesislerine gençlik merkezinden katı atık bertaraf tesisine kadar ne gerekliyse kazandıralım. Seçim dönemi geçti, bu görev bize verildi. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu zamanda gelin hep birlikte hizmet yapalım" diye konuştu.

Hızlı Kararlar Hizmetin Önünü Açtı

Büyükşehir hizmetlerini alacak olmalarından duydukları memnuniyeti ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da söz alarak Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım amaçlı kendilerinden talep ettiği 1,5 kilometrelik caddeyi ve 62 dönümlük araziyi verdiklerini söyleyerek, "Salihli'de bu işi 2 ayda çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz elbette. Büyükşehir Belediyesi 62 dönümlük araziye park yapacak. Çalışmalar başladı. Birlikte çalışma mantığımız doğrultusunda Salihli'de hızlı hareket ediyoruz. Bu anlamda Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden hepimizin faydalanmasını istiyorum" dedi. Bir başka gündem maddesi olan Turgutlu'ya çok amaçlı otopark ve açık pazaryeri yapılmasına yönelik mevcut Cumartesi pazarının olduğu alan bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Yapılacak yatırımı memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Mevcut alan trafiğin çok yoğun olduğu bir yerdir. Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel bir işbirliği yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah kısa sürede batar katlı otoparkı ilçemize kazandıracağız. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Ergün de Turgutlu'ya yapılacak olan yatırımın şimdiden hayırlı olmasını diledi.
Kırkağaç da Termik Santralden Faydalanacak

Gündemde Eylül ayı meclis toplantısında karara bağlanan, başıboş sokak hayvanlarının toplanması işinin sadece Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına yönelik kararın mevzuata aykırı ve eksik olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Valilik'e gönderilmeden meclise tekrar görüşülmek üzere iade edilmesi üzerine yapılan görüşmede kararın aynen kabul edilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Söz konusu karara yönelik konuşan Başkan Ergün, İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği görüş ve Manisa İl Hayvan Koruma Kurulu'nun Haziran ayında aldığı kararda; başıboş hayvanların toplanması görevinin Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerince birlikte yapılması yönünde görüş beyan edildiğini, kendilerinin daha etkin bir şekilde bu sorunla mücadele edilmesi amacıyla ilçe belediyeleriyle işbirliği yapmak istediklerini ve kararın tadil edilmesi gerektiğini belirtti. Meclisin diğer gündem maddelerinde de Soma'da konut ısıtmada kullanılan termik santralin Kırkağaç tarafından da kullanılması yönündeki önergeye yönelik konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, SEAŞ ile yapılacak protokolün imza safhasına yaklaştığını ifade ederek, "Soma Belediye Başkanımızın basına her ne kadar farklı yansımaları olsa da önceliğimiz Soma'da başlayan yatırımın tamamlanmasıdır. Komisyon görüşmelerinin ardından uygun görüldüğü takdirde Kırkağaç ilçemizin de konut ısıtma sisteminde termik santralden faydalanmasını değerlendiririz" dedi. Toplantının tamamlanmasının ardından bir sonraki toplantının 11 Kasım Salı günü yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün'den Net Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement