Başkan Çetin: "Tekstile de Teşvik Şart Oldu" - Son Dakika
Yerel

Başkan Çetin: "Tekstile de Teşvik Şart Oldu"

Başkan Çetin: "Tekstile de Teşvik Şart Oldu"

Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’nı ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın Türkiye’nin işsizi en çok ili olduğuna dikkat çekerek, “Başta tekstil olmak üzere Adana’ya ciddi teşvikler sağlanması şart. Aksi halde bugünleri bile ararız” diye konuştu.

26.08.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası'nı ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana'nın Türkiye'nin işsizi en çok ili olduğuna dikkat çekerek, "Başta tekstil olmak üzere Adana'ya ciddi teşvikler sağlanması şart. Aksi halde bugünleri bile ararız" diye konuştu.

"SEKTÖRLERE TAZE KAN GEREK"

Kendi iş kolunda Türkiye'nin en büyük sendikası olan Teksif'i ziyaretinde ekonomik sorunlara değinen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bölge temsilciliği görevine atanan Cumali Kutlu ile görüş alışverişinde bulundu. Adana'nın yatırım fakiri bir il olduğunu vurgularken "56 fabrikası kapanmış bir şehirde yaşıyoruz. Türkiye'nin oransal olarak işsizlik rekoru Adana'da" diyen Çetin, Çukurova Belediyesi'ni örnek gösterdi ve "Artık saymayı bıraktık ama birkaç ay önce iş için başvuranların bıraktığı CV sayısı 30 bini geçmişti. Adana sanayisindeki tüm sektörlere taze kan gerek" dedi.

NE SAĞ NE SOL ÖNCE ADANA'MIZ

Adana'nın yıllardır ne ciddi bir kamu yatırımı ne de teşvik alabildiğine dikkat çeken Başkan Soner Çetin, kamu ve özel sektör yöneticilerine çağrı yaptı:

"İşsizlik tüm dünyanın, tüm Türkiye'nin ama özellikle ve öncelikle de Adana'nın sorunu. Bu ağır sorunun çözümü için vali bey ve milletvekillerimizle belediye başkanları, kaymakamlar ve STK'lar bir araya gelmeli; sağı, solu ve partilerimizi bir kenara bırakıp 'Önce Adana' demeliyiz. Kendi aramızdaki sorunları bir kenara bırakıp, tüm sektörlere taze kan verecek yatırım teşviklerinin bir an önce hayata geçirilmesini sağlamak zorundayız."

ŞEHRE DEĞİL SEKTÖRLERE TEŞVİK

Yıllar önce MENSA'da işçi ve baştemsilci olarak çalışmış olan Teksif Bölge Temsilcisi Cumali Kutlu, tüm belediye başkanlarıyla kamu yöneticilerini ve sanayicileri bir araya getirecek toplantı yapılması için çaba göstereceğini söyledi. Adana'ya ancak Adanalı önderlerin sahip çıkabileceğinin altını çizen Kutlu, "Şehir bazında değil, sektörel teşvikler sağlanmalı. Aksi halde Hindistan ve Çin'le rekabet edemeyen tekstil sektörü iflaslar yaşayabilir" uyarısında bulundu. Kutlu, "Adana bir an önce istihdam politikası oluşturmak zorundadır" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çetin: 'Tekstile de Teşvik Şart Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement