Başkan Çerçi Stk Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçi Stk Temsilcileri ile Buluştu

Başkan Çerçi Stk Temsilcileri ile Buluştu

Katılımcı Belediyecilik anlayışıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) fikirlerine önem veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2016 yılının ilk ‘Fikir Meclisi’ etkinliğinde STK’lar ile buluştu.

24.01.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcı Belediyecilik anlayışıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) fikirlerine önem veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kent Konseyi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2016 yılının ilk 'Fikir Meclisi' etkinliğinde STK'lar ile buluştu.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin yanı sıra Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve İdris Avşar, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kent Konseyi ile birlikte 6. Fikir Meclisi'ni gerçekleştirdiklerini belirterek, "Değişik sivil toplum kuruluşlarıyla aralıklarla bir araya geliyoruz. Farklı fikirlere sahip çıkıyoruz. Basınla, gençlerle, site yöneticileriyle bile toplantı yaptık. Farklı ortamlarda sizlerle bir araya geliyoruz. Şehrin yöneticileri olarak; hem belediye, hem sivil toplum kuruluşları, bir araya gelmemiz eksikliklerin giderilmesi adına her zaman faydalıdır. 210 bin nüfuslu bir şehiriz. Bir çaba, bir vizyon içerisindeyiz. Belediyecilikte rutin işlerin yanı sırı geleceği de inşa ediyoruz. Sosyal belediyecilik adına çalışıyoruz." dedi.

"ŞEHRİN GELECEĞİNİ HAZIRLAMALIYIZ"

Yunusemre Belediyesi'nin gelecekle ilgili planları bulunduğunu vurgulayan Başkan Çerçi, "Şehrin gelecek vizyonunun konulması lazım. Yunusemre yeni bir şehirdir. Kent merkezi, meydanı olmayan, henüz daha kimliği oluşmamış bir şehirdir. Buna bir kimlik kazandırmak, gelecek kazandırmak, bir şehir kültürü oluşturmak zorundayız. Hızla göç alan ve hızla gelişen bir şehiriz. 10 sene, 20 sene, 30 sene sonra Yunusemre ne kadar büyüklüğe ulaşacak? Şimdiden alt yapısını oluşturmamız lazım. Yeni konut alanları oluşturmalıyız. Kentin çarpık yapılaşmasını ortadan kaldırmalıyız. Şehrin 50 sene sonrasını hayal etmezseniz siz gerçekte belediyecilik yapmamış olursunuz" diye konuştu.

"BELEDİYECİLİK BİZE CUMHURBAŞKANIMIZDAN MİRASTIR"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Konut sorununu çözmek için toplu konut hamlesini başlattıklarını vurgulayarak, "5 bin 500 konut yapıyoruz. Aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Proje, mimarı çalışmalar devam ediyor. Kentin merkezini oraya yapacağız. Laleli merkezine Yunusemre'nin kalbini inşa edeceğiz. Küçük Sanayi Sitesi'nin yer sorununu çözeceğiz. Belediyecilik vizyonumuz Cumhurbaşkanımızdan bize mirastır. Bundan dolayı büyük hedeflerimiz, büyük hayallerimiz var" dedi.

"GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR"

Etkinlikte STK'ların gençlere yönelik projeleri ile ilgili soruları üzerine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak gençlerimizi önemsiyoruz ve gençlerimize yönelik birçok proje yapıyoruz. Yunusemre Belediye spor olarak 12 branşta 1500 lisanslı sporcumuz var. Bu sporcularımızı destekliyoruz. Yunusemre ilçesinde bulunan amatör spor kulüplerimize malzeme yardımında bulunuyoruz. Yakın zamanda Gençlik Merkezleri açacağız. Okul Bahçelerinin spor alanlarına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 'Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur' projesine olan desteklerimiz devam ediyor." diye konuştu.

"STK'LAR BAŞKAN ÇERÇİ'NİN HİZMETLERİNDEN MEMNUN"

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, "Yunusemre Belediyesi olarak 2 ay önce Kıbrıs Gazilerini Kıbrıs'a gönderdiniz. Arkadaşlarımız oradaki şehit arkadaşlarının yanında Fatiha okudu. Bu, değerli Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi sayesinde oldu. Başkanımıza çok teşekkür ederim." derken, Manisa Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Rıdvan İnan da "Böyle bir toplantı düzenlediğiniz için çok teşekkür ederiz. Şehrimize güzel bir kimlik kazandırma arzusundasınız. Sizlerden projeler istiyoruz. Bunu istememizin bir sebebi var. Muhatabımız Türkiye Radyocular Birliği Derneği (RADEV) tarafından proje dalında yılın belediye başkanı seçildi. O yüzden sizi tebrik ediyoruz. Biz bu ödülü her sene istiyoruz. Birlikte bir çok projeler başaracağız. Yunusemre ilçemize faydalı olacağız." diye konuştu.

Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ise, "Çok faydalı bir toplantı oldu. STK'lar bizim için çok önemlidir. Yunusemre Kent Konseyi olarak bu toplantıda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği üyesi Rabia Keskin de şunları söyledi:

"Her zaman Yunusemre Belediyesi ile iç içeyiz. Her zaman yanımızdasınız, bizlere destek oluyorsunuz. Başlamak, işi bitirmenin yarısıdır. Evde Bakım Hizmetiniz çok güzel bir proje. Güzel işler yapıyorsunuz. Sizleri yanımızda gördükçe bizler çok daha huzurlu, mutlu, güvende hissediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçi Stk Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement