Başkan Çerçi Sözünü Tutarak Cem Evi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçi Sözünü Tutarak Cem Evi'ni Ziyaret Etti

Başkan Çerçi Sözünü Tutarak Cem Evi\'ni Ziyaret Etti

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi’ne ait Cem Evi’ni ziyaret etti.

01.04.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi'ne ait Cem Evi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Sadık Doğan ve Yönetimi tarafından karşılanan Başkan Çerçi, Cem Evi'nin her birimini ayrı ayrı gezerek bilgi aldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi'ne ait Cem Evi'ni ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vakfın Manisa Şube Başkanı Sadık Doğan, "Başkanımızın bizlere değer vererek Cem Evimizi ziyaret etmesi, bizleri gerçekten çok memnun etti. Kendisine yaptığımız hayırlı olsun ziyaretinde bizlere 'Cem Evi'ni yakından görmedim. ancak en kısa sürede sizleri ziyarete gelerek, Cem Evi'ni yakından görmek ve eksiklerinin giderilmesi konusunda elimden geleni yapmak isterim' demişti. Sağolsun sözünde durdu ve bizlere ziyarete geldi" dedi.

"70 MİLYON BİR VE KARDEŞİZ"

Cem Evi'ne gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde konuşan Başkan Çerçi, "Bugün buraya sizlerle bir olmak, biraraya gelerek hasbihal etmek istedik. Sizlerin istek ve arzularınızı dinleyerek, elimizden gelen yardım ve desteği göstermek için buradayız. Son günlerde ülkemizde Alevilerle, Romanlarla, Kürtlerle ve Muhafazakarla ilgili değişik açılımlar, değişik mücadeleler sergileniyor. Bu mücadeleyi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız, bu sıkıntıların aşılmasında samimidir. Ortaya konulan samimi çabanın farkına varılmalıdır. Biz 70 milyonu bir ve kardeş olarak görüyoruz. Bizim yapacağımız kullar arasında adil ve eşit şekilde davranmaktır. Herkese bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu hissettirmeliyiz. Ama bizler inanıyoruz ki, önümüzdeki yıllarda ülkemizde herkes kendi ibadetini en iyi yerlerde en rahat şekilde yerine getirebilecek konuma gelinecektir" şeklinde konuştu.

CEM EVİ'NE GEREKLİ DESTEK VERİLECEKTİR

"Mevcut Cem Evi'nin konum itibari ile iyi yerde olduğu ancak kentsel dönüşüm gerçekleştirildikten sonra Cem Evi binasının orada gecekondu gibi görüneceğini ve bu yüzden Binamızın kentsel dönüşüme uygun olarak yeniden yapılmasını istiyoruz" diyerek, Vakfın Üyelerine bu konuda bilgi veren Başkan Çerçi, "Yarın gerçekleştirecek olduğumuz Belediye Meclis Toplantımızda, Cem Evi'ne yardım konusunda hazırlanan rapor görüşülecek. Ayni ve Fiziki yardım diye Cem Evi'ne Meclisimizden bir yardım çıkacak. Bu konuda toplanan komisyonumuzun almış olduğu karar çerçevesinde bu yardımlar yapılacak. Cem Evi binasının da, daha modern ve geçmişten gelen kendi değerlerimizi mimari olarak da yansıtan bir bina olması gerek. Yaptığımız her işe kendi mührümüzü vurmalıyız, kendi anlayışımızı yansıtmalıyız. Bu Cem Evi de buraya yakışmıyor bence, daha güzel ve daha mimari bir görünüme sahip olmalı." dedi.

"KİMSE KİMSENİN İBADETİNİ KÜÇÜMSEYEMEZ"

Cemevi ziyaretinde Cem Evi Dedelerinden Mehmet Akgül de konuşma yaparak, "Misafir bizim her zaman baş tacımızdır. İnsanlar arasında ayrım gözeterek iş yapanlar, kendi insanlıklarından utanmalıdırlar. Kur'an-ı Kerim Cenab-ı Hakk'ın en güzel kanunudur. Kanunlara riayet etmeyenler asidirler. Bizler asi olanlardan değiliz. Bir insanın bir günde aldığı nefes adedi kadar ibadet şekli vardır. Hiç kimse bir diğer kişinin ibadetini küçümsememelidir. Küçümseyen de kendi ibadetini küçümsemiş olur. Çünkü, Allah'a giden kendi yolunu kapatmış olur. İbadet demek, Allah'a kulluk görevini yerine getirmek demektir. O kulluk görevini yerine getirirken de riyasız bir ibadet yapmak gerekir. Onun için biz de kendi Cem Evimizde kendi ibadetimizi yapıyoruz. İbadethanemiz olan bu Cem Evimizin ihtiyaçlarının giderilmesinde de Sayın Başkanımızın destek olacağına gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

Başkan Çerçi'ye Cem Evi ziyaretinde, belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Kadıoğlu, Arif Alkan ve Ahmet Karakaş da eşlik ettiler. Başkan Çerçi, ziyaret sırasında Başkan Doğan'a fincan takımı, çocuklara ise eğitim seti hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçi Sözünü Tutarak Cem Evi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement