Başkan Çerçi Hafsa Sultanlılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçi Hafsa Sultanlılarla Buluştu

Başkan Çerçi Hafsa Sultanlılarla Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme çalışmaları bilgilendirme toplantısının ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de 300’e yakın hak sahibi ile bir toplantı yaptı.

29.04.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme çalışmaları bilgilendirme toplantısının ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de 300'e yakın hak sahibi ile bir toplantı yaptı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Büyükşehrin Hafsa Sultan Mahallesinde yapacağı Kentsel Yenileme Planı içerisinde yer alan hak sahipleri ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde hak sahiplerine akşam yemeği ikram eden Başkan Çerçi, önce bir konuşma yaptı, ardından da toplantıya katılan yaklaşık 300 kişiye tek tek söz vererek plan üzerindeki görüşlerini aldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Hakan Akgöl, İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay, Etüt Proje Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleri ile 300'e yakın hak sahibi katıldı.

Toplantıya katılanlarla bire bir yapılan görüşme sonrasında yüzde 10 civarındaki hak sahibi Büyükşehrin planını kabul ederken, yüzde 60 civarındaki hak sahibi plana karşı çıktı. Yüzde 30 civarındaki hak sahibinin ise planla ilgili ne yapacaklarını bilmedikleri ve kafalarının karışık olduğunu beyan etti.

'İÇİNİZDE KORKULARINIZIN OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Hak sahiplerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Çerçi şunları söyledi:

"Hep beraber bir akşam yemeği yiyelim, ondan sonra da sizlerle sizlerin sıkıntıları üzerine konuşalım istedik. Sizlerin fikirlerini almayı arzu ediyoruz, sizleri önemsiyoruz. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Biz bu toplantıyı sizlerin fikirlerini almak, ne düşündüğünüzü bilmek ve sizlerin istekleri doğrultusunda hareket etmek için düzenledik. Sizlerin duyduğu endişenin farkındayız. Acaba elimde biriktirdiğim iki kuruşluk malım da elimden gider mi, elimizden zorla da olsa evlerimizi alırlar mı diye korkularınız var. Ama bizi bilenler bilir. Bizim Yunusemre olarak böyle bir şey yapmamız söz konusu bile olamaz. Bizler Allah korkusu taşıyan ve kul hakkı yemekten korkan insanlarız. Bizim yüreğimizde ne varsa, dilimizde de aklımızda da o vardır. İkinci bir yüzümüz olmaz. Bizim yaptığımız bütün çalışmalarımız şeffaftır. Sizlerden öğrenmek istediğim şu. 12 Mayıs'ta yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında bu proje ile ilgili madde önümüze geldiği zaman ya 'Evet' diye el kaldıracağız ya da 'Hayır' diye el kaldıracağız. Çoğunluğunuzun bu projeyi isteyip istemediğini bilerek, bu maddeye el kaldırmak istiyoruz. Sizlerin hak ve hukuklarını korumak adına bilinçli hareket etmek istiyoruz."

"MEHMET ÇERÇİ'NİN YALANLA DOLANLA İŞİ OLMAZ"

Kendisi hakkında aslı astarı olmayan sözlerin sarfedildiğini belirten Başkan Çerçi, "Bazı söylentiler duyuyorum ve üzülüyorum. 'Eğer büyükşehirin projesini kabul etmezseniz Çerçi, Hafsa Sultan'a TOKİ'ye bina yaptıracak ve bu aldıklarınızı bile alamayacaksınız' diye söylentiler çıkarmışlar. Bunların hepsi fitne fücurdur. Biz TOKİ'yi Akgedik'e yapıyoruz. 5 bin 500 konut yapıyoruz. Hafsa Sultan'da TOKİ yapacak yer yok ki. TOKİ boş ve hazine arazisine yapıyor. Buna benzer bir sürü boş laf aslı astarı olmayan sözler sarf ediliyor. Bunu sizler bana söylüyorsunuz. İnanın duyunca üzülüyorum. Mehmet Çerçi'nin bugüne kadar siyasette hiç yalan söylemedi. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ne söylediysek doğrudur. Benim hayatımda yalanla dolanla işim yok. Biz halkımız için, sizler için birşeyler yapmaya çalışırken, bazılarının böyle düşünmesi ve hakkımızda olduk olmadık şeyler dile getirmesi, sizleri ne kadar düşündüğünün bir göstergesi değil midir? Bizlerin bu dedikoduların hiçbirisi ile yakından uzaktan bir alakası yok." diye konuştu.

"BİZLER SAMİMİYİZ İHLASLIYIZ"

Başkan Çerçi konuşmasının devamında, "Güzel bir akşam oldu. Beraber lokmamızı paylaştık. Bizler samimiyiz, ihlaslıyız. Sizin derdiniz, bizim derdimiz. Başka hiçbir gayemiz yoktur. Bu tür büyük projelerde de toplumun rızasını alarak yapmak da çok önemlidir. Benim sizlerle biraraya gelerek yapmış olduğum toplantılarda, sizlerin çoğunluğunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan bu projelere hayır mı yoksa evet mi dediğini öğrenmek. Ama benim sizlerle yapmış olduğum toplantılardan şu sonuç çıkıyor ki, bu projeye evet diyenlerin sayısı parmakla sayılabilecek kadar az. Ancak kararsız kalan ve kafası karışık olan vatandaşlarımızın sayısı da yüzde 40 civarlarında. Yapılacak bu projelerin sizlere en iyi şekilde anlatılması ve haklarınızın neler olacağı konusunda gerekli bilgiler verilmelidir. Anlaşılan o ki, sizler tereddütte kalmışsınız. Sizlerin de dile getirdiği gibi Sayın Cengiz Ergün, bu projenin ayrıntılarını sizlerle açık açık paylaşmak isterse, halkın yararına olan şeyleri gelelim, görüşelim, tartışalım. İsterse, halkımızla beraber biraraya gelelim ve en doğrusunu yapalım. İsterse ben her ortamda kendisiyle biraraya gelmeye razıyım. Halkımız mağdur olmasın daha iyisine kavuşsun istiyoruz. Şehrimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim istiyoruz. Gelecek nesillere karşı bir mesuliyetimiz var. Şimdiki insanlara olduğumuz gibi bundan 50 yıl sonraki insanlarımıza karşı da bir sorumluluğumuz var. Onlara daha güzel bir şehir bırakmak zorundayız. Halkımız bize bunun için yetki verdi. Hepimizin aklı var, fikri var, birikimi var. Şehircilik diye uluslararası bir iş var. Uzmanlardan fikir alalım, görüş alalım, konuşalım. Hem şehrimiz güzel olsun, hem de halkımızın hakkı zayi olmasın." ifadelerini kullandı.

ERGÜN'E ÖNCE VATANDAŞ SONRA BAŞKAN ÇERÇİ ÇAĞRI YAPTI

Bir mahalle sakininin, "Aynı bu şekilde bir toplantı daha yapılsın ve toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı da katılsın" demesi üzerine Başkan Çerçi şöyle konuştu:

"Bunu aynı ortamda konuşmaksa konuşurum, işbirliği yapmaksa işbirliğine varım. Sizlerin de yapmış olduğu çağrıya ben seve seve katılırım. Ben böyle bir toplantıya hazırım. Cengiz bey de gelsin konuşalım. Siz buradan açık teklif yaptınız. Bende yapıyorum. Sayın Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanıdır, seçilmiştir, halk seçmiştir, saygımız var. Bir daha ki toplantıya o da gelsin beraber yapalım. Yada onun dediği yerde yapalım. Yemeği de o versin, ev sahipliğini de o yapsın. Cömertliğini de görelim. Eğer bir araya gelip bunlardan bir çözüm üretsek, alternatifli çözüm üretilmeye çalışılsa halk da mutlu olur biz de mutlu oluruz. Halkımızın sorunları çözüldü bizde katkı koyduk deriz. Bunun şerefi yine Cengiz beye ait olsun. O desin ki ben çözdüm. Bende diyeyim ki Cengiz Bey çözdü. Biz sadece katkı verdik diyeyim. Biz bunun mirasında değiliz. O çözsün, bizde katkı verelim. O çözmüş olsun. Şerefse şerefi de ona ait olsun. Biz bir şey istemiyoruz. Yeter ki halkın beklentisine uygun bir çözüm olsun. Bizim derdimiz bu."

VATANDAŞ GÖRÜŞLERİ

Toplantıya katılan hak sahiplerinden bazılarının görüşleri ise şu yönde oldu:

Tarık Tunç, "Bu sorun bizim mahallemizin en büyük sorunu bu sorun biran önce çözülsün. Bu sorun biran önce çözülsün. Cengiz Ergün kendi adamlarına para kazandıracak bu milletin sırtından bir şeyler sahip olmak istiyor."

Ziya Yıldız, "Benim bütçem Cengiz Ergün'ün bütçesinden fazla değil. İşten geldim inşaatta çalışıyorum. Buradaki bütün insanları topla ağır bir hastalık felaket gelse kendini toparlayacak bir tane insan yoktur. Eğer Cengiz Ergün gibi yaşantı istiyorlarsa hepsine söylüyorum hiç yok demesinler sizi de mağdur etmesinler evet desinler. Ama biz bunu kabullenmiyoruz. Biz ezgin insanlarız bir çatı altında oturuyoruz. Çalışarak kazanarak emek harcayarak biz bu evleri yaptık. Biz her gün lüks lokantalarda yemek yemedik. Onun için sizden ricam elinizden geleni siz yapın Cengiz Ergün bu halkı dinleyecek değildir sizi dinleyecektir."

Hakan Yayman, "İnsanlara değer verip bizi buraya topladığınız için çok teşekkür ederim. Cengiz Ergün kaç dönemdir gelip gidiyor bu insanlarımıza bir şeyler vaat ediyor ama arkasında durduğu bir şey yok. 30 senedir insanlarımız ev sahibi olmak için mücadele ediyoruz. Üç beş kuruş kazanacak diye bizi bu insanların sofrasına yem ediyor. Önce Allah'a sonra size güveniyoruz. Bizim haklarımızı savunun."

Hasan Yılmaz, "Siz Yunusemre Belediyesi olarak bizim hakkımızı savunun. Biz bu projeyi mahallemizde istemiyoruz. Bayram Bey, Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki mecliste Hafsa Sultan ile ilgili olarak meclisi bu gündem maddesini getirecekler. Eğer ki oylamada ret çıkar ise Büyükşehir Belediyesi seçimler öncesinde felaket tellallığı yapacaklar. Çığırtkanlık yapacaklar. AK Parti bizim önümüzü kesiyor diyecekler."

Mahalle Muhtarı Hayati Olçum ise şunları söyledi:

"Bu plan ile ilgili halkın genel kanaati hayırdır. Ben muhtar olarak Büyükşehir Belediyesinin geçen ayki toplantısına geldim ama kalabalık diye beni toplantıya almadılar. Ben mahallemi izah edeceğim, sorunlarımı söyleyeceğim dediğim halde beni toplantıya almadılar." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçi Hafsa Sultanlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement