Başkan Çelik, Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, Çalışmalarını Anlattı

Başkan Çelik, Çalışmalarını Anlattı

Kocasinan Belediye Başkanı Çelik: "Kentsel dönüşüm sırasında bir kaynak çıkmışsa yine ilçemiz için, kentsel dönüşümde kullanacağız"

08.11.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri projeler ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Çelik, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ilçeyi yakından tanımak için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile yaklaşık bir saat boyunca Kocasinan'ı havadan gözlemlediklerini söyledi.

Çelik, teknik ekibin de ilçeyi 4 saat boyunca Amarat'tan Bayramhacı bölgesine kadar görüntülediğini ve hava fotoğrafları çektiğini belirtti.

Kocasinan'a yukarıdan bakmanın farklı olduğunu bildiren Çelik, "Hangi arterleri açacağımızı, nerelerde yeşil alana ihtiyaç olduğunu, nerelerin acilen dönüştürülmesi gerektiğini yukarıdan daha iyi gördük. Bu faaliyet, bundan sonra yapacağımız planlara ışık tutacağı için çok önemli bir çalışmaydı" diye konuştu.

Çelik, 30 Mart'tan bu yana gerçekleştirdikleri projelere dikkati çekerek, meclis toplantılarında kağıt israfının önüne geçmek için e-gündem uygulamasına geçtiklerini belirtti.

Çelik, Kocasinan Belediyesinin logosunu değiştirdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Belediyemizin tarzına uygun olarak vizyonumuzu yansıtacak bir kimlik çalışması yaptık. Selçuklu yıldızının renklendirilmiş hali olan logomuzu tüm işlemlerde kullanmaya başladık. Yeni evlenecek çiftlerimize nikah setleri hazırladık. Eğitimi desteklemek için başarılı gençleri yurtdışına gönderdik, kendilerine bilim müzelerini gezdirdik. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla kırtasiye yardımında bulunduk. Ramazanda camilerin temizliği için ekipler kurduk. Kurban Bayramı'nda da çirkin görüntülere izin vermemek için alternatif, modern kesim alanları oluşturduk."

Kentsel dönüşüm, Ahi Evran'dan başlayacak

Kocasinan'ın Kayseri'nin ikinci büyük ilçesi olduğunu belirten Çelik, ilçede acilen kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini vurguladı.

Çelik, iskana açılmış yerlerin yüzde 14'ünde dönüşüm yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm projelerini hazırlarken elimizdeki tüm yasaları kullanacağız. Sunduğumuz projelerin hepsi taslak. Kentsel dönüşümü kesinlikle rantsal dönüşüm haline getirmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm sırasında bir kaynak çıkmışsa yine ilçemiz için, kentsel dönüşümde kullanacağız. Kentsel dönüşüme bir anda başlamamız mümkün değil. Bu nedenle 10 ayrı bölge belirledik. İlk olarak Ahi Evran, daha sonra Seyrani, Dilaverpaşa, Argıncık, Yunus Emre, Gaziosman, Yenidoğan ve Hurdacılar Sitesi'nde çalışma yürüteceğiz. Kentsel dönüşüm sabır işi. Vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını ve bize yardım etmelerini istiyoruz." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, Çalışmalarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement